Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hmmmm, zajimave. Zkus se rozmluvit. Zkus treba nekam zavolat, ptat se na detaily vyrobku, nebo chtej radu, nebo, jestli si troufas, zkus nejaky internet chat, seznamku. Zadny uceny z nebe nespadl, ne teorie, ale praxe dela mistra. Plus se zkus trochu lepe oblekat, at se sama vnimas jako pritazlivou a hlavne sebevedomou zenu. Je to totiz o tom, o sebevedomi.
Mám to stejně. Jako by jsi psala o mně. Jsem zvědavá na rady.
Prosím o anonym.
Taky to tak mám - všude mám pocit, jako bych tam vůbec nezapadala. A když už se opravdu překonám a něco řeknu, mám pocit, že to největší možná hloupost a pak strašně lituji, že jsem radši nemlčela…
@Anonymní píše:
Nemám si s nikym co říct. Při extrovertech zaostávám a nechytám se jejich rychlé nápadité řeči, s introverty zase mlčím.
Jsem v práci rok a nedokážu mluvit s kolegy v kancelářije mi to hrozně nepříjemné…na pauze se rozkecám, ale opět jen někdy, jindy mlčím jako ryba.
Hodně čtu, mam koníčky ale neumím o nich nějak poutavě mluvit.
Co s tím?
Jsem uplne to same. Zkus z toho udelat svou prednost. Bud ta, co umi naslouchat. Trosku se to naucit ma. S nekteryma lidma se mi mluvi dobre, s nekteryma hur. Oni ukecani lidi taky nejsou zadna slava. ![]()
Jak píše @malákráličice . Měj z toho přednost - lidi furt jenom žvaní a víš jak je super, říkat někomu něco, kdo mlčí? Já jsem jedna z těch, co pusu nezavřou, byť jsem si říkala, že už dost, že chci taky chvíli jenom poslouchat. Ve mě takoví lidé vzbuzují důvěru a nevadí mi, když mluví jen, jak jsou dotázáni. My o vás víme a bereme to v potaz, nechceš, nevíš, nemluv, lepší než plácat páté přes deváté.
Taky bych to nebrala nijak tragicky. Já mluvím, jen když mám co říct, někdy mám dny, že nezavřu pusu. Ale víc nemluvím než mluvím, když v práci vykecávám, tak dělám chyby, mám radši ticho, když se můžu plně soustředit na to co dělám. Souhlasím s @leylen .
Nemám si s nikym co říct. Při extrovertech zaostávám a nechytám se jejich rychlé nápadité řeči, s introverty zase mlčím.
je mi to hrozně nepříjemné…na pauze se rozkecám, ale opět jen někdy, jindy mlčím jako ryba.
Hodně čtu, mam koníčky ale neumím o nich nějak poutavě mluvit.
Jsem v práci rok a nedokážu mluvit s kolegy v kanceláři
Co s tím?