Jsem příliš tichá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.4.20 21:01

Jsem příliš tichá

Nemám si s nikym co říct. Při extrovertech zaostávám a nechytám se jejich rychlé nápadité řeči, s introverty zase mlčím.
Jsem v práci rok a nedokážu mluvit s kolegy v kanceláři 8o je mi to hrozně nepříjemné…na pauze se rozkecám, ale opět jen někdy, jindy mlčím jako ryba. :? Hodně čtu, mam koníčky ale neumím o nich nějak poutavě mluvit.
Co s tím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sahrazad1
16.4.20 21:57

Hmmmm, zajimave. Zkus se rozmluvit. Zkus treba nekam zavolat, ptat se na detaily vyrobku, nebo chtej radu, nebo, jestli si troufas, zkus nejaky internet chat, seznamku. Zadny uceny z nebe nespadl, ne teorie, ale praxe dela mistra. Plus se zkus trochu lepe oblekat, at se sama vnimas jako pritazlivou a hlavne sebevedomou zenu. Je to totiz o tom, o sebevedomi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.20 22:25

Mám to stejně. Jako by jsi psala o mně. Jsem zvědavá na rady.
Prosím o anonym.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.20 22:29

Taky to tak mám - všude mám pocit, jako bych tam vůbec nezapadala. A když už se opravdu překonám a něco řeknu, mám pocit, že to největší možná hloupost a pak strašně lituji, že jsem radši nemlčela…

• Citovat
  • Upravit
21249
16.4.20 22:29
@Anonymní píše:
Nemám si s nikym co říct. Při extrovertech zaostávám a nechytám se jejich rychlé nápadité řeči, s introverty zase mlčím.
Jsem v práci rok a nedokážu mluvit s kolegy v kanceláři 8o je mi to hrozně nepříjemné…na pauze se rozkecám, ale opět jen někdy, jindy mlčím jako ryba. :? Hodně čtu, mam koníčky ale neumím o nich nějak poutavě mluvit.
Co s tím?

Jsem uplne to same. Zkus z toho udelat svou prednost. Bud ta, co umi naslouchat. Trosku se to naucit ma. S nekteryma lidma se mi mluvi dobre, s nekteryma hur. Oni ukecani lidi taky nejsou zadna slava. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
17.4.20 08:03

Jak píše @malákráličice . Měj z toho přednost - lidi furt jenom žvaní a víš jak je super, říkat někomu něco, kdo mlčí? Já jsem jedna z těch, co pusu nezavřou, byť jsem si říkala, že už dost, že chci taky chvíli jenom poslouchat. Ve mě takoví lidé vzbuzují důvěru a nevadí mi, když mluví jen, jak jsou dotázáni. My o vás víme a bereme to v potaz, nechceš, nevíš, nemluv, lepší než plácat páté přes deváté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.5.20 20:37

Taky bych to nebrala nijak tragicky. Já mluvím, jen když mám co říct, někdy mám dny, že nezavřu pusu. Ale víc nemluvím než mluvím, když v práci vykecávám, tak dělám chyby, mám radši ticho, když se můžu plně soustředit na to co dělám. Souhlasím s @leylen .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová