Jsem prý moc pasivní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jsem prý moc pasivní
Ahoj, mám takový problém a dotaz co s tím dělat.
Jedná se o to, že jsem teď 3,5 měsíce v nové práci (pracuji na zákaznické podpoře jedné firmy) a dělalo se takové celkové hodnocení. Komunikujeme s klienty po telefonu a emailem. Z mého hodnocení vyšlo, že email teda v pohodě ale že v hovorech prý cituji „zním jako když umírám, jsem moc pasivní“.
Jsem i v životě od přírody spíš tišší člověk, introvert. S klienty jednám podle mého názoru hezky, v klidu, snažím se jim co nejvíc pomoct s jejich požadavky, nezvyšuju na ně hlas atd i když oni třeba křičí.
Nevím co tedy dělat jinak, jak se zlepšit, docela mě to trápí, není příjemné si vyslechnout že zním jako bych měla počas hovoru umřít.
Jsem z toho docela špatná.
Poradí někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No to je blbé, jestli ti nedali call-training?
jako introuš to fakt nedáš.. telefonáty jsou poměrně náročná disciplína, musíš nastoupit, zaujmout atd..
dle mne hlavně vina zaměstnavatele, že tě dostatečně nezaškolil a teď vyčítá..
ty na to sama nepřijdeš pouštěla sis třeba firemní cally na youtube aspoň?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 tak na pasivní zákaznické lince, kde řeší jen příchozí hovory s problémy, tak moc zaujmout atd. nepotřebuje, hlavně když vyřídí co je potřeba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius právě, je to pasivní linka, šéf mi řekl, že je sice hezký, že se snažim jim vyjít vstříc, ale že mám být víc aktivní. No ale já nevím jak. Nejsem povahou šašek, prostě se jen snažím dělat svojí práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova nemyslel, že když někdo zavolá s jedním problémem, tak ty mu máš vnutit ještě tři další produkty, místo vyřešení jeho problémů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado sama nevim co mam jako vic delat, jsem z toho akorat nastvana.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado to ne, spis ze mam znit vic vesele nebo jak to rict, nebo vic se zajimat atd, ale z meho pohledu se zajimam a snazim se vyjit klientum maximalne vstric
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova píše:
@mado to ne, spis ze mam znit vic vesele nebo jak to rict, nebo vic se zajimat atd, ale z meho pohledu se zajimam a snazim se vyjit klientum maximalne vstric
A to hodnoceni je od nekoho z firmy nebo te takhle ohodnotili klienti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova tak strategii firmy už jsi okoukala, tak víš, zda to stojí za to nebo tam spokojená nebudeš, protože něco slibovali a ve finále po tobě chtějí něco jiného, nevhodného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado primo vnucovani produktu ma na starosti obchodni oddeleni, my ani nic prodavat nebo vnucovat nemuzeme, pac ani nezname ceniky atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena hodnoceni jedne manazerky z obchodu a plus meho nadrizeneho. Zakaznici nic nehodnotili
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova píše:
Ahoj, mám takový problém a dotaz co s tím dělat.Jedná se o to, že jsem teď 3,5 měsíce v nové práci (pracuji na zákaznické podpoře jedné firmy) a dělalo se takové celkové hodnocení. Komunikujeme s klienty po telefonu a emailem. Z mého hodnocení vyšlo, že email teda v pohodě ale že v hovorech prý cituji „zním jako když umírám, jsem moc pasivní“.
Poradí někdo?
Jsem i v životě od přírody spíš tišší člověk, introvert. S klienty jednám podle mého názoru hezky, v klidu, snažím se jim co nejvíc pomoct s jejich požadavky, nezvyšuju na ně hlas atd i když oni třeba křičí.
Nevím co tedy dělat jinak, jak se zlepšit, docela mě to trápí, není příjemné si vyslechnout že zním jako bych měla počas hovoru umřít.
Jsem z toho docela špatná.
Tak pokud jsi ochotná se učit a ta firma za něco stojí, tak to není tak, že ti řeknou že to děláš špatně, ale tak, že se tě zeptají: A jak ti můžeme pomoct, aby jsi se to lépe naučila? Chceš školení, chceš abych tady s tebou seděl při náslechu a poradil? Chceš si naposlechnout nějaké hovory? Takhle to totiž má fungovat. A je potřeba tvoje sebereflexe, přiznat si, že něco můžeš dělat líp, vybrat si z toho co ti říkají to co je vhodné pro tebe.
Na zákaznické podpoře nemůžeš být pasivní, ani nemůžeš potichu mluvit. Musíš vystupovat jasně a přesvědčivě, jinak si tě nějaký de..bil bude mazat na chleba. Zákazník velmi dobře pozná, pokud se budeš chovat submisivně a někteří toho hned využijí. Říkám ti to jako člověk, který s lidmi pracuje přes 30 let…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud mluvíš takovým tím pomalým unylým tónem tak to pak působí blbě
zkus nacvičit s nějakou kamarádkou rozhovory aby jsi nepůsobila jako leklá ryba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova píše:
@Tarena hodnoceni jedne manazerky z obchodu a plus meho nadrizeneho. Zakaznici nic nehodnotili
A pracujes z domova nebo v kancelari? Zkus poslouchat kolegy a odkoukat to od nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proto02 samozřejmě jsem ochotná se zlepšit atd, ale nevím jak, když mi je pouze řečeno, že mám s klienty mluvit víc vesele atd. Co si z toho jako člověk má vzít? Jak jako víc vesele? Nevím, přijde mi, že s nimi jednám příjemně tak, aby to bylo příjemné i jim, někteří klienti mi dokonce řeknou, když hovor končíme, že jsem zlatá že jsem jim pomohla, nebo že moc děkují, že jsem hodná atd, prostě projeví tu spokojenost. Takže jako ráda bych se zlepšila, ale už fakt nevím, jak víc, líp, jim vyhovět. Nemluvím s nimi nějak tišše nebo co, prostě normálně tak jak komunikuju v životě tak mluvím i s nimi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit