Jsem prý moc pasivní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sluneckova píše:
@Proto02 samozřejmě jsem ochotná se zlepšit atd, ale nevím jak, když mi je pouze řečeno, že mám s klienty mluvit víc vesele atd. Co si z toho jako člověk má vzít? Jak jako víc vesele? Nevím, přijde mi, že s nimi jednám příjemně tak, aby to bylo příjemné i jim, někteří klienti mi dokonce řeknou, když hovor končíme, že jsem zlatá že jsem jim pomohla, nebo že moc děkují, že jsem hodná atd, prostě projeví tu spokojenost. Takže jako ráda bych se zlepšila, ale už fakt nevím, jak víc, líp, jim vyhovět. Nemluvím s nimi nějak tišše nebo co, prostě normálně tak jak komunikuju v životě tak mluvím i s nimi.
Tak si rekni o priklady hovoru kolegu, ktere jsou podle sefa spravne. A pak at ti daji poslechnout tve, kde dle nich jsi unyla. At slysis srovnani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena dobrý point, díky. Horší je ten fakt, že touhle kontrolou prošlo jen 5 náhodných hovorů z celkových asi 500-700, takže těžko říct, jestli si to hodnocení vůbec mám brát nějak osobně nebo spíš jenom jako poznámku, na co by se bylo potřeba soustředit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
No to je blbé, jestli ti nedali call-training?
jako introuš to fakt nedáš.. telefonáty jsou poměrně náročná disciplína, musíš nastoupit, zaujmout atd..
dle mne hlavně vina zaměstnavatele, že tě dostatečně nezaškolil a teď vyčítá..
ty na to sama nepřijdeš pouštěla sis třeba firemní cally na youtube aspoň?
jsem tezky introvert, prace na podpore mi nedelala problem. Proste jsem se hecla a jdeme na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to někdo řeší 3,5 měsíce od nástupu…po zkušebce? Není spíš pasivní ta firma? Zas tak bych si to osobně nebrala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova píše:
@Proto02 samozřejmě jsem ochotná se zlepšit atd, ale nevím jak, když mi je pouze řečeno, že mám s klienty mluvit víc vesele atd. Co si z toho jako člověk má vzít? Jak jako víc vesele? Nevím, přijde mi, že s nimi jednám příjemně tak, aby to bylo příjemné i jim, někteří klienti mi dokonce řeknou, když hovor končíme, že jsem zlatá že jsem jim pomohla, nebo že moc děkují, že jsem hodná atd, prostě projeví tu spokojenost. Takže jako ráda bych se zlepšila, ale už fakt nevím, jak víc, líp, jim vyhovět. Nemluvím s nimi nějak tišše nebo co, prostě normálně tak jak komunikuju v životě tak mluvím i s nimi.
Ja zas naopak nesnasim takove ty umele „happy“ navozene hovory, je to neprirozeny. Jenze je to dobou, ted je IN byt pozitivni a " posilat " to dal, stuj co stuj..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarinka nojo a prý se to bude od teď od nového roku řešit každý měsíc tak aspoň uvidím, zda se zlepšuju a nebo jsem stále jak „mrtvola“ 😂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita a jak s temi lidmi komunikujete? Treba bych se mohla neco priucit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nikdy neřeším jakým tónem se mnou kdo mluví, hlavně, že vyřeší můj problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova píše:
Ahoj, mám takový problém a dotaz co s tím dělat.Jedná se o to, že jsem teď 3,5 měsíce v nové práci (pracuji na zákaznické podpoře jedné firmy) a dělalo se takové celkové hodnocení. Komunikujeme s klienty po telefonu a emailem. Z mého hodnocení vyšlo, že email teda v pohodě ale že v hovorech prý cituji „zním jako když umírám, jsem moc pasivní“.
Poradí někdo?
Jsem i v životě od přírody spíš tišší člověk, introvert. S klienty jednám podle mého názoru hezky, v klidu, snažím se jim co nejvíc pomoct s jejich požadavky, nezvyšuju na ně hlas atd i když oni třeba křičí.
Nevím co tedy dělat jinak, jak se zlepšit, docela mě to trápí, není příjemné si vyslechnout že zním jako bych měla počas hovoru umřít.
Jsem z toho docela špatná.
Introvert na zákaznické lince - bohužel jsi si ke své povaze nevhodně zvolila práci.
Netrap se věcmi, které z podstaty osobnosti nemůžeš změnit.
Nikdy z Tebe nebude veselý rozjásaný extrovert.
Najdi si práci, která Ti bude sedět a nenech si zbytečně snižovat sebevědomí v místě, které není pro Tebe vhodné.
- Citovat
- Upravit
@sluneckova píše:
@warita a jak s temi lidmi komunikujete? Treba bych se mohla neco priucit
A co presne resis s temi lidmi na telefonu? Je to zakaznicka linka, je to podpora, je to prodej po telefonu?
Ja k tomu pristupovala s elanem. Prisel mi telefonat, briskne jsem se predstavila a zeptala se, s cim mohu pomoci. Zatimco zakaznik blekotal o svem problemu, uz jsem logovala na to ticket a vyplnovala nejake dulezite udajne a pak jsem pekne energicky zacala problem resit. Aktivne jsem si od zakaznika vyptavala udaje, co potrebuju pro posouzeni problemu, pokud bylo treba errorove hlasky nebo screenshoty, hned jsem si to bez otaleni vyptavala.
Maximalne jsem se snazila vyresit call co nejrychleji a nejfektivneji a tak, aby byl zakaznik spokojeny.
To byly casy, mela jsem nejlepsi statistiky z tymu. Za 3 roky prace jsem otevrela pres 9000 ticketu a tech do kterych jsem hrabla muselo byt x krat tolik. Sefka mi rikala, ze jeste nevydela nekoho s takovym motorem, jako ja mam. Me to ale bavilo drzet si to prvni misto. Takze to byla asi motivace.
To a ochota pomoct zakaznikovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova píše:
Ahoj, mám takový problém a dotaz co s tím dělat.Jedná se o to, že jsem teď 3,5 měsíce v nové práci (pracuji na zákaznické podpoře jedné firmy) a dělalo se takové celkové hodnocení. Komunikujeme s klienty po telefonu a emailem. Z mého hodnocení vyšlo, že email teda v pohodě ale že v hovorech prý cituji „zním jako když umírám, jsem moc pasivní“.
Poradí někdo?
Jsem i v životě od přírody spíš tišší člověk, introvert. S klienty jednám podle mého názoru hezky, v klidu, snažím se jim co nejvíc pomoct s jejich požadavky, nezvyšuju na ně hlas atd i když oni třeba křičí.
Nevím co tedy dělat jinak, jak se zlepšit, docela mě to trápí, není příjemné si vyslechnout že zním jako bych měla počas hovoru umřít.
Jsem z toho docela špatná.
Změnit práci. Práce, kterou děláš, je vhodná pro průbojného extroverta a ne tichého introverta. Jako z kočky neuděláš psa, tak z tichého introverta neuděláš průbojného extroverta. Měj se ráda takovou jaká jsi a netrap se nad něčím, co nemůžeš změnit.
Příspěvek upraven 16.02.22 v 18:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova Osobně mě je milejší tvůj styl komunikace, než vlezlost a přehnaná srdečnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a nebo je taky možné, že v hodnocení měli něco pochválit a něco vytknout, tak se něčeho chytli a ani to moc neodpovídá skutečnosti. Netrap se tím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro zacatek, kdyz mluvis, zkus se u toho usmivvat. I prestoze si myslis, ze to nema vyznam, protoze zakaznik te prece nevidi, neni to pravda, zmeni to ton hlasu. Schvalne si to vyzkousej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit