Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, jdu si pro radu. Vždy jsem patřila k těm více nemocným lidem… jestliže jiní měli 2× do roka rýmu, tak já 4× + 2× i s průduškama. Letos je to ale celkem mazec
Táhne se to od listopadu, kdy na mě neteř naprskala cosi ze školky a měla jsem pak zápal plic a dvoje atb. Po dobrání dobrý, za týden rýma, týden klid, opět rýma, pak zánět v krku, opět atb. teď jsem byla asi dva týdny ok a opět rýma a začínám i vykašlávat. Začla jsem asi před 14 dny brát echinaceu, jím zinek a vit. C. Zkoušela jsem colostrum, to mi přišlo bez efektu. Holky co s tím? Mám si vydupat doporučení na alergologii? NEbo nějakého homeopata? Jsem už zoufalá ![]()
@Moni85 Tu alergologii/imunologii bych na tvém místě zkusila. Mě samotnou tam dostalo něco podobného. Mám náběh na astma. A taky chodím za homeopatkou a ta mě taky zkouší dát dohromady. Přeji, ať je brzy lépe, moc dobře vím, jaký to je, když na tebe skáče jedna nemoc za druhou a nevíš proč a co se děje…
@Moni85 víc vitamínů a ty vyšetření.. mám to samé, ale vyšetření nic neukázalo.. a já smrkám, prskám už od srpna téměř nepřetržitě ![]()
Jestli máš na to čas, tak ORL, alergologii, plicní…
Jinak ma rýmu se neumírá, takže pokud nemáš ucpaný dutiny a nedusíš se kašlem a hlenem, tak bych to tak neprožívala.
Btw nepřestěhovala ses? Po nastěhování do novýho bytu jsem byla asi 4× za zimu extrémně nachcípaná, doktorka vyslovila tuhle hypotézu, s tím že žmena prostředí, vzduchu, vlhkosti, prašnosti atd… a další zimu už to bylo ok.
@Moni85 píše:
jak to myslíte?
Prostě si nechte předepsat lidské léky na odčervení a zkuste se odčervit. Velmi často jsou paraziti příčinou stále se vracejících nachlazení i špatné imunity. Zkuste si o tom něco přečíst.
@Moni85 Mám to samé, jakmile něco letí vzduchem, rozplácne se mi to na čele… Takže ve mě hlodá myšlenka jít na imunologii. Ale předpokládám, že ještě před tím musím navštívit obvoďáka a když si představím, že si sednu do té čekárny plné nemocí… tak než dolezu na tu imunologii, tak chytím úplně všechno…
Přestěhovaná nejsem, snažím se jíst vitamínů dost, občas lupnu umělý tabletky… je to na palici
Piji každé ráno a odpoledne půl litru teplého čaje s medem a citronem. Citron (nejlépe bio, aby nebyla kůra chemicky ošetřená-mívají v bille) si připravuji dopředu do skleničky, nakrájím na malé trojúhelníčky, nasypu do skleničky a zaliju tekutým medem. Tři dny nechám odležet, pak dávám podle chuti cca dvě až čtyři lžičky směsi do napůl vychladlého čaje (horký by zničil vitamíny). Připravovat do malých skleniček, otevřená směs se rychle kazí. Pohodlné rychlé, rýmu ani jinou chorobu jsem od té doby neviděla. Minimálně tím nic nezkazíš. Hlavně se vyhni všem těm chemickým vitamínům, které se snaží prodat v lékárně farmaceutické firmy. Chce to přírodu. ![]()
@Tess 85 píše:
Jestli máš na to čas, tak ORL, alergologii, plicní…
Jinak ma rýmu se neumírá, takže pokud nemáš ucpaný dutiny a nedusíš se kašlem a hlenem, tak bych to tak neprožívala.
Btw nepřestěhovala ses? Po nastěhování do novýho bytu jsem byla asi 4× za zimu extrémně nachcípaná, doktorka vyslovila tuhle hypotézu, s tím že žmena prostředí, vzduchu, vlhkosti, prašnosti atd… a další zimu už to bylo ok.
Jinak na Orl jsem byla, výtery mi žádný nedělala, jen krevní obraz a ten byl dobrej. A jo, na rýmu se neumírá, jen být pořád s odřeným nosem a kupovat balení kapeníků co dva dny
Nepřijde mi to normální ![]()
@Hermio tak čaj s medem od včelaře a čerstvou štávou z citronu piju 4× denně ![]()
@Moni85 píše:
@Hermio tak čaj s medem od včelaře a čerstvou štávou z citronu piju 4× denně
Aha, tak v tom bude nějaký zakopaný pes
Asi to bude chtít vícero vyšetření, jak se tu radí výše. Napadá mě, máte zkontrolovaný, že není bydlení plesnivé? Skryté plísně také můžou způsobovat závažná onemocnění vleklá.
Jsem na tom s detma podobne, ja ktera nebyla nikdy nemocna, nebo jen lehce sem to přešla, tentot rok od řijna mazec, už tady nadavam furt ryma a nachlazeni bolest v krku, každy mesíc to same, stejne, naposledy jsem byly na orl, už sem to nedavala, a zjistily nam streptokoka, takže ted mame podruhe antibiotika, ty první nezabraly, sand už budem dobří, už me z toho hrabe, tenhle rok je zaklety.