Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chlapi to berou jinak, to že jsi doma s dětma berou jako dovolenou, a oni jsou ti co pracujou, ale nevidí tu starost o děti, natož o domácnost - tu berou jako samozřejmost, ono by fakt chtělo vypadnout a nechat je ať si to vyzkouší na víkend jaká je to pohodička, pak by viděl že to není žádná sranda, ty bys přijela řekla co je to za bordel, jakto že nevypral a neuvařil, neudělal to a to, dokud si to nezkusí tak si myslí že si jen hrajeme s dětma a to je přece zábava a nic na tom není
@petula17
Nejsi spatna partnerka. On je partner na houby a otec na baterky.
Taky by nejradeji odjela, ale se starsim synem jsme stale propojeni pupecni snurou
Neni mamanek, ale mne poslechne a rozumime si i beze slov a kdo vi, jak by takove odloouceni zvladl… I kdyz, kdyz jsem jela rodit, tak to zvladl u babicky (sice 3 dny nenakal, malo jedl i malo spal, byl trochu plactivy, ale prezil). A prcka chci kojit co nejdele, takze ho holt musim naucit na lahev, stahnout me mleko a zkusit to.
Souhlasímm, já to tak udělala, nechala jsem chlapa doma s dětma chvíli samotnýho, a řekl, že je hlídat je horší, než chodit do práce, máme hodně hlučný a akční děti. POkud chlap není schopnej ocenit, co ženská s dětma dělá, je načase něco s tím udělat.
to uz jsem zkusila. K nicemu to nevedlo. Jen ze jsem lina a nic nedelam.
@Baba píše:
@petula17
Nejsi spatna partnerka. On je partner na houby a otec na baterky.
Jee, mas peknou profilovou fotku. Tvoje dcerka? Je rozkosna ![]()
No holky, tak já teď řeším trochu něco jiného. Manžel hodně zaměstnaný, když jsem byla na mateřský brala jsem to, že se starám o barák o dítě o všechno. Ale teď jsem nastoupila do práce, jezdím domů večer, unavená z ranního vstávání a chlap najednou kouká, že jsem večer protivná a nic nestíhám. Je to těžký, ale chlapi by měli mít aspoň uznání a chápat, že to máme taky těžký, ale to bysme někdy asi chtěli moc.
![]()
Jsem asi fakt blba, ale kdyz chci reagovat na nekterou z vasich odpovedi, jak to mam udelat, aby se to pripojilo k vaseme textu? ![]()
Urcite nejsi spatna partnerka. Zvládáš toho opravdu hodne a ještě do toho vstavas v noci ke kojení. Nemas zadny cas ani na odpočinek, natoz na to, aby sis aspon nekdy nachvilku zasla treba na čaj s kamaradkou. Chlap se chova sobecky.. a tebe opravdu obdivuju. Ja bych to asi nezvladla..jak uz nekdo psal zkusila bych na víkend nebo aspon jeden den odjet s tim aby chlap udelal vse to co delas ty. Preji ti hodne sil
@petula17 píše:
Jee, mas peknou profilovou fotku. Tvoje dcerka? Je rozkosna
To bylo na mě? To je kluk
Ozdobila si ho jeho ségra. Ale neva, dneska tu běhal na podpatcích a s růžovou kouzelnou hůlkou. Holčička jak vyšitá ![]()
Jinak držím palce, ale jestli už si chlap zvyknul, jako že nejspíš jo, tak se bude přeučovat blbě ![]()
Tak uz jsem to snad vyresila. Mam pomaly net a zasekl se, snad uz vim, jak na to ![]()
@Baba píše:
To bylo na mě? To je klukOzdobila si ho jeho ségra. Ale neva, dneska tu běhal na podpatcích a s růžovou kouzelnou hůlkou. Holčička jak vyšitá
Jinak držím palce, ale jestli už si chlap zvyknul, jako že nejspíš jo, tak se bude přeučovat blbě
Jo, kdyz se clovek podiva zblizka, tak se da trochu poznat, ze by to mohl byt kluk
ALe u tak malych prcku se to tezko pozna. Koukam, ze sestra se na nem pekne vyradi.
Taky se bojim, ze si uz zvykl a ja jsem to zvorala tim, ze uz od zacatku jsem pece o dite a domacnost delala sama a on mel cas na praci a sve konicky ![]()
Normálně bych zahrála „divadýlko“…párkrát bych jen tak mezi řečí prohodila, že jsem nevyspalá z kojení…unavená z domácnosti…a pod…a pak bych s sebou „sekla o zem“…prostě bych omdlela…v kuchyni nebo někde, kde manžel nebude!!! Jen uslyší tu ránu-shoď třeba silně židli-musí fakt bouchnout o zem…a rychle si lehni na podlahu…rozhoď ruce, nohy…zavři oči…a lež…ani se nehni…Buď manžel po té ráně vyskočí z obýváku/koupelny…a přiběhne se podívat, co se stalo…nebo aspoň zavolá „Co se děje???“ A pokud bude vědět, že jsi v kuchyni a neodpovídáš, vstane a půjde se kouknout…
Zřejmě se lekne…logicky, ale on to „proplesknutí“ fakt potřebuje..!!!
A né že se probereš hned jak k Tobě zaklekne!!! Chvíli si to užívej…pak pomalu otevři oči…pomalu se zvedej…bude ti pomáhat…ty řekni:„Miláčku to je dobrý…nic mi není…jsem jen malinko unavená..to zvládnu neboj…ještě jdu posekat tu zahradu
, umeju nádobí, uvařím večeři, vykoupu a uložím děti, uklidím hračky a pak se ti budu věnovat…jen odpočívej, máš náročnou práci…“
A jala bych se usilovně dožadovat sekačky na trávu…
To by bylo, aby mu to netrklo…