Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dana V píše:
@Barbarela94 Já jsem byla myslím v 6. týdnu na první prohlídce a už bylo vidět a pak v 8. týdnu bylo i srdíčko. Takže klid, ze začátku každý den hraje velkou roli
Děkuji… ať uz je pondělí
![]()
@Barbarela94 píše:
Ahojte holky potřebovala bych poradit…11.6. jsem dobrala poslední prášek antikoncepce…ms mi začala 14.6… Ms jsem tento měsíc ještě nedostala měla přijít pocitam kolem 14.7., dělala jsem si 5 testů a byly asi pozitivni, ale nebyly úplně silné jako ta druhá čárka, dneska jsem byla na gynde a Doktorka ještě nic neviděla, vzala mi krev a v pondělí si mám zavolat. Ale jsem z toho docela vykolejena…man tak 5 týden od prvního dne poslední ms…myslela jsem ze už něco uvidí… Stalo se vám to taky? Mám strach že se bude jednat třeba o mimoděložní, kdy nemám na testů úplně silnou tu čárku…![]()
přikládám foto testů…digitální jsen dělala předevčírem a trn za ním včera odpoledne
Ahoj zakladatelko, buď v klidu…já byla u doktora několikrát a nic neviděl, ale HCG stoupalo a už mě chtěl posílat na mimoděložní a nakonec až 6 týdnů po očekávané MS se objevil váček rovnou se srdíčkem…vyšlo pak najevo, že je plod o 14 dní mladší, že jsem měla ovulaci až těsně před MS (kterou jsem už nedostala)…ty víš, kdy jsi měla ovulaci?
@Sněženka25 píše:
Ahoj zakladatelko, buď v klidu…já byla u doktora několikrát a nic neviděl, ale HCG stoupalo a už mě chtěl posílat na mimoděložní a nakonec až 6 týdnů po očekávané MS se objevil váček rovnou se srdíčkem…vyšlo pak najevo, že je plod o 14 dní mladší, že jsem měla ovulaci až těsně před MS (kterou jsem už nedostala)…ty víš, kdy jsi měla ovulaci?
Já ji měla nějak 30.6. byla jsen 27.6. na kontrole a Doktorka mi řekla ze budu mít ovulaci do dvou dnů na levém vaječníků..sex byl 30.6. co myslíš brzo že? ![]()
@Barbarela94 píše:
Já ji měla nějak 30.6. byla jsen 27.6. na kontrole a Doktorka mi řekla ze budu mít ovulaci do dvou dnů na levém vaječníků..sex byl 30.6. co myslíš brzo že?
Myslím, že příště tam už váček bude…Já teda nejsem žádná expertka na ranné těhotenství, ale dneska to jsou 3 týdny od ovulace, tak bych řekla, že je vše v normě…na UTZ ještě nic a testy pozitivní
Hlavně se nestresuj, bude to dobré ![]()
@Sněženka25 píše:
Myslím, že příště tam už váček bude…Já teda nejsem žádná expertka na ranné těhotenství, ale dneska to jsou 3 týdny od ovulace, tak bych řekla, že je vše v normě…na UTZ ještě nic a testy pozitivníHlavně se nestresuj, bude to dobré
Jeee tak to jsi mě moc potešila
v pondělí budu volat na výsledky tak bych tu dala hned vědět… snad bych do příštího čtvrtka mohla jít na kontrolu a mohlo by jít něco vidět…ve čtvrtek odjíždíme na dovolenou tak ať máme ještě lepší náladu.
Hlavně jsi mě úplně uklidnila a potěšila…dneska jsem z doktorky neměla ani dobrý pocit, byla taková nepříjemná a protivná tak mě to ještě více znervoznilo…
udělala jsem si k večeru ještě test a byl opět pozitivní…fuuu ![]()
@Medisek píše:
@Barbarela94 podle těch testů jsi podle mě těhotná, takové čárky jsem měla i po měsíciHlavně klid
A ještě jsem se chtěla zeptat, ty čárky i ani po měsíci nesilily?…
@Barbarela94 píše:
Jeee tak to jsi mě moc potešilav pondělí budu volat na výsledky tak bych tu dala hned vědět… snad bych do příštího čtvrtka mohla jít na kontrolu a mohlo by jít něco vidět…ve čtvrtek odjíždíme na dovolenou tak ať máme ještě lepší náladu.
Hlavně jsi mě úplně uklidnila a potěšila…dneska jsem z doktorky neměla ani dobrý pocit, byla taková nepříjemná a protivná tak mě to ještě více znervoznilo…
udělala jsem si k večeru ještě test a byl opět pozitivní…fuuu
Jojo, za týden už tam asi něco bude vidět
Navíc, kdyby měla tvoje doktorka podezření na mimoděložní, tak by tě na to určitě upozornila, já musela podepsat i papír, že jsem srozuměná se svým stavem (pravděpodobným mimoděložným těhotenstvím) a že jsem poučená, že kdyby nastal problém, tak hned musím volat sanitku)…no a to „mimoděložní těhotenství“ oslaví brzy 2.narozeniny
Kdyby jsi na kontrolu nešla do dovolené, tak si můžeš zajít na krev jako samoplátce, aby jsi viděla, jestli HCG stoupá, tak jak má ![]()
@Sněženka25 píše:
Jojo, za týden už tam asi něco bude vidětNavíc, kdyby měla tvoje doktorka podezření na mimoděložní, tak by tě na to určitě upozornila, já musela podepsat i papír, že jsem srozuměná se svým stavem (pravděpodobným mimoděložným těhotenstvím) a že jsem poučená, že kdyby nastal problém, tak hned musím volat sanitku)…no a to „mimoděložní těhotenství“ oslaví brzy 2.narozeniny
Kdyby jsi na kontrolu nešla do dovolené, tak si můžeš zajít na krev jako samoplátce, aby jsi viděla, jestli HCG stoupá, tak jak má
Dobře dekuji moc…:) bylo fakt brzo tak ještě počkáme říkala že když si Zavolám v pondělí a bude to hCG 1500 tak si mě hned pozve a jak ne tak za 2 či 3 dny…já právě nevím hak stoupá rychle.
Už jsem si to popsala a z toho 21.7. vypadá silnější.
Zítra rano zkusuim ![]()
@Sněženka25 píše:
Jojo, za týden už tam asi něco bude vidětNavíc, kdyby měla tvoje doktorka podezření na mimoděložní, tak by tě na to určitě upozornila, já musela podepsat i papír, že jsem srozuměná se svým stavem (pravděpodobným mimoděložným těhotenstvím) a že jsem poučená, že kdyby nastal problém, tak hned musím volat sanitku)…no a to „mimoděložní těhotenství“ oslaví brzy 2.narozeniny
Kdyby jsi na kontrolu nešla do dovolené, tak si můžeš zajít na krev jako samoplátce, aby jsi viděla, jestli HCG stoupá, tak jak má
Jest bych se chtěla zeptat včera mi brala krev a řekla ze si mám Teda v pondělí zavolat a podle toho hCG si ke pozve..pokud tedy bude nad 1500…ale vždyť v pondělí může být o hodně vyšší? Nebo ona nějak vi o kolik se denně zvyšuje
jsem zmatená
![]()
@Barbarela94 píše:
Jest bych se chtěla zeptat včera mi brala krev a řekla ze si mám Teda v pondělí zavolat a podle toho hCG si ke pozve..pokud tedy bude nad 1500…ale vždyť v pondělí může být o hodně vyšší? Nebo ona nějak vi o kolik se denně zvyšujejsem zmatená
![]()
![]()
Ahoj, promiń, nebyla jsem o víkendu doma…No jestli si to dobře pamatuju, tak by HCG mělo stoupnout o dvojnásobek za 2 dny…takže když máš například v pondělí 400, tak ve středu by mělo být 800, v pátek 1600… ale nejsem si jistá, už je to 2,5 roku, co jsem tohle řešila já..třeba mě někdo opraví
Pak dej vědt, jak jsi dopadla ![]()