Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych od Vás poradit jestli můžu být těhotná nebo ne. Vysadila jsem ha před 3 měsíci a menstruaci jsem měla jen jednou po vyvolávačce. S přítelem sme se při sexu nechránili ale skoro vždy se udělal mimo mně. Tenhle týden mě napadlo, že bych mohla být těhotná. Koupila jsem si těhotenský test a ukázala se slabá druhá čárka spíš jen takovej stín ale do druhýho dne byl ten stín výraznější. Jenže jsem zjistila až pozdě že tenhle test se má dělat až po vynechání ms a tu mám mít v pondělí. Tak jsem si koupila jinej, kterej se může dělat jěště před ms a ten byl negativní. Ale ten první měl citlivost 10 a ten druhý co vyšel negativní mám citlivost 25. Můžu nebo nemůžu být těhotná?
Trybitko, jestli je ta čárečko do růžova a byla v limitu, tak je velká pravděpodobnost, že těhotná jsi ![]()
A na ty reklamní řeči na obalech testů bych nekoukala- na nějakém testu prý je i že určí těhotenství 5 dní po oplodnění- to ještě ani není vajíčko uhnízděné…
V tvém případě test s citlivostí 10 by měl případné těhotenství ukázat dřív, než s citlivostí 25. Udělej ráno další test a uvidíš, jestli tam zase bude čárka! držím palce!