Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
když jsem měla nevolnosti jediné co jsem mohla pít byla ta voda co tobě nejde a pak kiwi štáva to bylo to jediné co mělo příchut a nedělalo mi zle
Tak to řeš ted melounem…nakrájej si ho a pojídej celý den…Jinak se k pití stejně budeš muset donutit.
já nedávno objevila jablkovou šťávu, ale po týdnu mi dělala taky zle, už nevím, co dělat vím, že pitný režim je důležitý a hlavně v těhotenství ![]()
@pannda píše:
Tak to řeš ted melounem…nakrájej si ho a pojídej celý den…Jinak se k pití stejně budeš muset donutit.
hmmm to je fajn tip…meloun mi dělá dobře ![]()
Nepít ničeho moc a pořád to střídat 1-2 skleničky. Tohle bylo jediné co pomáhalo mě, střídala jsem ovocný čaj, mátový čaj, čaj pro těhotné, voda se šťávou, čistá voda, sem tam nějaká minerálka. . A jediné pití, které jsem tak nějak bez problémů snesla byl Sprite nebo 7UP
, ale toho taky nelze vypít nějak extra moc
Ahoj,
Měla jsem úplně to samé, ze začátku jsem jako jedinou tekutinu zvládla ledovou Coca Colu ( což není vůbec ideální ), později už ani tu. Ve výsledku to vypadalo tak, že jsem za den vypila cca 2dcl vody + nějaký vývar nebo sladký černý čaj, který jsem,ale dávkovala po lžičkách.
Měla jsem strach, že to bude mít vliv na vývoj plodu a množství plodové vody,ale byla jsem uklidněna, že človíček si v začátcích bere vše ode mě, tudíž jediný negativní vliv to může mít na mě ![]()
Jediné co se mi osvědčilo je nestresovat se, vydržet a zkoušet třeba každých 10 minut trochu vody s citronem. Ten mi dělal na žaludek dobře i při nevolnosti, protože prý neutralizuje kyselost žaludku. A taky piju vše studené, s ledem a čím chladnější tím lepší. Teď je pro mě ideální jemně perlivá voda s ledem…
Takže jedině zkoušet a hlavně být v klidu, nevolnosti ustoupí a i ten pitný režim se zlepší ![]()
Já měla velké nevolnosti také a právě v tomto období jsem začala ve velkém pít sodu ze sodastreamu, ty bublinky mi dělaly moc dobře, i v noci u postele jsem ji musela mít.
co třeba vývar?
zeleninový nebo drůbeží - třeba by pomohlo, že je to slané. Nebo jíst hodně melouny nebo podobné vodnaté věci, pokud ti nedělají zle.
Nebo zkus něco s hustší konzistencí - já v těhotenství splivla denně celý pudink z prášku na posezení, to máš hned půl litru mlíka
I když nějaké zákysy nebo jogurty by byly zdravější ![]()
A co zkusit pít zázvorový čaj? Zázvor je přímo proti těhotenským nevolnostem a mě proti nim opravdu pomáhal. Kupovala jsem ho v lékárně, nebo by se dal připravit i doma z čerstvého zázvoru - na netu bude určitě recept ![]()
jediné co jsem v těh. nezvracela byl nestea zelený čaj a to jen po troškách, jinak letělo všechno jídlo a pití, dvojčata i jednojče to přežili ok, jen já byla grogy
@Daduka píše:
A co zkusit pít zázvorový čaj? Zázvor je přímo proti těhotenským nevolnostem a mě proti nim opravdu pomáhal. Kupovala jsem ho v lékárně, nebo by se dal připravit i doma z čerstvého zázvoru - na netu bude určitě recept
snižuje tlak a dochází k častějšímu omdlévání, takže když má nevolnosti, nevím nevím
Ahoj, potřebuju poradit, jsem těhotná a nemůžu pít, jednoduše se nemůžu donutit k dodržování pitného režimu. Trpím nevolnostmi, často ani nezvracím, ale celý den je mi strašně zle, naučla jsem se vyhýbat určitým jídlům, ale s pitím je to horší. než jsem otěhotněla, tak jsem byla zvyklá pít vodu z kouhoutku a to ve velkém množství. nyní je mi zle jak z čisté vody, tak z vody ze šťávou, z čajů sladkých i hořkých, občas do sebe dostanu nějakou limonádu (což vím, že není zrovna vhodné) nebo džus, ovšem nic ve velkém množství (max. 1 skleničku). Chtěla jsem se zeptat na vaše tipy, pokud máte podobný problém, nebo receptík na nějaké dobré pití