jsem těhotná a přítel odešel

10813
6.6.06 11:58

jsem těhotná a přítel odešel

budu moc rada,kdyz mi nekdo poradi co se da delat v me situaci-jsem v patem mesici a jsem doma na nemocenske.pritel odesel za jinou princeznou a ted ani nechce byt uveden v rodnem liste jako otec dokud nebude urcene otcovstvi.Samozrejme ze je otec takze ja neresim,jak to dopadne,ale co delat ted.Jestli mam neco zacit zarizovat-nejake zadosti eventuelne zaloby o alimenty a pridavek na me a na vybavicku nebo jestli to opravdu bude az po porodu-prece musi byt neco jako pedbezna opatreni??..Protoze jestli se nepletu tak kdyz nebude v RL uveden otec tak budu mit mensi materskou-nebo davky nebo tak neco.Diky za kazdy ohlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
6.6.06 12:01

Gabinko,
je mi lito, co Te potkalo.......

Bohuzel neumim ti pomoct
Drz se.
Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
6.6.06 12:21

Ahoj Gábi ,byla jsem před skoro 5lety ve stejné situaci,ráda ti poradím ve všem,jen mi písni SZ-můžem kdyžtak splknout i po telefonu(napiš mob.číslo)A NIC SE NEBOJ!!!!!

PA VAL
PS:Budu čekat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
6.6.06 12:45

gabinko to mě mrzí :? Ale zajdi na sociálku, tam ti na oddělení péče o dítě poradí (dneska úřady práce). Už teď máš nárok na finanční pomoc od otce dítěte na zvýšené výdaje v souvislosti s těhotenstvím.
Nevím, jaké máš nyní příjmy (jak vysoké máš nemocenské dávky), ale i na obecním úřadě si můžeš zažádat o dávklu sociální potřebnosti např. na nákup těhotenského oblečení http://www.mpsv.cz/cs/5#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
6.6.06 13:11

Příspěvek na výživu a úhradu některých nákladů neprovdané matce

§ 95

(1) Otec dítěte, za kterého není matka dítěte provdána, je povinen matce přispívat přiměřeně na úhradu výživy po dobu dvou let, jakož i na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím.

(2) K zajištění úhrady těchto nákladů, jakož i k zajištění výživy dítěte po dobu, po níž by zaměstnankyni podle zvláštního předpisu náležela mateřská dovolená, 10) může soud na návrh těhotné ženy uložit tomu, jehož otcovství je pravděpodobné, aby potřebnou částku poskytl předem.
(3) Právo žádat úhradu nákladů podle odstavce 1 se promlčí ve třech letech ode dne slehnutí.

Je to citace zákona. Asi k tomu budeš potřebovat radu odborníka. Ale nemůžeš zůstat zcela bez financí. Otec (sploditel) má i povinnosti. Jestli bude chtít dítě dál vídat, bude už jen na něm. Nezůstaň v tom sama.

Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
6.6.06 13:19

Ahoj,
je to smutne co te potkalo, ale doufam, ze pro sebe a mimco najdes hodneho pritele.
V jednom casopisu jsem cetla, ted jsem ho hledala- nenasla, ze muzes po byv. priteli zadat i penize na teh. osaceni samozrejme cast i na vybavicku a podobne veci s pojene s tim. Ale tusim, ze to musi byt podane pres soud, ale k tomu budes muset jit, kvuli alimentum. Pro jistotu si schovavej vsechny ucty, mozna se ti budou hodit.
A nektera mamca, ti tady urcite poradi vice, kam presne zajit a co muzes ocekavat.
Drzim palecky.
 kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
6.6.06 13:43

vsem moc diky a budu moc rada i za dalsi rady -ucty zatim schovavam-a ma dost stesti,ze budu mit vetsinu veci pujcenou a zbytek z bazarku-ale to mi neva-Valdemarko-prosim napis mi mail nebo neco at Ti muzu poslat cislo-me nejde polat SZ :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
6.6.06 13:47

posílám odkaz na stránky kde si můžes podle vzorů sepsat žalobu,já řešila jinou situaci,jsem rozvedená dítě mám s přítelem,ale v r.l.dítěte je ještě uveden býv.manžel,tak jsem musela na radu matrikářky a právníka podat žalobu o popření otcovství a pak na martice s přítelem sepíšem prohlášení o určení otc.tak se zkus zeptat na matrice a ta soc.je taky dobrej nápad,zkus si to všechno zařídit,protože peníze budeš potřebovat a i když Vás tvůj expř.opustil tak zodpovědnosti se prostě zříct nemůže,normálně ho zažaluj,neboj se toho,držím palečky ať ti to výjde a hlavně klid ať je malé a ty v pohodě,vše se dá zvládnout pá J.
koukni sem
http://portal.mpsv.cz/ssp/davky_ssp
 http://rodina.juristic.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
6.6.06 13:51

Gabinko, moc mě mrzí, co Tě potkalo. Ti chlapi by někdy pořádně zasloužili, a i ty ženské, co nám je dokážou odloudit :evil:
Aby byl uveden otec v RL, tak k tomu musí dát souhlas. Jedině potom musíš po porodu podat žádost o určení otcovství (nejpozději do 6 měsíců od narození dítěte!). S těmi dávkami máš pravdu, pokud nebudeš mít uvedeného otce v RL, nebudeš mít nárok na dávky - ale jen od města, na doplacení ŽM (má to takhle i moje sestra).
Radím Ti, aby ses poradila na odboru sociálních věcí - péče o dítě. Tam Ti určitě poradí co a jak.

Držím Ti moc palečky, abys to zvládla!!! I když je to asi těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
6.6.06 14:04

Gabinko,
ja jen, že Valderama se zná Mumis z naší diskuse (říjen 2006), tak jestli na ni neseženeš kontakt, tak pak přes Mumis.
Ať Ti to všehno dopadne jak má a zbytečně se nemusíš depkovat.
Ahoj, Zu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
6.6.06 14:04

no prave-ja dnes byla na matrice a tam mi rekl,ze kdyz on nechce prijit a nechat se zapsat do RL tak ze az po porodu a soudne,na socialce mi nebyli schopni poradit vubec-jak kdybych byla v takove situaci jedina-a na soude mi taky nic nerekli,jen mi cpali formular na urceni otcovstvi-coz je mi ted k nicemu-hruza-od certa k dablu a nic-pak jsem jeste volala do materskeho centra a tam mi rekli ze nevi,ale ze zjisti co se da a ze mam prijit ve ctvrtek-ta pani bla moc ochotna-tak si myslim,ze nakonec nejlip pochodim tam-kdyz na ostatnich uradech jsou neschopni.Ae diky moc i za kazdou radu tady-je super ze neco takhle funguje-snazim s byt v pohode a moc se na skritka tesim-jen proste tohle musim vyresit-a cim driv tak tim lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
6.6.06 14:06

holky ja tu bulim jak jste vsechny hodny-Zu diky za napad-jste zlaticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
6.6.06 14:23

Ahoj Gábi!
Jsem ve stejné situaci jako ty. Taky jsem všemožně sháněla info. Poslala jsem ti mail, snad ti to pomůže.
Pa a drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
6.6.06 14:24

Gabinko-vydrž,v podobné situaci jsem byla před 10.lety.Já vše řešila až po porodu,ale jedna holčina v porodnici,dostávala nějakou finanční pomoc od otce už v těhu (tedy "otec samozřejmě nechtěl),ale nevím,jak na něj zatlačila,či soudně nebo jak?Jinak už v porodnici chodila sociální pracovnice a základní informace mi podala.

Vydrž a užívej si mimíska(z chlapa se nenervuj)
Stáňa a Ema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
6.6.06 15:41

ahoj,

tak i před porodem si MŮŽEŠ PODAT ŽALOBU na občanskoprávním úseku - C o potřebnou částku spojenou s těhotenstvím a slehnutím a zajištěním výživy dítěte. Je dobré si schovávat veškeré paragony od věcí, které souvisejí s těhotenstvím, porodem a výbavičkou. Prostě vše co ted nakupuješ. Pokud si tuto žalobu nepodáš, pak tyto výdaje můžeš žádat až po porodu a uznání otcovství v rámci řízení o výživné na nezl. dítě.

výživné na neprovdanou matku- to už bylo shora citováno a přiznává se ode dne podání žaloby, nikoliv zpětně.

otcovství- otcovství lze souhlasně uznat již před narozením dítěte. POkud po narození nebude s tebou otec jít podepsat otc.na matriku, ihned se můžeš obrátit na opatrovnické odd. a tam ti pomohou - předvolají otce, zda uzná otcovství a jaké bude navrhovat příjmení. Pokud otec otcovství neuzná, pak si můžeš podat žalobu na určení otcovství. Tedy není nezbytné nutné tuto žalobu podávat ihned po narození dítěte.

Pokud budeš mít už otce uvedeného v RL, pak si podej žalobu na opatrovnickém odd. na výkon rodičovské zodpovědnosti ( výchova a výživa).

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová