Jsem těhotná? Zpoždění 7 dní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
6.6.21 20:29

@MonaSun až druhy den měla hlen pravě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
6.6.21 20:37

@Nána90 tak to pochybuju ze byste otehotnela, kdy jeste nebyl hlen. Kdyz neni hlen tak je cipek zavreny a spermie se dovnitr nedostanou. Cipek se otevre az je plodny hlen. Muzete mit klidne cystu :nevim: myslim si ze test byste uz mela mit pozitivni 3.den spozdeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
6.6.21 20:47

@Nána90 Na testu druhou čárku nevidím. Ale jestli je předpokládané datum ovulace jen podle aplikace a hlenu, tak je jen přibližné. Ovulace mohla být i později a test ještě může vyjít pozitivně za několik dní.

K přesnějšímu určení ovulace je potřeba aspoň pár měsíců dělat ovulační testy, ideálně i měřit bazální teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1448
6.6.21 21:16

@Nána90 mě se druhá skoro neviditelná čárka ukázala až druhy den zpoždění, a to jako opravdu byla skoro neviditelná, dnes mám 18dpo druhá čárka je viditelná, ale rozhodně ne úplně silná. Digital mi včera ukázal plus 1-2 a to je citlivost 25 a mamatest 10. I u první dcery mi test nabíhal hodně pomalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.6.21 21:36

@Pavli 29 dekuji za zkušenost😻
Počkám snad se zadařilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.21 01:25

Ahoj :) dnes je to týden zpoždění ms bolí mě občas pod bříšku a i prsa.. pořád jsem nafouklá jak balón a je mi často špatně a chce se mi zvracet. Poslední sex jsem měla 20.5 po 12dnech jsem byla na gynde jestli nejsem těhotná a řekl že teda nejsem
Ms jsem měla dostat 1.6 jenže pořád nic žádný příznaky že bych měla to dostat myslíte si že bych mohla být těhotná? Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6116
7.6.21 04:28
@MonaSun píše:
@Nána90 tak to pochybuju ze byste otehotnela, kdy jeste nebyl hlen. Kdyz neni hlen tak je cipek zavreny a spermie se dovnitr nedostanou. Cipek se otevre az je plodny hlen. Muzete mit klidne cystu :nevim: myslim si ze test byste uz mela mit pozitivni 3.den spozdeni

To je ale nesmysl s tím hlenem. Jsou ženy a není jich málo, kterým se vůbec plodný hlen neuvolňuje, popř. se uvolní až po ovulaci, kdy už je na oplodnění pozdě (jako u mě - žádný plodný hlen, ovulace prokázaná folikulometrií, otěhotněla jsem dvakrát na druhý pokus). Taky samozřejmě zdravé spermie dokáží úplně v klidu přežít v těle ženy a na vajíčko si pár dní počkat, i když „ještě není hlen“. Hlen je jeden z možných ukazatelů ovulace, ne jediný a všespásný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.6.21 06:25

@SlečnaDahlia tohle si též myslím☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
7.6.21 06:35

@Pavli 29 citlivost u clear blue se uvadí 25 nekde na popisech lekaren. V ceskym navodu a ani na krabicce podle me nic takovyho uvedenyho neni. V anglickym navodu jsou naopak hranice, od kdy to dokaze test detekovat. A dokaze to detekovat driv, nez kdyz je hladina HCG 25, takze je urcite citlivejsi. :) Kazdopadne s tou carkou co mela zakladatelka byl bud vadny papirkovy test a nebo digitalni. Papirkovej byl uz peknej a s takovou carkou by digital uz neco urcite detekoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
7.6.21 06:49

@SlečnaDahlia hlen byt proste musi bez neho se spermie nedostanou do delohy, ikdyz ho je treba malo a myslite si ze neni ale je uvnitr. V nem prave ty spermie doplujou dovnitr a dela prostredi aby mohly prezit. Kdyz nemate plodne dny tak se spermie do delohy nedostanou a tezko tam muzou cekat. Ano u dcery jsem si myslela ze ovulaci nemam ptze nemam hlen, ale hlen jsem mela ve vnitr, nesel ze me ven. A predstav te si ze hlen je vsespasny, bez neho by spermie neprezily. Zkuste si precist neco jak funguje zenske telo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
7.6.21 22:14
@MonaSun píše:
@SlečnaDahlia hlen byt proste musi bez neho se spermie nedostanou do delohy, ikdyz ho je treba malo a myslite si ze neni ale je uvnitr. V nem prave ty spermie doplujou dovnitr a dela prostredi aby mohly prezit. Kdyz nemate plodne dny tak se spermie do delohy nedostanou a tezko tam muzou cekat. Ano u dcery jsem si myslela ze ovulaci nemam ptze nemam hlen, ale hlen jsem mela ve vnitr, nesel ze me ven. A predstav te si ze hlen je vsespasny, bez neho by spermie neprezily. Zkuste si precist neco jak funguje zenske telo ;)

Prosím tě, to je jeden nesmysl za druhým. Zbytečně tím stresuješ ženský, co se ti vymykaj ze zkušenosti, a který přitom jsou normálně plodný.

Ano, bez plodných dnů, tj. bez ovulace, ženská neotěhotní, to nikde nevyvracím. Ale smiř se s tím, že každá z nás je jiná, každé tělo funguje jinak, tvoje zkušenost není univerzálně platná a hlen prostě není všespásný.

Spermie se zvládne pohybovat a do dělohy doputovat sama od sebe pohybem vlastního bičíku a do dělohy doputuje vlivem chemické reakce, kterou uvolněné vajíčko vysílá. To je základní biologický fakt. Plodný hlen má v tomto procesu funkci podpůrnou (vyrovnává případné nepřátelské prostředí ve vagíně, neutralizuje pH a pomáhá línějším spermiím v pohybu - to jen tak k tomu tvému „zkuste si přečíst, jak funguje lidské tělo“), ne absolutně nezbytnou k otěhotnění. Spousta žen, včetně mě, plodný hlen v okamžik ovulace nemá - a ovulací jsem si jistá téměř na hodinu, chodila jsem při každém snažení pravidelně na folikulometrii. Hlen ukázkově bílkový „plodný“ se u mě vždy objevil až druhý den po ovulaci, čili z hlediska možnosti otěhotnění zcela už zcela k ničemu, protože vajíčko zaniká do 24 hodin. A ano, bylo to skutečně až po ovulaci, jinak bych takhle nepřišla vždy na druhý pokus ke dvěma těhotenstvím a dohromady třem dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
7.6.21 22:34

@MonaSun A ještě teda k zamyšlení pro tebe: plodné dny jsou cca tři, někdy i až pět dní před ovulací. Přesný čas záleží více na spermii a její kvalitě, spermie totiž dokáží v pohodě přežít několik dní v děloze a na ovulaci si počkat. Když je podle tebe plodný den všespásný a objevuje se s ovulací, jak by podle tebe ta spermie do té dělohy pět dní před ovulací doputovala a následně v ní za pět dní oplodnila vajíčko, když v čase, kdy se dostala k čípku, ještě nebyla ovulace, tudíž podle tvé teorie nebyl žádný hlen? Jsou ženy, které otěhotněly ze styku např. poslední den menstruace (ovulace byla třeba 10DC) - v čase menstruace, kdy čípkem vytéká menstruační krev, podle tebe zároveň vytékal plodný hlen? Asi ne, viď. Plodný hlen prostě je fajn mít, ale zdravá spermie je normálně pohyblivá a dostane se vagínou bez abnormálně nepřátelského prostředí k vajíčku i bez něj. Se stim smiř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí