Jsem uplně nemožná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Nafrněná
18.4.16 16:50

Jaký handicap?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LvE
435
18.4.16 16:58
@deliska píše:
Ahojte lidičky je mi to takové trapne se chlubit ale v životě mi nic nevycházi lidi si ze mě utahuji nemám moc kamarádů mam problém najit si přitele, protože mám tělesný handicap. zamilovala jsem se do svého terapeuta myslela jsem si že když pracuje s handicapovanymi nemuselo by mu to vadit. Bohužel vadi, zažila jsem i šikanu už i od nadřizených je mi pres 20 a pořad se neumim branit docházim k psycholožce ( asentra ) Dětstvi jsem měla nic moc rodiče mě bili za každou pitomost. Většina lidi má navrch povyšuji se. Mám už z toho docela zlost nejradši bych někomu vypalila do tlamy při neadekvatnich situacich mám smíšené pocity. zlost smutek jak se stim vypořadat asentra nějak nezabirá :nevim: :oops:

zkus změnu psychologa…na to právo máš. Každý má právo jít k lékaři, kam chce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
18.4.16 16:59

@Nafrněná DMO levostranná hemiparéza, píše to v jiné diskuzi. Tohle není nic, představ si, že bys vážila třeba 100 kg, to bys teprve zažila, co je to šikana (jenže „tlustí si za to můžou sami“) :(
Lidi si vždycky něco najdou, my (ti šikanovaní, v jejich mluvě „ty málo asertivní“) jenom můžeme udělat jediné - povznést se na to. Když budou vědět, že nám to nevadí a nepřekáží, tak jim to taky nebude vadit (resp. nebudou na to poukazovat). Najdou si teda ale zase něco jinýho. :roll:
Podle fotek v té jiné diskuzi vypadáš ok, ten terapeut.. proč myslíš, že mu to vadí? Není to spíš tak, že je starší/zadaný a nebo se jednoduše nechce „tahat“ s pacienty?
To, že se lidé povyšují, to už vůbec nesouvisí s handicapem. Bohužel. Razí se trend „prvně já, pak ostatní“, tak se není čemu divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
18.4.16 17:02

@deliska tvuj terapeut s tebou nemuze randit, to by bylo neprofesionalni.
Hele spousta depresivnich ma problem najit si partnera a tech nekolik, ktere znam osobne maji jeden neprijemny spolecny rys - vztahovacnost. Popremyslej, jestli taky nejsi takova, protoze s takovymi lidmi se fakt neda vyjit.
Jinak jsem si jista, ze existuji seznamky pro handicapovane, tam jiste najdes vice pochopeni. Handicapovana holka je pro zdraveho chlapa problem, oni jsou desne povrchni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LvE
435
18.4.16 17:09

A spolužáci? jací byli, jsou? právě, tu změnu jsem nemyslela zle, jen by to mohlo být pro tebe přinosnější, když ti to v asentře nepomáhá. špatný terapeut je nanic. vím, z tvého pohledu to může vypadat neskutečně těžce, ale zkus…taky jsem měla málo odvahy a vyplatilo se :)
a taky, každý má právo sem přispět, když dodržuje jakási pravidla.tak si nedělej nic z toho, že se chlubíš.
Doktoři prostě nemůžou navázat vztah s pacientem, musí si udržet odstup..aby byli objektivní.
Lidi se povyšují nad sebe navzájem a zvedají si sebevědomí na kdekom, u kterého mají šanci. Ale jen ti slabší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.4.16 17:24

@deliska Zamilování se do terapeuta je běžný problém. Říká se tomu přenos. Je to přirozená věc, terapeut ti rozumí, zajímá se o tebe, podporuje tě, ty se mu otevřeš… Ale u něj je to na profesionální bázi, jeho odmítnutí vůbec nemusí souviset s tvým postižením, prostě jsi pro něj jen pacientka.

Najdi si jiného, ženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
18.4.16 17:55

Delisko, ty jsi založila asi 17 diskusí, chceš pořád s něčím radit. Myslím, že když máš problém, nemáš to s kým probrat. Nemáš kamarádku, či kamaráda? Jseš hezká holka, nepodceňuj se, nelituj se, pesimismus není na místě. Určitě se někdo najde, ale chce to víc radosti ze života. Ale nečekej, až tě někdo rozesměje, běž tomu naproti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
18.4.16 18:21

Hele a co vzit zivot do svych rukou misto fnukani? :nevim: DMO neznamena konec sveta.
Na webu ceske televize je dokument Nevitani o handicapovanych a jejich vztazich, TEN SI PUST, neco te to nauci.

A jinak ti nic nebrani dat si inzerat na seznamku, hezky se oblict a ucesat, a jit na kurz asertivity. Podavs to, jako ze nemas moznosti a cestu ven, ale to je podlehani mylnemu dojmu. Mas, a sama to podle me vis, jen narikat je snazsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
19.4.16 01:26

Na ten přenos pozor, nejde o to, že by k tobě třeba necítil totéž co ty k němu, ale jak už se psalo výše není to profesionální. V případě, že by s tebou navázal bližší vztah, musela by si (nebo měla by si) terapeuta změnit. Je to zajímavé a ožehavé téma, já nedávno řešila něco podobného, ale teda nejsem přímo terapeut Na mě se upnula žena-klientka, která mě začala považovat za nejlepší kamarádku a předpokládala, že je pro mě „vyjímečnější“, než ostatní klienti, což je samozřejmě špatně - jak pro mě s tím, že kamarádstvím bych ztratila určitou autoritu, a taky pro ostatní klienty, kteří by to považovali za podraz a mohli by si myslet, že se budu věnovat více „mé“ kamarádce a více ji pomáhat, než jim). Takže to neber jako nějakou prohru, co by tě měla srazit na kolena, ale podívej se na to taky z jeho pohledu - pro něj to může představovat velké profesní dilema.
Zní to jako klišé, ale DMO opravdu není handicap, který by ti bránil mít kamarády, nebo si najít přítele. Vidím to spíše tak, že jsi hodně negativní, moc si nevěříš, ale s tím se dá dobře pracovat a samozřejmě to chce trochu vůle, protože pokud si budeš říkat, že to nemá cenu, že si stejně ty kamarády / přítele nenajdeš, pak je šance na úspěch samozřejmě nižší. Asi bych ti doporučila změnit terapeuta (pokud budete pokračovat v léčbě v této situaci, dá se očekávat, že mezi vámi vznikne blok a nikam se neposunete), případně návštěvu psychologa. Případně máš určitě nějaké zájmy - čtení, domácí mazlíčci, co já vím - není nic jednoduššího než najít spřízněnou duši prostřednictvím společných zájmů, tak tomu zkus jít naproti. I kamarády si můžeš najít přes internet, třeba i tady na emiminu. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová