Jsem zlá?

Anonymní
30.7.12 12:21

Jsem zlá?

Předem se omlouvám za anonym…Řekla bych, že už hodně lidí mě zde zná a nechci aby si pak pomysleli co jsem to za člověka.
K věci: Chci se zeptat zda jsem zlá..jestli mé jednání-myšlení je adekvátní. Jestli by jste to měli podobně.
Dnes jsem se dozvěděla že naši společní „přátelé“ byli na potratu. Já se s přítelem už delší dobu snažíme o miminko, já to že se nedaří nesu opravdu celkem těžce. A tihleti „kamarádi“ k dítěti přišli přes antikoncepci (náplasti). Oba jsou z toho prý mimo, ona je teď stráááášně nemocná chudinka a on uplakanej mužskej. Dítě si prej nemohli dovolit, páč jsou zvyklý na něco co by jim to dítě momentálně omezilo. Přítel mi volal a byl z toho hrozně hotovej. A mě? Mě se to nedotklo. Spíš tak, že ona jde na potrat jakoby nic a já se tady už téměř desítku měsíců snažím o miminko a nejde to nejde to… A důvod proč se mě to nedotýká? Oni berou jako samozřejmost že jim budem pomáhat, hlavně duševně ale já nechci. Protože není to tak dávno tak se zachovali jako svině. A to doslova. Došlo k nedorozumění, oni hned aby se semnou přítel rozešel vyjadřovali se velmi hrubě a hnusně. Před tím měl přítel velké zdravotní problémy (deprese) a potřeboval podržet. A oni? Velkej výsměch že to hraje a dostalo se i k nadávkách. A já na to nezapomínám. Jsem opravdu zlá?? Když to takhle cítím? Přítel hned říká, že se změnili, že potřebují pomoc, že jsou z toho špatní…Ale když to vezmu kolem a kolem: bylo to přece jejich dobrovolné rozhodnutí…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LouLou
30.7.12 12:25

Kasli na ne…ty mas taky pravo rict „ne“, prave proto, ze bys sama dite chtela, je prece logicky ze tam nenabehnes je utesovat.Kord kdyz se k tobe zachovali nedavno tak jak pises. Nejsi zla, to je uplne prirozena psychicka ochrana sama sebe, pred takovymi „kamarady“.

• Citovat
  • Upravit
12743
30.7.12 12:25

Pokud by to bylo z důvodu že oni počali dítě a tobě to nejde tak by si asi zlá byla, ale pokud oni se do tebe navážejí a vaše problémy zesměšňují tak bych se na ně vyprdla.

není žádnou tvou povinností dělat někomu vrbu, zvlášť když ti nesedí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.7.12 12:26

Vidím to stejně jako ty. A zlá podle mě nejseš. Kdyby ona potratila přirozeně, pomohla bych jim, ale v takovéhle situaci… Kdyby dítko opravdu chtěli, nechali by si ho… To, že se rozhodli, jak se rozhodli, je jejich problém. :nevim: A asi jsem teda taky zlá, ale pro tohle bych prostě pochopení neměla… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
30.7.12 12:26

Myslím že to cítíš dobře. Je dost divný že kvůli vlastnímu konfortu jdou na potrat a od tebe očekávají podporu když ví že se o miminko snažíte. Nejsem ani pro ani proti potratům. Každýho věc, já sama bych nešla. Ale rozhodně nepolevuj a neutěšuj se. Přesně jak píšeš bylo to jejich dobrovolné rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
30.7.12 12:27

To byl překlep. Myslela jsem at neutěšuješ je!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
30.7.12 12:28

Zlá nejsi. Jít na potrat a dítě si nenechat byla v první řadě jejich volba tak se s tím teďka poprat musí. Já bych zase nešla pro utěchu k tobě když vím, že vy se snažíte počít. Ale to jim asi nedojde, nepřipadají mi podle toho pomlouvání zas až takový kamaradi.
Držím ti palce s těhotenstvím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher

Přesně tak, bylo to jejich rozhodnutí, pokud mají zaměstnání a bydlení a ještě nemají děti, tak se tvářit tragicky, že si dítě nemůžem dovolit, je jen póza. Pochopila bych to jen pokud by byli v hmotné nouzi nebo už nějaké děti měli. Nevím, proč bys je měla litovat.

Příspěvek upraven 30.07.12 v 12:28

• Citovat
  • Upravit
_Kaczenkaa_

Z takových „kamarádů“ je mi na :poblion:… Cítíš to naprosto normálně a rozhodně nejsi zlá, ba naopak, já bych jim to pěkně všechno vpálila do obličeje bez ohledu na to zda jsem nebo nejsem zlá… :nevim: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
30.7.12 12:29

V tvém případě bych ani tak neřešila ten jejich potrat ale to že se již dříve zachovali hnusně, u mě by to v žádném případě nebyli kamarádi. Nech je být a žij svůj život, přítel ať se o ně stará ale tebe ať tím neobtěžuje :hug:

A já teda nepochopím co je to za chlapa(chlapi) kteří se nezastanou své ženy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27281
30.7.12 12:29

Ahoj,
v první řadě bych se asi zaměřila na tebe a tvého přítele.
Tady je celkem jasné, že si za svým názorem stojíš a nemíníš ustupovat a z popsání problému mi ani není jasné proč by jsi měla. Souhlasím s tebou.

Nicméně tvůj přítel s tebou názor nesdílí a dala bych si asi velký pozor aby to nerozhodilo nějak i váš vztah. Lidé, když se jim nedostane toho co chtějí, dovedou být opravdu zákeřní tak bacha na pomluvy na tvojí osobu z jejich strany.

Viděla bych to totiž tak, že přítel jim půjde „psychicky pomáhat“ a jelikož ty ne tak tebe pomluví :nevim: Pozor na to… promluv si s přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
30.7.12 12:30

Nejsi zlá, ale pomoc bych jim neodmítla, nemsti se za to, že jsou oni bezohlední, třeba se příště dočkáš od nich pomoci ty. Vždyť co taková psychická pomoc vůbec znamená? Jen naslouchat a občas říct něco povzbudivého, snažit se, aby přišli na jiné myšlenky, když budou potřebovat. Stejně nemůžeš proniknout do jejich hlav a zmáčknout knoflík, aby jim bylo najednou dobře. Sami si to musí protrpět a vyrovnat se s tím. Ale proč jim přidávat ještě další trápení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
30.7.12 12:36

Nejsi zlá, oni naopak jo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
30.7.12 12:39

Prosimtě, jakou pomoc asi tak potřebuje pár, kde ta ženská šla dobrovolně na potrat??? A ještě od snažilky??? Oni neví, že se snažíte, že si vůbec dovolili vás o něco v týhle souvislosti žádat? No asi to neví, jinak si to neumím vysvětlit. :nevim: Ale nabeton vědí, že tvůj přítel míval deprese - to ho chtějí jako ještě deptat svými „problémy“ plynoucími z jejich neskutečný blbosti??? Podle mýho je ta ženská strašná k*ráva sobecká a nechť si sama vyžere, co si natropila, ten její jakbysmet. Já bych jí vykopla, i když mi děti jdou hned napoprvé. Jo, kdyby přišla před tím, že je v tom, tak by měla u mne otevřené dveře, náruč i peněženku, ale takhle? Jsem já zlá??? No asi jo :mrgreen:, ale jsem na sebe hrdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
30.7.12 12:40
@Hodaka píše:
V tvém případě bych ani tak neřešila ten jejich potrat ale to že se již dříve zachovali hnusně, u mě by to v žádném případě nebyli kamarádi. Nech je být a žij svůj život, přítel ať se o ně stará ale tebe ať tím neobtěžuje :hug:A já teda nepochopím co je to za chlapa(chlapi) kteří se nezastanou své ženy :nevim:

je už zbytečné, abych něco vyisovala, souhlasím do posledního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria