Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gina108
tak ten závěr mě rozsekal. samozřejmě peníze ať si vyřeší sami, od nich bych moc nečekala, že mi je vrátí. Ale psychická pomoc nic nestojí a budeš mít ze sebe dobrej pocit, že nejsi minimálně taková kráva jako oni.
i tak se to dá brát.
Uvažovat o pomoci pro někoho s kým mám neustále problémy, kdo mě slovně napadá a dělá naschvály mi přijde trochu zcestné. Takové lidi bych nenazývala ani přáteli v uvozovkách, prostě bych je vyškrtla ze života a nazdar bazar.
Holky děkuju! Co se týče přítele, jemu sem řekla jak to beru a že on ať jedná dle svého…Vztah to snad neohrozí, zastání se dočkám. Zastal se mě i tenkrát. Jim nioc ošklivého říkat nebudu, řekla sem že se mě to nedotýká a že se vyjadřovat k tomu nebudu. Pouze to co si myslím, řeknu přítelovi.
@dlacatko Od nich se pomoci nedočkám. Když jsme potřebovali pomoc tak se zachovali naprosto nevhodně a egoisticky a povrchně. Já jim nemůžu říct nic povzbudivého. Byla to jejich volba kterou si vybrali a teĎ na to chtějí vytlouct co se dá? Aby byly středem pozornosti? A trpět nemuseli, vybrali si tuhle možnost. KDyby potratila přirozeně, je jasné že bych naklusala a třeba to sní probrala a řekla že to bude dobré.
Navíc, dělají ze sebe větší chudáky než jsou, prý ona nesmí mít půl roku sex, tři měsíce jen odpočívat a že už na ní už nikdy nebude fungovat žádná antikoncepce, když jednou jí „překonali“… Kravina že? Hlavně, že to byly třetí den po zákroku zapařit, aby přišli údajně na jiné myšlenky…
Já bych je psychicky podržela, asi i oni to nemají jednoduché a jsou to přeci jenom kamarádi. Člověk by se ke všem měl chovat co nejlépe, i když se mu to třeba někdy nevrátí zpátky ![]()
@dlacatko píše:
@Gina108tak ten závěr mě rozsekal. samozřejmě peníze ať si vyřeší sami, od nich bych moc nečekala, že mi je vrátí. Ale psychická pomoc nic nestojí a budeš mít ze sebe dobrej pocit, že nejsi minimálně taková kráva jako oni.
i tak se to dá brát.
Mně by teda psychická pomoc lidem, kteří si ji „nezaslouží“ stála víc námahy než nějaká finanční. Jenže já jsem dost proti potratům, pro mně to jsou vrazi, tak já to cítím, no. Ale každýho věc. Není ničí povinnost poskytovat psychickou podporu, zvlášť když by ji sám potřeboval. To je totiž otázka, jestli by z toho měla zakladatelka dobrej pocit.
![]()
Nejsi zlá. O takových lidech si snad ani nejde jen pomyslet, že jsou „přátelé“
Takhle se totiž přátelé nechovají (teď nemyslím ten potrat, ale tu záležitost předtím).
@Anonymní píše:
Holky děkuju! Co se týče přítele, jemu sem řekla jak to beru a že on ať jedná dle svého…Vztah to snad neohrozí, zastání se dočkám. Zastal se mě i tenkrát. Jim nioc ošklivého říkat nebudu, řekla sem že se mě to nedotýká a že se vyjadřovat k tomu nebudu. Pouze to co si myslím, řeknu přítelovi.
@dlacatko Od nich se pomoci nedočkám. Když jsme potřebovali pomoc tak se zachovali naprosto nevhodně a egoisticky a povrchně. Já jim nemůžu říct nic povzbudivého. Byla to jejich volba kterou si vybrali a teĎ na to chtějí vytlouct co se dá? Aby byly středem pozornosti? A trpět nemuseli, vybrali si tuhle možnost. KDyby potratila přirozeně, je jasné že bych naklusala a třeba to sní probrala a řekla že to bude dobré.
Navíc, dělají ze sebe větší chudáky než jsou, prý ona nesmí mít půl roku sex, tři měsíce jen odpočívat a že už na ní už nikdy nebude fungovat žádná antikoncepce, když jednou jí „překonali“… Kravina že? Hlavně, že to byly třetí den po zákroku zapařit, aby přišli údajně na jiné myšlenky…
Tak to je podle mne rozumný přístup
, rozhodně se za něj nemusíš stydět nebo si myslet, že jsi zlá…
Já si teda upřímně myslím, že ano, seš zlá, ale je to pochopitelné. Mám kamarádku, které se nedaří otěhotnět a nedovedu si představit, že za ní po potratu přijdu a budu po ní žádat, aby mě utěšovala
To je prostě bezohledné.
A to vůbec neberu v potaz, že oni vás v minulosti nepodpořili, když jste potřebovali.
Z těch pár vět, co jsi napsala, vaše přátelstvím vidím jako jednostranné.
@Anonymní píše:
tak to potom jo, ale to bych je nenazývala vůbec „kamarády“ a divím se, že s nimi vůbec udržujete nějakou formu komunikace. od těch bych se odstřihla hned a nereagovala na žádné zprávy, nic.
být tebou, tak to vyřeším právě tak, že se s nimi už nebudu stýkat, maximálně ještě poslat SMS, že je ti líto, co se jim stalo. a tečka.
@Gina108 Tys je popsala naprosto dokonale
On je ještě horší než ona, ona se víceméně „sváží“ s ním. On hodně podceňoval přítelovo stav, který sme zvládli a už je snad nadobro pryč. To on také nemůže pochopit jakto že se z toho dostal a navíc on pak byl hnusnej tak, že říkal že je přítel podpantoflák, že s ním manipuluju a podobně, přitom moc dobře věděl že přítel měl problém chodit mezi lidi a nedokázal si věci zařizovat -proto jsem vše obstarávala já a celkově jsem měla nad ním dohled. A ještě i roztruboval mezi další lidí co je přítelovi i když měl držet hubu. A teď chtějí aby sme o tom mlčeli protože její rodiče o tom nemají tuchy. Ještě si ztěžovali že je to stálo prej 1500 a vlezlo jim to do rozpočtu na cigára (nic proti kuřákům)a neustále pařby…
@Gina108 píše:
Mně by teda psychická pomoc lidem, kteří si ji „nezaslouží“ stála víc námahy než nějaká finanční. Jenže já jsem dost proti potratům, pro mně to jsou vrazi, tak já to cítím, no. Ale každýho věc. Není ničí povinnost poskytovat psychickou podporu, zvlášť když by ji sám potřeboval. To je totiž otázka, jestli by z toho měla zakladatelka dobrej pocit.![]()
tak já jsem původně vycházela z toho, že jsou to jejich kamarádi. a její reakci - tedy vykašlat se na něj, jsem viděla jako „pomstu“ (tudíž že má radost, že teď něco musí řešit oni a ať si v tom vymáchají čumáky) a dost necitlivé jednání. jenže vzhldem k tomu, že se to nedá ani nazvat „kamarádstvím“, natož přátelstvím, není co řešit. s nimi bych se vůbec o ničem nevybavovala, viz co napsali ostatní výše.
Zlá nejsi, vysvětli jim své důvody, proč už se s nimi nechceš dál stýkat. Akorát do toho nezatahuj potrat (místní pro-life aktivistky a snažící se prominou, ale je to jen a jen jejich věc a ať už jsou jejich důvody jakékoli, nejsou kvůli tomu špatní lidé. A je to jen a jen jejich rozhodnutí, nejsou vázáni na to, že mají známé, kterým se snažení nedaří), jen poukaž na situace, kdy vám nebyli oporou a kdy vás zesměšňovali.
Prostě přerušte kontakty, to je tak asi jediné, co se dá dělat
Nejsou trochu divní, nejdřiv namlouvají tvemu příteli at se s tebou rozejde, pak se smějí jeho zdravotnímu problému a pak čekají podporu u potratu z vlastní pohodlnosti
.Tohle nejsou žadní přátelé, vybodla bych se na ně ještě bych jim něco od plic řekla, takové falešné lidi fakt nemusím ![]()
@dlacatko Já s nima neudržuju kontakt žádnej, pouze přítel s ním si občas zavolají (většinou volá on, aby se pochlubil či postěžoval) a dnes se potkali… Hlavně chce od přítele aby mu zprostředkoval novou práci a takový věci…
A kamarádi to nejsou já to říkám už dlouho, jen přítel je naivní a věří že lidi se mění…Oni nás furt „ponižujou“ neuvědomujou si že někdo má i jiný priority. Nedávno se příteli do telefonu chlubil že pojednou na dovolenou do egypta na 14 dní a nechápe jakto že mi si to dovolit nemůžem že budeme sedět doma. My dali přednost rekonstrukci bytu -malování, nová ložnice a obývák (nábytek) a koupili jsme si vysněné Dolce Gusto
Odpověď na tot byla k čemu nám to je, že je to zbytečný že můžem klidně sedět na bedýnkách od banánů ale na dovolené si můžem užívat a podobně. Stylem jaký m oni žijou já nechci, a svůj styl taky nikomu nevnucuji- vytvářím domov, hezkou atmosféru, zútulňování a podobně. Na dovolenou můžu jet třeba v důchodu když na to příjde. Je to možná divné v našich 23 letech..
To co tady popisuješ není žádné přátelství, myslím si, že by se vám všem ulevilo se spíš nestýkat a navzájem se vůbec neřešit ![]()