Jsem zlá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
30.7.12 13:07

@dlacatko já furt nechápu, co čeká za podporu člověk, kterej jde sám dobrovolně na potrat? 8o A ještě vymejšlet takový kraviny a dělat ze sebe chudáka? :zed: Co by asi na to řeklo to dítě, který se kvůli jejich sobeckýmu rozhodnutí nenarodí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
30.7.12 13:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
30.7.12 13:15

@kate02 s potraty nemám zkušenost, ale oni na něj šli z nějakého důvodu, otěhotněla přes prášky a oba ví, že dítě neuživí. takže jejich řešení mi přijde rozumné (i když sama bych na potrat nešla). A že potřebuje psychickou pomoc? Zkus si něco o potratech přečíst, určitě to bolí jako sviňa a nikdy nevíš, co to s tvým tělem udělá. Je to náročné na psychiku, prostě je. A jen proto, že na to jde dobrovolně, bych jí neupírala právo na psychickou podporu (samozřejmě pokud si ji zaslouží u někoho jiného než u zakladatelky). žena má právo na potrat, to je základ moderní doby. ale o tom bych se mohla bavit milion let a stejně někoho nepřesvědčím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
30.7.12 13:18

@dlacatko ale dle toho co píše zakladatelka na dítě peníze mají. Akorát by se museli omezit a to se musela omezit většina z nás a velmi ráda. ona šla na potrat kvůli svému a partnerovu sobectví. Když mají na neustálé pařby, dovolené atd. měli by i na dítě. A to chce, aby ji někdo utěšoval? leda, že by ji došlo jakou udělala kravinu a teď jí to je líto a hrdinku dělá před svým přítelem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
30.7.12 13:35

Já nevím proč tu řešíte potrat :nevim: jsou jinak nastavení než většina z vás, mají rádi „luxus“ neomezovat se atd. prostě tak žijí no.Tady jde spíš o to že se k zakladatelce chovají povýšeně, arogantně a hnusně. Proto to nejsou kamarádi a přátelé, né proto že šla na potrat a zakladatelka se snaží o miminko.

Zakladatelko, vyprdni se na ně, žij si svůj život, zůtulňuj si byt, vytvářej domov. Rozhodně si myslím že tvůj život je plnohodnotnější než jejich. Buď svá a nenech se vtáhnout do jejich stylu života :hug:

• Citovat
  • Upravit
15319
30.7.12 13:57

Nečtu celou diskuzi. Můj názor je, že člověk, který jde dobrovolně na potrat, nemá právo chtít podporu od někoho, o kom ví, že se neúspěšně snaží otěhotnět. I kdyby měli velmi dobré vztahy, natož pokud jsou vztahy takové, jak píšeš. Přijde mi to od nich jako taková ujetá forma hyenismu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
30.7.12 13:57

Ahoj ty zlá nejsi, ale to oni a tvůj přítel. Ten by měl v první řadě pochopit tvůj postoj. Oni se rozhodli dobrovolně, ne z žádného vážného důvodu(zdravotního, existenčního nebo už několikáté dítě). Nechápu, rozhodnout se pro potrat a pak být z toho špatnej a chtít podporu od snažilky. Je to od nich sobecké, očekávat od tebe pomoc. Vůbec zlá nejsi. Doporučila bych ti si ale promluvit si s přítelem, měl stát na tvé straně a vůbec po to nechtít podporu. Přeji hodně štěstí při snažení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.12 15:18

Já sem příteli řekla že se mě to nedotýká i z důvodu že já se tady 9 měsíců snažím otěhotnět, dělám pro to první poslední: bylinky, bazální teplota, ovu testy a podobně a oni prostě jdou z pohodlnosti na potrat? že to prostě neberu a že co já bych za to těhotenství dala..A on mi řekl, že je to prý ode mě hnusné, že to takhle nesmím brát že nám to nejde a jim jo… Že nám se to povede, že možná se málo snažím nebo dělám něco špatně.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
30.7.12 15:21
@Anonymní píše:
Já sem příteli řekla že se mě to nedotýká i z důvodu že já se tady 9 měsíců snažím otěhotnět, dělám pro to první poslední: bylinky, bazální teplota, ovu testy a podobně a oni prostě jdou z pohodlnosti na potrat? že to prostě neberu a že co já bych za to těhotenství dala..A on mi řekl, že je to prý ode mě hnusné, že to takhle nesmím brát že nám to nejde a jim jo… Že nám se to povede, že možná se málo snažím nebo dělám něco špatně.

on ti řekl že ty se málo snažíš jo? 8o to je frajer teda :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.12 15:25

@Hodaka No jestli dělám vše co můžu. Nevím co mám dělat. Já vím, že on to miminko moc che, to já taky. Řekla bych že možná až moc, ale prostě mě zamrzí když něco takového řekne. Ale vím, že z jeho hlavy to víceméně není.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
30.7.12 15:30
@Anonymní píše:
@Hodaka No jestli dělám vše co můžu. Nevím co mám dělat. Já vím, že on to miminko moc che, to já taky. Řekla bych že možná až moc, ale prostě mě zamrzí když něco takového řekne. Ale vím, že z jeho hlavy to víceméně není.

no mě by to mrzelo taky a to hodně :hug: aby se pak neukázalo že je problém v něm, to by asi čuměl co? A neomlouvej že to není z jeho hlavy, je to dospělý, svéprávný člověk!!

• Citovat
  • Upravit
15319
30.7.12 15:30

To je fuk, že to není z jeho hlavy, něco takovýho by neměl vůbec říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
30.7.12 15:37

Podle toho, cos napsala, je nevnímáš jako přátele a sama od nich nic nečekáš - takže proč bys je měla podporovat? Navíc ve stavu, kdy sama asi potřebuješ psychickou oporu. Máš přece svobodu v tom, koho si zvolíš za přátele a komu se rozhodneš pomáhat. Prostě k nim nemáš tak blízký vztah, abys je nějak utěšovala, navíc v oblasti, která tě vnitřně drásá. A co má bejt?

Jiná věc je posuzovat, jestli měli „morální právo“ jít na potrat, proč to udělali a jestli potřebují nějak podržet nebo ne. To podle mě doopravdy můžou vědět jen ti dva, nikdo jiný. A nikomu jinému do toho taky nic není.

Doporučovala bych hodit tohle téma za hlavu a soustředit se na něco perspektivnějšího a veselejšího. Přítel ať si je v tichosti podporuje - pokud je to v rozumném rozsahu, je to zas jeho věc. On je zřejmě jako přátele vnímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.12 15:39

Asi máte pravdu, já se pak zbytečně trápím tím že mám myšlenky na to že semnou není něco v pořádku, jestli mám zdravý vajíčka, jestli prostě není nějakej problém a tak…na to mi pak řekne že to vidím černě. Mě jenom unavuje to, že pořád musím být ta silná, kterou nic neskolí, nerozhází…

• Citovat
  • Upravit
29
10219
30.7.12 15:40

Zakladatelko trochu odbočím - uvažovali jste s přítelem, že po roce snažení půjdete k dr. oba a ne jen ty? Mě gynekolog právě říkal, že v dnešní době je problém převážně na straně chlapů. A i když víš, že to není z jeho hlavy, já bych ho tam vzala ať si užije i on. Abyste udělali pro dítě maximum oba, ty přece děláš maximum. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí