Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni, jsem tu nová a uvítám radu od vás zkušenějších. Jsem zmatená ze své ovulace, nevím či už byla, nebo může být či co…
Antikoncepci jsem užívala v kuse 9 let, vysadila jsem začátkem dubna, od té doby mám menstruaci jako hodinky - 28, napsoled 27 (ale to jsme byli na dovolené a časový posun atd). Snažíme se druhý měsíc, první jsme to zkoušeli na dovolené a nevyšlo. po příjezdu domů jsem začala zkoušet měřit BZ a pohybovala se mezi 36.6 a 36.8 po skončení menstruace a od 12 den cyklu mi klesla na 36.4, pak 36.3, 36.4 a dnes 15. den jsem měla 36.5.z toho jsem usoudila že ovulace ještě nebyla, tak jsem koupila ovu testy a včera i dnes na místě druhé čárky jen slabý duch. co se týče hlenu,ten se mi v posledních dnech zdál více a více vodnatější a je přímo ukázkově tažný - natáhnu ho klidně na 7 cm…
Tak bych se chtěla zeptat, myslíte že ovu už mohla proběhnout nebo spíše neproběhla? bojím se toho, abych spíš neměla anovulaci (třeba ještě po antikoncepci…)
pokud nemáš problém s otěhotněním - nebo o něm nevíš, je to tvé první zkoušení miminka, tak doporučuju neblbnout, nepočítat, neměřit a prostě si jen tak užívat. Tělo se musí srovnat po x letech s antikoncepcí a tři měsíce je nic.
Možná ovulace probíhá nebo co nejdříve proběhne když to máš tak pravidelně. Podle délky tvého cyklu,což je 28 dní,by ovulace měla peoběhnout asi 14 den cyklu,ale možná máš o něco kratší luteální fázi nebo se může stát,že tento cyklus bude delší. Když už tento cyklus měříš,tak pokračuj a uvidíš. Po ovulaci by ti měla teplota stoupnout. ![]()
Díky
…podle teploty ovulace neproběhla,opět 36.3 ráno…já se spíš bojím, abych vůbec ovulovala - po tak dlouhém užívání antikoncepce, myslíš že to je možné? dá se případně u gynekologa nějak zjistit jestli ovuluješ?
u feny se ovulace pozna z krve podle progesteronu, pokud stoupa … u zen urcite taky ![]()
Každé ženě se občas může objevit anovulační cyklus a nic to neznamená. Ty sama to můžeš zjistit právě tím měření a dr. by ti to nejspiš taky řekl,aby si měřila,az pak by postupoval jinak. Zatím nestresuj,měř a uvidíš,může to být náhoda. ![]()
ja bych po dvou mesicich snazeni nevysilovala a dala tomu volny prubeh ![]()
to ja se snažím nevyšilovat, mě spíš jde o tu ovulaci, která vypadá že asi nedorazí. už je to dneska 17. den cyklu a pořád po ní ani stopy…máte s tím někdo zkušenosti?jsou třeba nějaký příznaky, když by to mělo být častější?
Tak co,Jančo,co teplotka? Držím palce,aby ta ovulka dorazila. ![]()
Díky za zájem
..no včera 36.5 dneska 36.8 ovšem ovulační testy byly pořád podle mě negativní, tak nevim nevim…uvidíme zítra, snad se udrží
…tenhle cyklus jsem fakt zmatená z toho, nadpis mého tématu fakt sedí ![]()
Někomu testy ovulaci neukáží nebo jen v určitou chvíli a ty se zrovna v testování do ní netrefíš. Testuješ třeba odpoledne a on byl pozitivní jen dopoledne a podobne.Snad už je tedy opravdu po ovulce ![]()
to doufám
teď mi ještě prosím řekni…asi jsem paranoidní či co, ale dneska večer jsem na papíře našla takovej růžovej hlen, jakoby s malinkýma stopama krve…co to může bejt? menstruaci mám dostat až 12.8. ale že by to bylo uhnizďování to se mi nezdá, to je až příliš brzo i kdyby to vyšlo ne?
Tak růžový hlen už není, tak nevím co to bylo
. Spíš se zeptám, jak s měřením teploty, když měřím v 8, ale třeba dneska jsem od 6 nemohla spát, nevstala jsem, ale měřila jsem v půl sedmý 36.7, v půl osmý 36.8 a v těch 8 37.když tam napíšu tu hodnotu po probuzení tak mi to nebude korespondovat se zbytkem grafu, kterej je měřenej v 8 (a to jsem se parkrát taky probudila trochu dřív nebo se tam chvíli převalovala a pak zase usnula)…jak to děláte vy?
Nejlepší je měřit ve stejnou dobu a ještě před tím než vstaneš,jinak je tam rozdíl,ale ne velký.