Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, můj muž dostal novou práci v Brně, cca 200km od našeho bydliště. Je tam 3 dny v týdnu a když nemám nic k řešení doma, jezdím tam s ním a naší 2 letou dcerou. A proto bych se chtěla zeptat
1. kam zajít s dvouletou ve všední dopoledne, ideálně Bystrc a blízké okolí (auto má většinou v práci muž a malá moc dlouhé jízdy MHD nemiluje) a nemyslím jenom dětské herny, kavárny, i když to může být taky ale i nějaký tip, co by bylo zajímavé i pro mě. Možná nějaké plavání? Cvičení s dětmi?
2. „Celodenní výlety“- vím o zoo, přehradě, ale jsou někde i nějaké stezky, parky, na delší procházku, kde je cestou nějaké hřiště nebo teď na zimu spis právě nějaká kavárna baby friendly?
3. Jsem dost introvert, takže to bude docela výstup z mé komfortní zóny, ale ráda bych našla maminku s podobně starým dítětem, která by mi trochu Brno ukázala. Nebo aspoň tady přes zprávy mohla občas poradit co a jak. Navíc, můj muž je Švéd a v Brně taky nikoho nezná, kromě pár kolegů z nové práce, takže určitě rádi navážeme nějaké nové kontakty.
Děkuji za tipy ![]()
Bruno. Anebo Kocianka, je to nova ctvrt v brne, tusim zastavka mhd Sadova a tam se jde kousek lesikem a pak je tam takova velja klouzacka a dalsi prulezky…no ale tedy neni to zrovna blizko bystrce, tak snad se ti dostane vice informaci od brnacek.
Na vše teda pomůže google.. Bystrc s dětmi, cvičení bystrc s dětmi, centrum pro děti a podobná hesla.
Jako další zdroj by mohla byt mistni fb skupina, aspoň pro naši čtvrť funguje informačně dobře.
Doporučila bych aspoň kapku MHD, u nás je jako obrovské centrum Salesiánské stredisko, dívám se, že další je v Žabovřeskách, to by nemělo být od vás daleko. Minimálně na komín a Jundrov bych svůj záběr rozšířila.
Většinou bude v té čtvrti nějaké centrum, kde bude právě to cvičení, salesko to nabízí, ale bývá právě ještě něco tam, kde je „kulturní centrum“ dané čtvrti.
Většina bazénů v Brně je pod starez sport. Starez.cz
Máš tam blízko oboru holednou kde jsou divočáci a asi i nějaká hřiště. Přehrada a ZOO jsou samozřejmě největší zábava. Na výlety okolo zkus kudy z nudy.
Pro dospělé je u přehrady infinit maximus, což je jedno z největších wellness v ČR, děti tam teda nemohou, ale jinak vřele doporučuji.
V centru je např baby friendly kino
https://www.kinoart.cz/…kly/mimikino
Příspěvek upraven 10.11.24 v 09:07
@Em84 krom toho co píšou holky, tady je souhrn kaváren s dětským koutkem.
https://brnenskamama.cz/…rne-a-okoli/
Má tam hezky zpracované tipy na výlet.
Na MHD si vyřídit průkazku, do 3 let věku cestuješ s dítětem zdarma. V Bystrci, zastávka ZOO je stánek MHD, kde si to vyřídis.
Teď v zimě toho vyziti nebude venku tolik.
Ale přímo v Bystrci je hezké dětské hřiště když jdeš pěšky od Albertu na Ecerove směrem dole, pak kolem přehrady. Na hotelu Santon býval bazén, jak je přístupný veřejnosti nevím.
Nejbližší městské části jsou Komín, Kohoutovice ( tam jezdí bus).
V centru bych pak v létě doporučila Otevřenou zahradu, dá se pak projít až na Špilberk. U Obilního trhu je hezké dětské hřiště pro malousky. blizko je kavárna, můžeš si vzít kafe s sebou.
Kraví Hora, park, planetárium, hřiště, bazén.
Pak park Lužánky ( je tam i budova střediska volneho času Lužánky, taková obyčejná kavárna a malý dětský koutek).
Zahrady vily Lowber a Tugendhat Arnoldova vila.
Bazény najdeš pod Stares Sport.
Dá se i Technické muzeum, nahoře je herna, ale ta je spíš pro starší ( svačinu s sebou, mají tam jen automaty na občerstvení).
V centru je Moravská galerie, Prazakuv palác, je tam velká skluzavka, dole bylo místo, kde se dalo s dětma si sednout a číst knížky.
Pěkné dětské oddělení mají v centru v Knihovně Jiřího Mahena ( má pobočku i v Bystrci).
Pak Vida centrum, Bruno.
Tady je jedním ze středisek volného času přímo v Bystrci
https://helceletka.cz/…y/materialy/#…
Příspěvek upraven 10.11.24 v 07:31
@Ahep píše: Více
Cestování na Kociánku z Bystrce MHD..to je na úplně jiném konci, tak určitě víc než hodina MHD
Kociánka je úplně odřízla od zbytku světa, vystavěli tam jen nové byty, domy, žádné zázemí…
Vzhledem k lokalitě Bystrc, tak rozhodně již zmíněná obora Holedná + rozhledna, pak Medlánecké kopce a farma pod Mniší horou (koně).
Rozhodně nedoporučuju hřiště na Obilňáku, je tam narváno (teda pokud není chladné počasí) a navíc tam rodiče popíjejí alkohol. Takže pokud nechcete dávat dítěti tento příklad (ačkoliv od jiných lidí), tak tam nechoďte.
@Menton píše: Více
Si právě říkám, že s tou Kociánkou to je snad vtip.
V Brně je kde co a Bystrc ujde, není to sice úplná výhra, ale jde to. Samo Brno je taky fajn, je toho tam milion. Jako základ https://www.gotobrno.cz/…rno-s-detmi/
@Všechnoznám děkuji za tipy. Momentálně jsme v podnájmu, ale uvažujeme o pořízení bytu. Bystrc je celkem ok, i když pořád do kopce, se mi zdá
Ale umím si představit lepší lokalitu. Doporučil/a bys mi kde se v Brně dobře bydlí? Kde je dobrá dopravní dostupnost, vyžití pro děti i dospělé, ale zase ne úplně ruch centra?