Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni,
jak to tu tak občas čtu, docela mě překvapuje, kolik z nás má pocit, že je něco míň. Spousta z nás řeší, že je moc tlustá/hubená/vysoká/nízká/se špatnou pletí, atd.
Celkem mě to mrzí, že tolik z nás má snížený sebevědomí a často úplně zbytečně. Tak mě tak napadlo založit diskuzi (a jestli tu je tak pardon), kde bychom každý vypíchnul nějaký svůj nedostatek, a na to napsal aspoň dvě věci, co se nám na nás samotných líbí.
Prosím Vás, tohle nemá být nějaká sluníčková diskuze, ale jen si myslím, že tak na uvolnění by to možná bylo fajn, a to hlavně pro ty, kteří o sobě nemají valné mínění. Zkrátka najít na každý svůj nedostatek dvě pozitiva. Možná to někomu pomůže nebo jen zvedne náladu, a o to jde. Život bychom neměli brát zas tak vážně, občas je fajn i nadsázka, tak směle do toho. Možná to někoho i nakopne si uvědomit, že každý máme sice něco, co není úplně ke chlubení, ale zároveň můžeme nabídnout i to, na co jsme pyšní.
Tak já začnu. Nedostatek: jsem hodně náladová.
Pozitiva: snažím se ostatním pomáhat, když mohu a ve společnosti bližších přátel platím za celkem vtipnou složku party.
Tak teď vy, jen směle do toho. ![]()
Nemá ráda že jsem tragéd, cíťa a psycho..takže psychiku…na druhou stranu nejsem falešná, jsem upřímná, někdy milá
a na skutečný přátele nedám dopustit…a udělala jsem určitě pokrok v terapii
jo a jsem hezká a vypadám mladší než jsem.
Potřebuji dát dolu 5kg - 1)výborně peču (opravdu všichni chválí, což oduvodnuje těch 5kg v plusu
) 2)staram se jak nejlépe můžu o rodinu ![]()
A ano, souhlasím. Sama bych vypsala X dalších negativních bodů ale ty pozitiva bych lovila déle ![]()
@holka_z_hor píše:
Nemá ráda že jsem tragéd, cíťa a psycho..takže psychiku…na druhou stranu nejsem falešná, jsem upřímná, někdy miláa na skutečný přátele nedám dopustit…a udělala jsem určitě pokrok v terapii
jo a jsem hezká a vypadám mladší než jsem.
Upřímnost hodně cením, škoda jen, že je pro tolik lidí dneska spíš příteží. A jinak gratuluju za pokrok v terapii, ať už je o čemkoliv, je to hodně super! Osobní zkušenost ![]()
@Elen8 píše:
Potřebuji dát dolu 5kg - 1)výborně peču (opravdu všichni chválí, což oduvodnuje těch 5kg v plusu) 2)staram se jak nejlépe můžu o rodinu
A ano, souhlasím. Sama bych vypsala X dalších negativních bodů ale ty pozitiva bych lovila déle
Rodina je základ státu, já to říkám pořád… ![]()
Ne, moc skvělý, určitě se pochval tak jednou denně, zní to jako kravina, ale docela dost to pomáhá.
Mimochodem, já bych momentálně po létě potřebovala dát dolů tak deset kilo, a to pečení ti dost závidím. Já sice taky peču, ale vzhledově to vždycky vypadá o dost hůř, než to chutná!
potřebovala bych nějaký systém, aby to bylo k jídlu i na pohled. ![]()
Nelíbí se mi na sobě, že se všeho hrozně bojím. Opravdu téměř všeho a neustále. Omezuje mě to v běžném životě, ale pracujeme na tom s psychologem. Je těžké najít pozitiva
ale u mě asi velké srdce, věrnost, nekonečná fantazie.
@Anonymní píše:
Nelíbí se mi na sobě, že se všeho hrozně bojím. Opravdu téměř všeho a neustále. Omezuje mě to v běžném životě, ale pracujeme na tom s psychologem. Je těžké najít pozitivaale u mě asi velké srdce, věrnost, nekonečná fantazie.
@Uiii píše:
Upřímnost hodně cením, škoda jen, že je pro tolik lidí dneska spíš příteží. A jinak gratuluju za pokrok v terapii, ať už je o čemkoliv, je to hodně super! Osobní zkušenost
Děkuju
někdy je upřímnost chápána jako, že je člověk zlej, ale není to tak. Může hodně dát, i ve vztahu k sobě.
@Uiii, skvělé téma, díky za něj a těším se na další příspěvky.
Za sebe, předem se omlouvám, že vynechám ta nejniternější témata. Nechci se schovávat za anonym, tak zvolím zlatou střední cestu.
Negativum – jsem chorobně introvertní melancholická naivka.
Pozitiva – jsem loajální a vždycky po sobě ihned umývám nádobí.
Původně můj příspěvek zněl jinak, ale jedna z věcí, kterou mám na sobě ráda, je něčím, co není ostatními ženami moc kvitováno, tak jsem to smazala.
![]()
@Elen8, těch pět kilo máme společných, ještě si je tak rozdělit a hned by to šlo dolů rychleji.
@holka_z_hor, koho mi tou upřímností jen připomínáš… Troufám si říct, že to mám podobně, jen to ne vždy beru jako klad.
Jsem dost sebekritická a úzkostlivá. Pokud bych ale měla vytáhnout nějaký klady, tak umím opravdu dobře vařit, to je jediná pozitivní věc kterou mi předal můj otec a na kterou mám opravdu talent. A kdybych měla říct co se mi na mě líbí, tak poslední půl rok vlasy, mám je hustý a hodně vlnitý do pasu a díky cgm fakt boží ![]()
Jsem vzteklý rapl, mluvím dost sprostě, občas chodím s neoholeným podpažím, protože jsem líná se oholit, jsem nesystematická a nedůsledná. No a pozitiva? Tyjo, myslím, že po třech dětech mám dobrou postavu, pro mě, do časopisu by to nebylo
, jsem samostatně myslící jednotka, neštítím se žádné práce a vyjdu skoro s každým…to stačí ne? Aby to nezačalo smrdět ![]()
Mám od malička diagnózu, se kterou zvládám hůře náročnou fyzickou zátěž a velké stresy, taky nemůžu mít vlastní děti a přiznám se, že jsem trochu nepořádnice a teď to pozitivní - Jakási vnitřní síla mě žene překonávat překážky i nepohodu s úsměvem a nadšením. ( leje, jsem promoklá na kost. ještě nám zbývá 20 km do cíle v náročným kopcovitým terénu a já si k tomu prozpěvuju) a tak nějak ráda pomáhám ostatním, na první pohled jsem sice plachá a nesmělá, ale když vidím, že někdo někomu ubližuje, tak neznám bratra.
Nemám na sobě ráda své odstávající uši ale zase vím, že mám pěkné oči a úsměv.
Jsem náladová, výbušná a skáču lidem do řeči (to mě naučila mamka..
)..
A pozitiva…? hmmmmm…
![]()
asi upřímnost, ráda pomůžu a poradím a nevykecám tajemství..
![]()
Jsem vztahovacna a vecne nedocenena a ublizuju tim sobe i ostatnim. Ale zaroven jsem zodpovedna a spolehliva, co se domluvi, na to se nevykaslu. A mam krasny oci.