Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zakládám téma spíš ze zvědavosti a také proto, že v posledních dnech vidím některé své kamarádky horentně nakupovat oblečení pro děti a já za poslední měsíc koupila jen jedny tepláky a tričko, tak jestli třeba nemám málo a špatné druhy oblečení pro dítě. Jaké a kolik obleční máte pro 2 leté děti? Já mám asi 4 trika s dlouhým rukávem, trik s krátkým asi 10, některá ještě s letními motivy, ale to snad u takhle malých dětí nevadí
asi 6 tepláků, 2 softhellky, 1 softshellovou bundu, 1 softshellovou kombinézu, 1 nepromokavou bundu, 1 nepromokavé kalhoty, 1 teplé slušnější kalhoty, 3-4 mikiny. Spodní prádlo a ponožky nepočítám. Co byste ještě dokoupili? Nějak nevím co kupovat? Taky přemýšlím, jestli už kupovat větší velikosti…
možná hloupé téma, ale nějak mě chytla depka, že nic nekupuju ![]()
Víc jsem toho rozhodně v tomhle věku pro dítě neměla, snad jen dvě pyžama a tílko (v zimě děti učím, že mají mít tílko zastrčené do spodního prádla, aby neměly holá záda) a jednu košili, aby mu to seklo pod stromečkem ![]()
Nemám děti, ale
Když máš depku, že nic nekupuješ, jdi nakupovat, na to nepotřebuješ požehnání ne?
Dneska jsem koupila svým psům nové plyšáky na trhání, pochybuji, že je potřebují
![]()
No, ja jsem trochu extrem, ale ja mam: 2× slabsu chlupatou kombinezu na podzim,2× na zimu,1× bundicku,2× teply kabatek,10× mikinu,10× leginy,6× teplacky,7× teplakovou soupravu, cca 25× body s dlouhym a cca 20× body s kratkym,5× body na raminka,5× triko s kratkym,3× laclace do mesta,3× rifle,5× teplakove laclace a asi 15× overalek na spani…kazdy den davam ciste obleceni na den i na noc a unosime temer vse ![]()
@zrcadlo píše:
Víc jsem toho rozhodně v tomhle věku pro dítě neměla, snad jen dvě pyžama a tílko (v zimě děti učím, že mají mít tílko zastrčené do spodního prádla, aby neměly holá záda) a jednu košili, aby mu to seklo pod stromečkem
jo ještě jsem zapomněla merino spodní vrstvu, ale to beru jako ponožky, prostě spotřební zboží, to samé pyžamo.
Já mám toho teda více. Stačí jedna navšťeva sekače nebo pepca a mohla bych šatit dvě děti
… Myslím, že toho máš ale dost. Já se za svou,,uchýlku,, stydím…
Ja zrovna dokupuji.Syn ma asi 6teplaku, na doma leginky.Ma asi 6kratasku, 4 tilka, asi 15, 20 tricek, ted jsem mu objednala 3mikiny, protoze mel pouze jednu.3 kloboucky, 2 bundy,…
Já bych přikoupila asi ty trička s dlouhým rukavem, čtyři mi přijde málo, protože dvouleté děti se co chvilku poleji, pokreslí…a za pár dní bude chladněji, s tím by nám pračka jela asi denně. A i těch šest tepláků by nám nestačilo, dítě jde na písek, hned je to na převlečení, pak nějaká nehoda…asi bych dokoupila od dvě trička s dlouhým a dvoje teplaky.
A mně všichni říkají že toho mám hodně. No tak po téhle diskuzi mám depresi, že toho mám málo ![]()
Vždyť je to jedno, přepočítávat to fakt nepůjdu.
Podle mě plná skříň znamená, že bude mít každý kousek na sobě dvakrát a vyroste z toho. Na co mu bude třeba dvojnásobek mikin? Mě je těch věcí pak líto, že jen leží ve skříni. A nebo stejně vybíráš oblíbené kousky a pereš je až do roztrhání. Jestli se ti něco líbí, třeba to i kup, ale takové cílené hony na nákupáky vůbec nechápu.
My toho máme spoustu, pro 4 letou i 2 letou… Triček mají třeba každá cca 10-15 s krátkým a 10-15 s dlouhým… Ale my máme 95% věcí podedenych, tolik bych jich rozhodně nekupovala…navíc stejně točí pár oblíbených a zbytek leží na dně… Kupuji výjimečně, když něco chybí, většinou leginy, ty kolena po více dětech nevydrží… Ale jinak dle potřeby, ne? Pokud stačí 4 trička a stíháš prát, tak proč jich mít víc… Když oblečení nedojde, tak pohoda ![]()
Mám toho mnohem víc, ale zase nemůžu zavírat šuplíky a už se snažím nenakupovat. Mám totiž holčičku a nakupuji, protože se mi to líbí a né že to nutně potřebujeme. Ještě seženu roláky a končím 😀
Mám stejně, co ty. Dvoje kraťasy, jedny z toho u babičky, asi 7 triček s kratkym, z toho 3 u babičky, s dlouhým nevím, pac přes léto je nenosila (před letem měla asi 7 bodycek, ale mezitím je bez plen, takže body vyřazuji). Asi 7 různých kalhot nebo teplaku. 4 pyžama (2 z toho u babi). Jedná bunda, jedny softshell kalhot. 12 kalhotek a ponožek.
Mně to stačí, akorát teda s botama jsem to nějak přehnala. Mám sandály, holínky a dvoje zavazovaci, ty druhé byly asi zbytečné, nejradeji bych šla vrátit.
Mikiny má teď 3, protože dostala od babiček. Já nekoupila ani jednu.
Příspěvek upraven 27.08.20 v 23:31
Měj toho tolik, aby to stačilo na týdenní dovolenou (a pak pračka). Víc není třeba.
Tak te uklidnim, obcas si rikam to samy, jestli ten muj kluk nema malo oblecenj
jako takhle - nektery matky jsou podle me sileny. My toho mame taky tak akorat si myslim, rozhodne neblaznim. Pro me je nejlepsi kombo kdyz mu koupim par kousku novych, kvalitnich, klidne drazsich a pak rada kupuju second hand, mamky prodavaj i veci co deti sotva unosily, tady u nas i drahe znacky atd… a co si budem, ten muj je stejne porad necim pokecanej a od neceho spinavej ![]()