Kolik oblečení pro dvouleté dítě?

3459
27.8.20 22:15

Kolik oblečení pro dvouleté dítě?

Ahoj, zakládám téma spíš ze zvědavosti a také proto, že v posledních dnech vidím některé své kamarádky horentně nakupovat oblečení pro děti a já za poslední měsíc koupila jen jedny tepláky a tričko, tak jestli třeba nemám málo a špatné druhy oblečení pro dítě. Jaké a kolik obleční máte pro 2 leté děti? Já mám asi 4 trika s dlouhým rukávem, trik s krátkým asi 10, některá ještě s letními motivy, ale to snad u takhle malých dětí nevadí :roll: :nevim: asi 6 tepláků, 2 softhellky, 1 softshellovou bundu, 1 softshellovou kombinézu, 1 nepromokavou bundu, 1 nepromokavé kalhoty, 1 teplé slušnější kalhoty, 3-4 mikiny. Spodní prádlo a ponožky nepočítám. Co byste ještě dokoupili? Nějak nevím co kupovat? Taky přemýšlím, jestli už kupovat větší velikosti… :think: možná hloupé téma, ale nějak mě chytla depka, že nic nekupuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16178
27.8.20 22:24

Víc jsem toho rozhodně v tomhle věku pro dítě neměla, snad jen dvě pyžama a tílko (v zimě děti učím, že mají mít tílko zastrčené do spodního prádla, aby neměly holá záda) a jednu košili, aby mu to seklo pod stromečkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
27.8.20 22:25

Nemám děti, ale ;) Když máš depku, že nic nekupuješ, jdi nakupovat, na to nepotřebuješ požehnání ne?

Dneska jsem koupila svým psům nové plyšáky na trhání, pochybuji, že je potřebují :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
292
27.8.20 22:26

No, ja jsem trochu extrem, ale ja mam: 2× slabsu chlupatou kombinezu na podzim,2× na zimu,1× bundicku,2× teply kabatek,10× mikinu,10× leginy,6× teplacky,7× teplakovou soupravu, cca 25× body s dlouhym a cca 20× body s kratkym,5× body na raminka,5× triko s kratkym,3× laclace do mesta,3× rifle,5× teplakove laclace a asi 15× overalek na spani…kazdy den davam ciste obleceni na den i na noc a unosime temer vse :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
27.8.20 22:26
@zrcadlo píše:
Víc jsem toho rozhodně v tomhle věku pro dítě neměla, snad jen dvě pyžama a tílko (v zimě děti učím, že mají mít tílko zastrčené do spodního prádla, aby neměly holá záda) a jednu košili, aby mu to seklo pod stromečkem :think:

jo ještě jsem zapomněla merino spodní vrstvu, ale to beru jako ponožky, prostě spotřební zboží, to samé pyžamo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
27.8.20 22:40

Já mám toho teda více. Stačí jedna navšťeva sekače nebo pepca a mohla bych šatit dvě děti :zed:… Myslím, že toho máš ale dost. Já se za svou,,uchýlku,, stydím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
27.8.20 22:57

Ja zrovna dokupuji.Syn ma asi 6teplaku, na doma leginky.Ma asi 6kratasku, 4 tilka, asi 15, 20 tricek, ted jsem mu objednala 3mikiny, protoze mel pouze jednu.3 kloboucky, 2 bundy,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
27.8.20 22:57

Já bych přikoupila asi ty trička s dlouhým rukavem, čtyři mi přijde málo, protože dvouleté děti se co chvilku poleji, pokreslí…a za pár dní bude chladněji, s tím by nám pračka jela asi denně. A i těch šest tepláků by nám nestačilo, dítě jde na písek, hned je to na převlečení, pak nějaká nehoda…asi bych dokoupila od dvě trička s dlouhým a dvoje teplaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
27.8.20 22:58

A mně všichni říkají že toho mám hodně. No tak po téhle diskuzi mám depresi, že toho mám málo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
27.8.20 23:03

Vždyť je to jedno, přepočítávat to fakt nepůjdu.
:P Podle mě plná skříň znamená, že bude mít každý kousek na sobě dvakrát a vyroste z toho. Na co mu bude třeba dvojnásobek mikin? Mě je těch věcí pak líto, že jen leží ve skříni. A nebo stejně vybíráš oblíbené kousky a pereš je až do roztrhání. Jestli se ti něco líbí, třeba to i kup, ale takové cílené hony na nákupáky vůbec nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
27.8.20 23:10

My toho máme spoustu, pro 4 letou i 2 letou… Triček mají třeba každá cca 10-15 s krátkým a 10-15 s dlouhým… Ale my máme 95% věcí podedenych, tolik bych jich rozhodně nekupovala…navíc stejně točí pár oblíbených a zbytek leží na dně… Kupuji výjimečně, když něco chybí, většinou leginy, ty kolena po více dětech nevydrží… Ale jinak dle potřeby, ne? Pokud stačí 4 trička a stíháš prát, tak proč jich mít víc… Když oblečení nedojde, tak pohoda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
27.8.20 23:10

Mám toho mnohem víc, ale zase nemůžu zavírat šuplíky a už se snažím nenakupovat. Mám totiž holčičku a nakupuji, protože se mi to líbí a né že to nutně potřebujeme. Ještě seženu roláky a končím 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
27.8.20 23:18

Mám stejně, co ty. Dvoje kraťasy, jedny z toho u babičky, asi 7 triček s kratkym, z toho 3 u babičky, s dlouhým nevím, pac přes léto je nenosila (před letem měla asi 7 bodycek, ale mezitím je bez plen, takže body vyřazuji). Asi 7 různých kalhot nebo teplaku. 4 pyžama (2 z toho u babi). Jedná bunda, jedny softshell kalhot. 12 kalhotek a ponožek.

Mně to stačí, akorát teda s botama jsem to nějak přehnala. Mám sandály, holínky a dvoje zavazovaci, ty druhé byly asi zbytečné, nejradeji bych šla vrátit.

Mikiny má teď 3, protože dostala od babiček. Já nekoupila ani jednu.

Příspěvek upraven 27.08.20 v 23:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.8.20 23:22

Měj toho tolik, aby to stačilo na týdenní dovolenou (a pak pračka). Víc není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
27.8.20 23:36

Tak te uklidnim, obcas si rikam to samy, jestli ten muj kluk nema malo oblecenj :mrgreen: jako takhle - nektery matky jsou podle me sileny. My toho mame taky tak akorat si myslim, rozhodne neblaznim. Pro me je nejlepsi kombo kdyz mu koupim par kousku novych, kvalitnich, klidne drazsich a pak rada kupuju second hand, mamky prodavaj i veci co deti sotva unosily, tady u nas i drahe znacky atd… a co si budem, ten muj je stejne porad necim pokecanej a od neceho spinavej 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová