Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Oooj, fujky
…No, mas je plny cepu, ty musi ven. Muzes si od nich pomoct i sama.Dala bych si tu praci hned ted a sla na to.To je i duvod, proc mas knedlik, natekly krk.Mela jsi to resit ale uz davno.
Příspěvek upraven 10.01.20 v 22:40
@Berry77 píše:
Prášek byl??
No, jestli ano, tak spolknuty…V puse ho nevidim ![]()
@wildcherry Moc děkuji za odpověď. Antibiotika jsem brala, když jsem byla nemocná, jenže já mám ty mandle takhle i normálně, v klidovém stavu. Už se bojím i nějaké vážnější nemoci, podle těch všech problémů ![]()
Na čepy trpím prostě pořád, i když jsem zdravá. Jak se jich dá zbavit? Aby to šlo ven, kromě manuálního mačkání…
Takže ten krk dle reakcí asi v pořádku nemám… ![]()
@Aduš8 Ster mi nedávno dělali a krk vypadal takto. Nic mi nenašli, prý normální zdravé prostředí
@Anonymní píše:
@wildcherry Moc děkuji za odpověď. Antibiotika jsem brala, když jsem byla nemocná, jenže já mám ty mandle takhle i normálně, v klidovém stavu. Už se bojím i nějaké vážnější nemoci, podle těch všech problémů![]()
Na čepy trpím prostě pořád, i když jsem zdravá. Jak se jich dá zbavit? Aby to šlo ven, kromě manuálního mačkání…
Takže ten krk dle reakcí asi v pořádku nemám…
Po prodelanych nemocech se to proste stava, ale diky tomu se ti celkove ten krk nehoji. Proto mas pocit, jestli uz to neni i neco vaznejsiho.Kdyz se odstrani tento peoblem a budes to nejakou dobu cistit, ulevi se ti. Urcite byvh zasla k dr i na ster, ale zakopany pes je v tom. Cistit cistit. A kloktat, na netu o tom je hodne. Nekdo radi i slanou vodu.Vem si, ze mas vlastne v krku nahromadenou hnilobu.Zni to desne, ale je to tak.
@Anonymní píše:
@Aduš8 Ster mi nedávno dělali a krk vypadal takto. Nic mi nenašli, prý normální zdravé prostředí
Tak pak jak jsem psala, zakopany pes je v tech cepech. odstranis a budes udrzovat a budes mit po bolestech, knedlikach atd
@wildcherry kloktat slanou vodu(nejlépe sůl s jode. ) je super i při prvopočátku nachlazení. Jód desinfikuje. Můžu se ale zeptat, jak ty čepy čistit?
ja to zkoušela všelijak a nikdy jsem je ven nedostala. A to jsem měla fakt úplně obrovské bílé,, knoflíky". A to nemůžu říct, že bych měla velký dávivý reflex.
@Aduš8 Já nevím. Já jsem je mačkat zkoušela, ale vůbec se tam nedostanu přes jazyk a davivy reflex. Takže nevymacknu nic
Snažím se hledat způsoby, jak se toho lidi zbavili, ale moc toho není..
@Aduš8 píše:
@wildcherry kloktat slanou vodu(nejlépe sůl s jode. ) je super i při prvopočátku nachlazení. Jód desinfikuje. Můžu se ale zeptat, jak ty čepy čistit?ja to zkoušela všelijak a nikdy jsem je ven nedostala. A to jsem měla fakt úplně obrovské bílé,, knoflíky". A to nemůžu říct, že bych měla velký dávivý reflex.
Ja mela to obdobi po nekolika anginach po sobe, nemocnice, no silenost, ale tehotenstvi me fakt polozilo
.Na to, ze jsem byla na ORL jako doma, mi nikdo o cepech nerekl, ja to nechapu
,porad jsem si stezovala na ty bolesti, uz jsem se opravdu bala, az jsem zahlidla jednou bilou tecku v krku a goglila.No vsechno mozne, tycinkou do usi, efektivni byla vydezinfikovana pinetka do vlasu, protoze ma takovy to ocko a strikacka se slanou vodou, ta to procistila a vyplavila vsechno, to bylo nejlepsi asi. Kloktadla jsem pouzivala.No trvalo to placnu,14dni velke pece, pak obcas jemna udrzovacka.Cca 11 let mam klid, jen obcas, kdyz fakt lehnu s krkem, tak se malinky udela a hned to cistim.
@Anonymní píše:
@Aduš8 Já nevím. Já jsem je mačkat zkoušela, ale vůbec se tam nedostanu přes jazyk a davivy reflex. Takže nevymacknu nicSnažím se hledat způsoby, jak se toho lidi zbavili, ale moc toho není..
Musis ten dav. reflex vydrzet.Ja ho snad ani nemam, ale i tak to bylo neco, to je pravda.Ale jinak to neudelas. Doporucuji to delat ale doma sama a v klidu.Je to na dyl a ty zvuky u toho
.No je to hnus o tom jen psat, ze
.Ale lepsi, nez to neresit.Znam i damicky co to neresi, ze je to nechutny to resit, ale z puse jim smrdi, hruza. Radeji to vyresit a mit po problemech a cisty krk,zdravy.Jako asi bych se pobl
jen z predstavy, ze to nekdo ignoruje a ja se s nim polibit.
Klid! Jova… Mám ještě horší mandle, chceš fotku?
. Ne vážně mám. Teď se mi to zhoršilo (bolest v krku cca mesic v kuse a k tomu se pridala bolest ucha) a taky jsem se vystresovala, že už je to něco horšího, po letech jsem šla na ORL. Doktor mi řekl, že jsou vážně mandle škarede ale na rakovinu a tak mám zapomenout, čepy mačkat… Kdyby bylo hůř mandle vytáhnout, ale prej pokud si okolí nestěžuje na zápach nebo nemám anginu 5× do roka a umím dýchat, tak není důvod;). Takže se hoď do klidu a skoč si k doktorce pro klid duše.
Dobrý den bolí mně v krku a všimla jsem si že se mi na mandli na levé straně udělal výrůstek. Nevíte co by to mohlo být prosím?
Snad tu nikoho nepohorsim, takže kdo nechce, tak nekoukejte.
Už dlouhodobe se mi táhnou problémy s mandlemi, čepy, nateklymi uzlinami na krku, knedlíkem v krku, v jedné dírce nosu mám růžovou bulku, asi polyp…
Chci se trochu uklidnit, než půjdu k doktorovi. Vypadá takhle normální, zdravý krk?