Jsou to neštovice prosím?

Anonymní
22.1.19 09:10

Jsou to nestovice prosím?

Ahoj maminky, prosím poradite mi. Nejspíše mám dle dr nestovice ale moc se mi to nezdá. Byla jsem u kadeřnice a vše bylo v pořádku. Druhý den příšerná bolest hlavy a krcni páteře. Napadla mě alergická reakce na barvu. Odpoledne vysoká teplota a bolest celeho tela. Nezabral ani prášek na bolest a celou noc jsem nemohla spát. Druhý den se mi udělali fleky na hrudníku a měla jsem jeden pupínek jak kdyby plný vody. Na pohotovosti v sobotu řečeno buďto alergie na paralen nebo nestovice. V neděli jsem se osypala ještě víc ale uz mi sla ibalginem alespon snizit teplota na 37 °.Včera mi obvodní řekla že to asi nestovice budou že mám být doma. Tak nevím to "asi# mě znervózňuje.
Měla jste některá nestovice takhle pozdě? Je mi 25. Omlouvám se za anonym. Stydím se za to jak vypadam :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7065
22.1.19 09:11

Vidím to na ty neštovice :(
Měla jsi neštovice jako malá? Člověk je může dostat klidně i 2× za život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
22.1.19 09:14

A měla si jako dítě neštovice? Pokud ne, tak je můžeš klidně chytit i v 70 letech.
Podle fotek bych si myslela skoro na 100%, že to jsou neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
22.1.19 09:17

Já měla neštovice ve 21 letech, kamarádka ve 23 letech. U mě horečky, pupínků jen pár (ocenila jsem to, až, když neštovice chytila dcera, že jsem je už nedostala) a průběh celkem v pohodě. Jen mě trápilo, že pokud je neměl můj přítel, tak by je dostal na naši první dovolenou, na kterou jsem se táááák strašně těšila, protože inkubační doba může být i 3 týdny.

Kamarádka skončila hůře - na infekčním s podezřením na zánět mozkových blan, lumbální punkce apod. Tím nechci nijak strašit, ale nepodceňovat. Opravdu dodržovat klid, při zhoršení stavu volat pohotovost. Čím je člověk starší, tím horší neštovice můžou mít průběh.

Ať se brzy uzdravíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.1.19 09:18

Dle fota, ale i příznaků před výsevem, to na neštovice sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
22.1.19 09:19

Jasně, že je můžeš mít i v tomto věku, pokud jsi je neměla jako dítě. Někdy je prý možné je mít i dvakrát. Tchýně je přesvědčena, že švagrová je měla ve školce a pak o dva roky později znovu.
Nam teď řádí ve školce, syn je ode dneška doma s nachlazení a teplotou, tak čekám, jestli se ty pupínky objeví. Já jsem je ještě neměla, navic jsem tehotna, takze fakt radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
22.1.19 09:25

Já je měla ve 23. Průběh naštěstí dobrý, ale u bráchy to byl děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
22.1.19 09:25

@chaela tohohle se šíleně bojím celé těhotenství, u nás doma je nikdo neměl a syn nosí ze školky kde co… Jinak neštovice můžou být v jakémkoliv věku, i když proběhli v dětství, stačí, když si na ně tělo neudělalo dostatečnou imunitu. V dospělosti to není sranda, mívají daleko horší průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.19 09:26

Děkuju všem za odpovědi. Mě ty pupinky právě strašně bolí. Jak když bych mela vnitřní akné. :-( všude čtu že to má svedit. Mamka mi tvrdí že jsem je nejspíše neměla, že prý si nevzpomíná že bych je prodělala. Tak jste mě uklidnily. Snad už to bude jen lepší. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.19 09:28

@Apaji děkuji za reakci. Mě už začíná být lépe. Už jsem schopná alespoň uvařit a nechce se mi furt jen spát. Klesá mi i teplota. :-)

• Citovat
  • Upravit
15137
22.1.19 09:31

Jsou to neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.1.19 09:32

Neštovice no. Mělůa jsem je ted nevím, v 19-20letech, měla jsem jich strašně moc, bolelo to jako kráva. měla jsem je i na intimních partiích, hnuuus. Naštěstí to zase rychle odeznělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
22.1.19 09:53

@Kriss Tina Já jsem byla na testech na protilátky, výsledky ale ještě nemám. Syn teď vypadá v pohodě, teplotu nemá, jen kašle a smrka, tak snad to bude jen viróza. Ale i kdyby to ted dopadlo dobre, děsit se toho budu celý zbytek tehotenstvi a par mesicu po narozeni mimina. Upřímně, radši bych si to odbyla teď v začátku, i s případnými následky, než kdybych to řešila u novorozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
22.1.19 11:22

Doporučuju mazat Tanno Hermal, rychleji zasychají a tolik to nesvědí. Ověřeno u obou dětí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.19 19:58

Dobrý večer. Myslíte že to jsou neštovice?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex