Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, prosím jsou to neštovice? Ráno měla 3 malé teď večer to už má vsude
I kolem očí
Úplně se desim jak bude vypadat rano. Čím jste mazaly? já ji dala na noc fenistil a mam Vira soothe. Pak mám ještě doma sudocrem
ten se může taky použít?
@eluv Za me uplne nejlepsi jsou koupele ve slabem hypermanganu - i kdyz pravda, nemam tu opakovanou zkusenost, ale vsadila jsem na hypermangan a pak se ty male cerstve vysete ani nenalily a mizely jak zazrakem. Holky mely nestovice jako druhe, koupala jsem je od prvniho dne a nakonec se vyloupaly mnohem drive nez kluk. Ten mel koupele az treti den, nestovic mel mene, ale vsechny velke, holky stovky mensich, ale rychle mizely.
Vypadá to tak. Mazala jsem obyčejným tekutým pudrem, nebo Tanno hermalem. Jinak v lékárně jsou u dražší přípravky.
Řekla bych, že jsou to neštovice. Používali jsme tekutý pudr, starší měl 8 let, měl to strašný, i pod očním víčkem… mladší 6 let v pohodě.
@statecna.oslice no malá 4roky. Vůbec ani nevím kde to vzala v okolí nikdo neštovice nemá. Co jse dávala na ty oči? má to právě i na vnitřní straně víčka a i na intimních partiich ![]()
My dávali jen tekuty pudr..syn měl 6 měsíců když je chytil a měl jich hodně jako ten vás.. ale drobné.. dcera je měla po něm za 14 dní ve 3 letech a měla jich jen pár, ale za to velikých, které zanechaly jizvy
@eluv
No už jsou to dva roky, nepamatuju
. Buď nic, nebo něco od mudr, ale myslím si že nic… Ty hnusný boláky (3 ks), měl asi dva dny, musel chudák vydržet, pak to prasklo, byl klid.
Tanno hermal, taky měla malá všude, dvě noci byly na houby, pak už lepší. Nebala bych se dát i nurofen, je to viróza a bolí u toho děti hlava. Alespoň u nás to tak bylo.
@eluv Kluk mel taky v oku, podrazdene belmo, kapala jsem Ocuflash na noc.
Ahoj, také doporučuji Tanno Hermal. A koupele v hypermanganu, ale ty prý až se přestanou dělat nové neštovice… Pokud bude mít neštovice i v puse, můžete použít Calgel nebo Dologel. Dcera měla horší průběh, nakonec musela dostat i acyklovir Herpesin. Držím palce, ať je vše v pohodě.
![]()
@Hobitka a od kdy se dávají ty koupele? ji se stále vysévají pipinky a hodně jich má nalitych. ![]()
@eluv Hele ja holky fakt koupala hned. Jen co zacaly vysevat. Prubeh u vsech lehky. O tom, ze by se melo cekat, jsem nic necetla
.