Jste pověrčivé?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jste pověrčivé?
Ahoj všechny!
Já teda nikdy nevěřila na věci typu černá kočka přes cestu nebo rozbitý zrcadlo… Jak jste na tom vy? Nemyslím jen „klasický“ pověry, ale i věci typu: nevěsta nesmí mít na sobě nic zlatého, musí mít čistě bílé spodní prádlo, jinak manželství brzy skončí… takových rad jsem si vyslechla, když jsem se vdávala! Nicméně si nemyslím, že barva spodního prádla mi zaručí manželství na celý život. Nebo že když v okolí někdo umře, tak půjdou ještě dva, protože smrt vždycky chodí po třech, nebo když jede vlak, tak se nemají počítat vagóny, protože sudé číslo je neštěstí…
Na tyhle věci je strašně moc moje babička, tak mi to odmala tluče do hlavy, ale marně… ![]()
Nicméně… Kdysi na střední škole mi kamarádka „vyvěštila“, že nikdy nebudu mít děti. Tenkrát jsem se tomu smála, ale nedávno jsem si na to vzpoměla, a kdybysme nepodstoupili IVF, tak nikdy děti nemáme. V ložnici mi stojí nový kočár, který by taky prý neměl být doma před porodem (ale vážně ho nemám kde jinde mít). Do toho jsem minulý týden při úklidu koupelny rozbila „příruční“ zrcátko, v létě - až se mimčo narodí - akorát začneme sedmý rok manželství - ten prý bývá kritický.
Nechce mi tím třeba osud něco naznačit?
Podotýkám, že jsem na svatbě opravdu neměla bílé prádlo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jejej barbánku, nenech se nakazit!!!
To jsou obyčejný DNY BLBEC a ty máme každej… ![]()
Věštění kamarádkou není pověrčivost,ale věštba, no na to docela věřím, sama se zabývám kartami. Věřím jen na pozitivní pověry - čtyřlístek, podkova - ovšem štěstí mi to nenosí.
Nejhorší je, když ti to negativní někdo vtlouká do hlavy, to se člověk nechá zviklat.
Jsou to dny blbec a svatba s tím nemá nic společného…jasan??? ![]()
Měj se krásně, jo?
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a sedmý rok manželství, tedy u nás spíše partnerství byl u nás kritický,páč se narodilo mimčo. ZVládli jsme to, ale to je spíš o té změně přímo smršti v životě po narození miminka. Pokud nemáš hlídání, tak si minimálně půl roku na vášnivou manželku nezahraješ…
ale lepší se to…
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barabanku - souhlasím s NiKinou. Jsme spolu teprve něco přes dva roky a díky mimču to už kolikrát vypadalo, že mu sbalím kufry /nebo on mě
/ Miminko je „záhul“, jak po stránce fyzické tak i psychické - takže je jedno, jak dlouho jste spolu /7 let nebo 7 měsíců/
A co se týče pověr, tak já z nich mám strach, ale snažím se tomu nepodléhat. Moc nad tím nepřemýšlej a užívej si „čisté“ hlavy dokud můžeš - za chvíli ti začnou ty pravé, ale móóóóóc krásné, starosti ![]()
Klára
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já na pověry moc nedám. Rozbité zrcadlo přisuzuji pánům. Bylo moc drahé, tak aby jej sloužící nerozbili, tak si vymysleli tuhle pověru. Spoustu pověr ani neznám. Co kraj to jiná pověra. Já jsem z hané a manžel za severu Čech. Tady se traduje úplně něco jiného než u nás. Tak třeba tady jsem slyšela poprvé, že dítě do roka nesmí na hřbitov, mohlo by se něco stát. U nás se klepe na dřevo, tady na zuby, protože ty neshoří. Takže co se týče pověr, jsem v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak taky jsem neměla bílé prádlo a jsme spolu 8 let /i ten sedmý jsme přežili a nebyl o nic kritičtější, než ostatní/. Máme dvě děti a kočár jsme taky měli doma už před svatbou. Jo a nejraději jsem se procházela s kočárem po olšanskejch hřbitovech (dítě do roka nesmí na hřbitov!) ![]()
Hodně štěstí (máme pod houpačkou na zahradě zmutovanej trávník a rostou nám na něm samý čtyřlístky
)
Makýš a Tygříci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, holky, to jste mi ale zvedly náladu…
Asi jsem se nad tím vším nějak moc zamyslela, ale fakt jsem tomu nikdy nevěřila, tak „na starý kolena“ přece nezačnu. Jen jedný věci jsem - jako malá holka - věřila, že když uvidím 3× za den zelenýho trabanta, bohatě se vdám. Měli ho jedni sousedi u nás na vesnici, chodila jsem ho okukovat pořád a stejně to nevyšlo!
![]()
A Luco, tady se taky klepe na dřevo! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, to je dobrý téma:-D Já doporučuju všechno brát s rezervou, když na to budeš jó věřit, tak to fungovat bude:-) Takže věř akorát na čtyřlístky a kulatý kanály a zelený trabanty (taky pamatuju z dětství:-)
Ovšem jedna pověra na mě funguje-pokud jedu v autě a přeběhne černá kočka přes cestu, vždycky nás stavějí policajti…:-D
Jazzi a Mates
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, na povery rozhodne neverim.Teda aspon na tie zle
tym dobrym sa nebranim
Vesteniu verim.Pred 9 rok.sme boli 3naj kamosky, jedna pani nam vestila kolko budeme mat deti.Mne povedala 3 (zatial mam dve
),druhej kamaratke 1 (aj ho ma) a tretej povedala,ze nebude mat deti.A naozaj nema ziadne dieta hoci by ho velmi chcela.Mozno je to len nahoda ale mozno aj nie
Ina vestkyna mi vestila,ze sa v roku 2005 prestahujem dost daleko od domova.Vtedy som sa tomu smiala a neverila,lebo som si nevedela ani vo sne predstavit,ze sa prestahujem z mojho rodneho mesta.Hmmm a uz to bol rok co byvame v Prahe.Zas nahoda
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, už dlouho tady chci založit tuto diskuzi…
Mě by zajímali nějaké „úchylky“
Já třeba rádio v autě nikdy nemám na hlasitost 13 a i když jedeme oba a manžel to tak dá, tak to hned přelám na 12 nebo 14
Nejsem nějaký maniak, jsem ujetá asi na 3 věci.
A zajímalo by mě, jakou netypickou pověrčivostí trpíte vy? Pochlubte se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 já si vsugerovávám takové myšlenky typu: když stihnu výtah, tak… nebo: jestli do hodiny uvidím těhotnou, budu těhotná
myslím že je to dokonce nějaká nemoc
a za vším hledám znamení- např. otěhhotněla jsem naa svátek nej kamarádky, nenávidm číslo 1- potratila jsem v 11+1 atd. ![]()
no blázen jak vyšitej
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem klasika, rozhodně neprojdu místem pokud tam přede mnou proběhla černá kočka. Zastavím i autem, otočím se a jedu jinudy
, prostě je to ve mně a nedokážu to překonat a jít(jet) tím směrem!
Když šlápnu nebo přejedu kanál např. kočárkem, třikrát udělám tfuj, tfuj, tfuj…už vlastně ani nevím proč jsem to začala dělat, dělám to X let
![]()
- mám toho víc

- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valina1 Jo tak to jsem taky měla, ale už jsem z toho asi „vyrostla“…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pověry vůbec neberu vážně. A dostla mě jedna inteligentní dospělá známá. Když jsem byla ve 12. týdnu a koula jsem dvě super akční prostěradla do malé postýlky, tak se zhrozila a řekla „to nesmíš nebo přijdeš o miminko, zakřikneš to..“
Mám koupených několik věcí a mimčo se má k světu
![]()
Nebo nechápu pověry typu „když má mimčo vlasy ženu pálí žáha“, „když se žena opupínkuje a pod. tak čeká holčičku“, „když jí hodně maso tak čeká kluka“, „a když jí sladké tak to bude holka“
Podle toho budu mít asi transexuala protože si dám řízak a na to lentilky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@socina na tohle taky nevěřím…u první dcery jsem byla v těhu nateklá a ošklivá, teď mi všichni cpali jak budu mít kluka, páč mám břicho do špičky a sluší mi to atak. A podle čtyř doktorů je to holka jak vyšitá.
Je fakt, že u první mě žáha pálila a narodila se extra vlasatá, teď mě pálí taky tak jsem zvědavá
,ale s vlasy to určo nesouvisí.
Já mám např. postavenou a vybavenou postýlku už asi 2 měsíce
Nevěřím, že to nějak vadí ![]()
- no ale jsem magor jinak

- načítám...
- Citovat
- Zmínit