Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Blíží se 1. Máj, lásky čas, hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. Původně jsem chtěl založit depresivně-filozofickou anketu, protože mám chmoury, ale bráchova přítulkyně mi ve městě koupila dva mokkáče, čímž chmoury lehce odpudila. Takže k jádru mastifa - jste romantické, máte rády romantická gesta? Děláte ze srdce těsta? Anketa nutností, takže neváhejte a svěřte se mi.
Příspěvek upraven 19.04.23 v 18:08
Ty se znas s mym platonickym?!? ![]()
Nedavno mi polozil hodne podobnou otazku, co pry povazuji za romanticke? Asi cekal neco o prochazce na brehu Seiny, ale to mi vyhovuje pouze za dobreho pocasi (ne kdyz je zima a prsi mi za krk), ne moc v noci (nechci klopytat pres bezdomovce) a chce to doplnit nejakou kavarnou (sklenicka vina a WC).
Obcas rada dostanu kytici nebo treba darek, z ktereho je jasne, ze se zajima o to, co by se mi libilo. Muze to byt drobnost, myslenka je dulezitejsi. Tedy radeji zajimavou knihu nez sperk ze zluteho zlata (nenosim). Misto cokolady radeji treba balicek suseneho hoveziho nebo zajimave koreni z daleka.
@Birdonawire píše:
Ty se znas s mym platonickym?!?
Nedavno mi polozil hodne podobnou otazku, co pry povazuji za romanticke? Asi cekal neco o prochazce na brehu Seiny, ale to mi vyhovuje pouze za dobreho pocasi (ne kdyz je zima a prsi mi za krk), ne moc v noci (nechci klopytat pres bezdomovce) a chce to doplnit nejakou kavarnou (sklenicka vina a WC).
Obcas rada dostanu kytici nebo treba darek, z ktereho je jasne, ze se zajima o to, co by se mi libilo. Muze to byt drobnost, myslenka je dulezitejsi. Tedy radeji zajimavou knihu nez sperk ze zluteho zlata (nenosim). Misto cokolady radeji treba balicek suseneho hoveziho nebo zajimave koreni z daleka.
Ptáčku, nevadí, když ti budu před ostatními říkat přeloženou částí tvého nicku? Vždyť jsme v podstatě kolegové, ty jsi ptáček na drátě, já Ploskutáček.
Tvého platonického neznám, takže shoda náhod, ale romantický jsem. U Titanicu mi ukápla slzla, nabrečel jsem se u dost filmů. Akorát že když jsem dojatej, musím hodně posmrkovat, abych nebyl označen za ženu.
Takže ten, kdo by ti věnoval na břehu Seiny s croissantem v hubě prsten s diamantem velikosti manga, by s tebou absolutně nehnul?
![]()
Když chci kytku, umim si ji koupit i sama a mám z ni stejnou radost. Akorát muž to vnímá tak, že mu tím naznacuji, ze mi měl kytku koupit on. Ale věř nebo ne, nenaznacuji. Proste se mi zachtelo mít na stole kytku, tak jsem si ji koupila ![]()
Trochu romantiky je samosebou vždy fajn, ale na druhou stranu všeho moc škodí a básně vůbec nečtu, to jde úplně mimo mě ![]()
Kdybyste hledali veršotepce, básním na zakázku, zadáčo. Tohle je ze 2010:
Pro tebe
Můžu být sultánem z Bruneje,
mít 300 aut nebo ze zlata vany,
nejhezčí na světě stejně je úsměv tvůj, co září na všechny strany.
Došlo ti, kým bych byl bez tebe?
Jen smutným nic uprostřed světa,
tak jako gazpacho bez rajčat,
nebo jak bez tečky na konci věta.
Něco mi chybí a není to jídlo,
znám celkem dobře útroby ledničky,
někde bych našel i s jelenem mýdlo,
nejvíc mi chybí tvé zorničky.
Co by se stalo, kdybys tu byla?
Někdy je těžký žít bez zábran.
Rukou bych zabrousil do vlasů tvých,
co hebkost a barvu maj peříček vran.
A taky dělám žertovné rýmovačky na oslavy k narozeninám:
Zas jsem trochu povyrostl/a, překulil se další rok, už mi bude XY, tak se stavte, dáme lok.
Příspěvek upraven 19.04.23 v 17:37
@Ploskutáček píše:
Ptáčku, nevadí, když ti budu před ostatními říkat přeloženou částí tvého nicku? Vždyť jsme v podstatě kolegové, ty jsi ptáček na drátě, já Ploskutáček.Tvého platonického neznám, takže shoda náhod, ale romantický jsem. U Titanicu mi ukápla slzla, nabrečel jsem se u dost filmů. Akorát že když jsem dojatej, musím hodně posmrkovat, abych nebyl označen za ženu.
Takže ten, kdo by ti věnoval na břehu Seiny s croissantem v hubě prsten s diamantem velikosti manga, by s tebou absolutně nehnul?![]()
Pokud Ti to udela radost, budu pro Tebe „Ptacek“ (nemam ceskou klavesnici a nejde mi instalovat).
Titanic jsem nikdy cely nevidela, jen par scen, za mne preslazena slatanina.
Z toho je taky videt, ze romanticka moc nejsem.
Zalezi na tom, kdo by ten prsten daroval… a prosim radeji zasadit diamant do platiny nebo bileho zlata. ![]()
@Birdonawire píše:
Pokud Ti to udela radost, budu pro Tebe „Ptacek“ (nemam ceskou klavesnici a nejde mi instalovat).
Titanic jsem nikdy cely nevidela, jen par scen, za mne preslazena slatanina.Z toho je taky videt, ze romanticka moc nejsem.
Zalezi na tom, kdo by ten prsten daroval… a prosim radeji zasadit diamant do platiny nebo bileho zlata.
Mám ráda milá gesta, nemusí být nutně romantická. Když na mě mysli a je to vidět. Když mi třeba v zimě oskarbe auto od námrazy, v obchodě koupi to, co mám ráda, koupi listky do divadla sám od sebe a udělá nám fajn večer, sám od sebe mi začne masírovat nohy, nebo donese snídani do postele… z romantiky oceníme jen světýlka na pergole nebo rockové ploužáky v naší kuchyni. ![]()
Prosím tě, Ploskutáku, založ taky jednou nějakou anketu, které bych mohla zůčastnit i já. Nějaké chlastací zážitky nemám, stejně tak nějaké romantické. Děkuji. ![]()