Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte.. nevím jestli se nebudu opakovat, podobná témata jsem našla ale ne ve smyslu toho, jak to mám na mysli já. Vždy to bylo o tom, zda jste šťastné v manželství či jestli se Vám splnily sny. Poslední dobou je kolem mne hrozně lidí, kteří si na něco stěžují, práce, chlap, peníze, děti, cokoli..nic jim nejde, nevychází, všechno je na h.. a já už to nemůžu poslouchat, neboť mám pocit, že já jsem šťastná a oni to nechtějí slyšet. Ne, nevychází mi v životě věci tak jak bych chtěla, měla jsem kdysi jiné představy jak budu žít, nemáme moc peněz, máme všichni nějaké nemoci i doživotní, na oknech se nám dělá plíseň, majitel nereaguje a milion dalších věcí.. ale přesto jsem šťastná! Za každý den, každý den - ne celý, ale každý
vždycky je něco hezkého co mně potěší a problémy jsou buď řešitelné, tak se vyřeší, nebo neřešitelné, tak se hodí za hlavu.. když něco chci udělám to, když nechci nedělám, většinou se houby stane.. jste taky některá šťastná prostě jen tak?
@veverkas22 Mluvíš mi z duše
Taky si občas stěžuji, ale…jaký si to uděláš, takový to máš ![]()
Dneska jsem nešťastná, prodáváme auto.
Jinak musím na lidi působit jako drogový entuziasta, neboť jsem byla šťastná, i když na chleba nebylo, ale hlavně že jsme se měli rádi. ![]()
Jsem spokojená a šťastná, občas se mi hlavou honí představy coby kdyby, ale vždy si jen řeknu, že mám toho nejlepšího manžela a to fakt mám a dvě nádherné zdravé děti…Tohle mi k životu stačí
a ano, hodně lidí je teď nespokojených i v mých řadách - spousta ji jich stěžuje, ale přeji jim jen, aby bylo líp
v dnešní době se totiž řeší každičký problém…
Z pracovního hlediska - mám dvě práce - obě jako své koníčky, takže jsem jedna z mála, která se ráno vzbudí a těší se do práce. Takže z pracovního hlediska jsem šťastná.
Ze soukromého hlediska. Narazila jsem na byt, nemusím si brát ani hypotéku, takže jsem šťastná, že můžu od prosince bydlet ve vlastním.
Z finančního hlediska - nemám žádné půjčky, nikomu nic nedlužím, nesplácím a snažím se pravidelně šetřit. - Takže ano, jsem šťastná.
Ze soukromého hlediska 2 - snažím se najít partnera, schází mi druhá polovička, ale zato - jsem šťastná, že nemám doma páprdu, co by se mi nestaral o děcka.
ANO, JSEM ŠŤASTNÁ, NEMÁM PROBLÉMY, ANI FINANČNÍ, ANI OSOBNÍ ANI ZDRAVOTNÍ.
@Teruna000 i já si občas postěžuju, ale spíš tak jako konstruktivně.. ach jo, stalo se mi to a to a musím to řešit a nechám si poradit.. ale já už začínám být alergická na takovéto fňukání.. a nejhorší je, že ho poslouchám od rodiny, přátel.. všude.. ![]()
Kdybych to měla brát tak, že budu šťastná až budu mít to či ono, tak to bych nebyla šťastná nikdy
protože vždycky se najde ještě něco co by člověk mohl mít, co by mohlo vyjít tak jak chce apod.
Takže ano, já jsem šťastná, i když spousta věcí okolo není podle toho jak bych si přála ![]()
Nic není ideál, ale mám skvělýho chlapa, úžasné děti, máme kde bydlet a co jíst. Zbytek se vždycky nějak udělá. Ano, JSEM skutečně šťastná.
@veverkas22 - milion problému mám taky, ale i tak jsem spokojená a šťastná. Takže ano, jsem šťastná jen tak. ![]()
Ahojky, já jsem opravdu spokojená. Mám zlatýho přítele, čekáme přírůstek, máme kde bydlet, já studuji, on pracuje, máme úžasné rodiče a prarodiče a prostě nevím na co bych si měla stěžovat. Přežili jsme těžká onemocnění našich nejbližších a tak se raduju z každýho dne kdy nic nemusíme řešit a jsme zdraví
Samozřejmě je spousta věcí, co by se daly vylepšit, ale myslím že spokojený vztah a zdraví je základem štěstí. A my jsme spolu již 8 let šťastní, bez jediné hádky… ![]()
Jsem šťastná, i když teď dost unavená a občas si postěžuju, že je to záhul mít dvě děti po roce. Ale když to vezmu kolem a kolem, ve finále opravdu šťastná jsem a nemám potřebu si stěžovat na všechno jen proto, že to tak dělají skoro všichni… Moje zkušenost - jakmile někdo někomu na otázku „jak se máš?“ odpoví „super, mám se vážně fajn.“, tak čumí jak tele na nový vrata, protože si chtěl s někým zanotovat o tom, jak je všechno na h., drahý, práce špatná, doma hrozný,…
Jo. Spokojená, šťastná, líná a nevychrápaná. Asi bych se měla znešťastnit aspoň do té míry, abych začala něco dělat.
@TroisChéris jojo, jak se máš? super
už si připadám jak blázen
učím se říkat „jde to“ ![]()