Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
prosím o názor, protože já už nevím, co si myslet. Možná je to i forma toho jak si ulevit od neuvěřitelného rozhořčení.
V dubnu letošního roku jsem se s přítelem a synem přihlásila do výběrového řízení na obsazení městského bytu v novostavbě.
V květnu nám přišlo vyrozumění, že jsme uspěli. Datum plánovaného nastěhování bylo v září.
V srpnu přišel dopis, že datum stěhování se přesouvá na říjen. K tomu bylo připsáno číslo účtu, kam jsme měli poslat roční nájem, který bude po dobu prvního roku nájmu odbydlován.
Vše jsme splnili a následoval další dopis, že v posledním týdnu v říjnu dostaneme klíče a od 1.11. začne odbydlování odeslané částky.
Poslední oficiální zpráva je, že ve čtvrtek 31.10 si máme jít převzít byt a klíče.
Dnes mi volala kamarádka, která tam má také bydlet s tím, že klíče už dostala. Nájemní smlouvu podepsala a až po podpisu jí paní sdělila, že nastěhování nedoporučuje, protože není připojená elektrika a plyn. Během čtrnácti dnů max. do konce listopadu bude vše zapojeno.
Já musím 31.10 odevzdat klíče a prázdný byt, ve kterém teď žijeme, majitelce.
Jediné (snad) přijatelné řešení vidím v tom, vše během čtvrtka odstěhovat, tak jak bylo v plánu. Nemáme kam jinam věci odstěhovat. Já se synem bych šla bydlet k mamince, dokud vše nepřipojí, a přítel by šel ke své mamce.
Starosta se ještě nedávno v kabelové televizi chlubil, že v novém bytovém domě bude bydlet celá řada mladých rodin. A teď nás nechají v podstatě na ulici? Vždyť každý počítá s tím, že od listopadu má kde bydlet. Nehledě na to, že kdyby mi to kamarádka nezavolala, tak by nám to řekli až v ten čtvrtek.
Je tohle jednání vůbec možné nebo jim mám při předání klíčů zakroutit krkem? ![]()
Nechápu, jak si tohle může někdo dovolit. Právě jak jsi to napsala, že v den, kdy máš předat prázdný starý byt, se teprve oficiálně dozvíš, že nový byt je neobyvatelný… Hnus tohleto ![]()
Já bych nekroutila krkem, já bych s sebou vzala někoho z celorepublikový televize se skrytou kamerou… I když teda asi hrozí problémy s tím, abys tam pak bydlela… ![]()
Zašla bych se poptat na příslušný odbor úřadu. I když je to info od kamarádky.
@blecha72 píše:
Zašla bych se poptat na příslušný odbor úřadu. I když je to info od kamarádky.
Včera jsem zkoušela volat na správu bytů. Volala jsem jim pětkrát. Překvapivě to nikdo nebral.Dnes to zkusím znova.
@Brontik píše:
Já bych nekroutila krkem, já bych s sebou vzala někoho z celorepublikový televize se skrytou kamerou… I když teda asi hrozí problémy s tím, abys tam pak bydlela…
Taky mě to napadlo. Určitě by se to pohnulo, ale aby z nás potom opravdu nebyli bezdomovci ![]()
@kukíno píše:
Včera jsem zkoušela volat na správu bytů. Volala jsem jim pětkrát. Překvapivě to nikdo nebral.Dnes to zkusím znova.
Dnes je úřední den, měli byste tam někoho „chytit“.
@blecha72 píše:
Dnes je úřední den, měli byste tam někoho „chytit“.
Včera tam měli být do 17:00. Uvidíme co přinese dnešní den. Musím dobalit poslední věci. Vůbec se mi do toho nechce, když v podstatě nevím, co bude ![]()
@kukíno píše:
Včera tam měli být do 17:00. Uvidíme co přinese dnešní den. Musím dobalit poslední věci. Vůbec se mi do toho nechce, když v podstatě nevím, co bude
Chápu vás, stěhování je vždycky stres a tahle situace to ještě zhoršuje. přeji pevné nervy.