Juvenilní justice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3284
7.2.14 08:52

Juvenilní justice

Ahoj všem! Moc by mě zajímalo, co si myslíte o juvenilní justici. Já sama na toto téma dnes narazila prvně a ještě stále nemůžu popadnout dech, po tom co jsem se dočetla a shlédla pár videí. Jen mi stále vrtá hlavou, jestli je to vůbec možné, vždyť je to absurdní a proti základním právům člověka jako takového, není to jen nějaká kachna, velmi dobře připravená jak zastrašit a oblbnout lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12272
7.2.14 09:07

Taky jsem na to před časem narazila, taky jsem si říkala, jestli to není kachna, ale bohužel se obávám, že to kachna není. :? Nedá mi to spát. Problém je, že s nějakým odůvodněním, že je to proti základním právům člověka moc neuspěješ, protože oni právě „jednají v zájmu práv dětí“ :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
7.2.14 09:10

Já vím no, je to smutný…jen mi nejde do hlavy, že to trvá tak dlouho a že se to ještě řádně mediálně nerozmázlo, nebo že by na světě existovala vláda, která to uzákoní a pak před těmito praktikami zavírá oči a tvrdí, že se jedná v zájmu práv dětí…chce se mi blejt :poblion:

Příspěvek upraven 07.02.14 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.2.14 09:10

Nevěřím tomu, že se to děje i v čr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.2.14 09:11
@micelinka píše:
Nevěřím tomu, že se to děje i v čr.

V čr se to zatím neděje, protože ten zákon o juvenilní justici tu nějak neprošel. Nechci kecat, ale prostě tu zatím není. O to ale přeci vůbec nejde, že to není v čr. To může být jen otázka času. Je to podle mě ještě zrůdnější, než kdejaký totalitní režim a kde jaká diktatůra. Nejsem odborníkem na statní zřízení a tak, ale myslím takové ty zřízení, které popírají základní lidská práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
7.2.14 09:13

Já tomu nejradši nechci věřit vůbec…volala jsem kamarádce, která pracuje v této oblasti, prý o tom zatím nikdy neslyšela, a slíbila mi že se na to pozeptá na vyšších místech, tak snad se dozvím, nějakou relevantní informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.2.14 09:14
@Šalvějka píše:
Já tomu nejradši nechci věřit vůbec…volala jsem kamarádce, která pracuje v této oblasti, prý o tom zatím nikdy neslyšela, a slíbila mi že se na to pozeptá na vyšších místech, tak snad se dozvím, nějakou relevantní informaci.

Myslíš jako tady v čr, nebo v zemi, kde už platí zákon o juvenilní justici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.2.14 09:16

http://www.stalo-se.cz/?…

V Británii to prý jede ve velkém. :,( Je to fakt zrůdnost tohle.

Příspěvek upraven 07.02.14 v 09:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75tomas.novotny
7.2.14 09:17

Opet kachna ktera se siri pres pochybne blogy. Vic k tomu nereknu

• Citovat
  • Upravit
29
10219
7.2.14 09:17

U nás v ČR zatím není a doufám, že ani nebude. Jinak si myslím, že v zahraničí jsou případy konání hodně známé. Akorát naše zpravodajství se tomuto tématu vyhýbá. :cert: Sledovala jsem případ paní Borové ze Slovenska kdy ji odebrali děti v Anglii a mazec.

Příspěvek upraven 07.02.14 v 09:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.2.14 09:18
@75tomas.novotny píše:
Opet kachna ktera se siri pres pochybne blogy. Vic k tomu nereknu

Tak jestli víš něco víc, tak řekni, mě by to zajímalo. :think: Stejně tak může být „kachna“ tohle tvoje psaní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3474
7.2.14 09:20

V ČR si myslím, že to neprošlo. Ani na Slovensku. Ale manžel jezdí pracovně do Norska, kde juvenilní justice je a říkal, že je to docela hustý podle toho, co slyšel. Mě to přijde víc jako legální obchod s dětmi, než pomoc :pocitac:

Taky jsem viděla nedávno různé dokumenty a bylo zle z toho týpka, co zastupuje ČR, když se ho ptali, proč nepomůžou Češkám, co jim odebrali děti. Jak on jen řekl něco v tom stylu, že se neměli stěhovat, nikdo je nenutil. :roll: Slovensko teda tak laxní vůči svým občanům není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.2.14 09:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.2.14 09:27
@Manaja píše:
V ČR si myslím, že to neprošlo. Ani na Slovensku. Ale manžel jezdí pracovně do Norska, kde juvenilní justice je a říkal, že je to docela hustý podle toho, co slyšel. Mě to přijde víc jako legální obchod s dětmi, než pomoc :pocitac:Taky jsem viděla nedávno různé dokumenty a bylo zle z toho týpka, co zastupuje ČR, když se ho ptali, proč nepomůžou Češkám, co jim odebrali děti. Jak on jen řekl něco v tom stylu, že se neměli stěhovat, nikdo je nenutil. :roll: Slovensko teda tak laxní vůči svým občanům není.

To je děsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
7.2.14 09:30

Tohle téma mě taky děsí. Někde jsem četla, že snad byl u nás schválen zákon, který prošel i přes Klausovo veto a tím se otevřely dveře právě juvenilní justici :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová