Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem! Moc by mě zajímalo, co si myslíte o juvenilní justici. Já sama na toto téma dnes narazila prvně a ještě stále nemůžu popadnout dech, po tom co jsem se dočetla a shlédla pár videí. Jen mi stále vrtá hlavou, jestli je to vůbec možné, vždyť je to absurdní a proti základním právům člověka jako takového, není to jen nějaká kachna, velmi dobře připravená jak zastrašit a oblbnout lidi?
Taky jsem na to před časem narazila, taky jsem si říkala, jestli to není kachna, ale bohužel se obávám, že to kachna není.
Nedá mi to spát. Problém je, že s nějakým odůvodněním, že je to proti základním právům člověka moc neuspěješ, protože oni právě „jednají v zájmu práv dětí“ ![]()
Já vím no, je to smutný…jen mi nejde do hlavy, že to trvá tak dlouho a že se to ještě řádně mediálně nerozmázlo, nebo že by na světě existovala vláda, která to uzákoní a pak před těmito praktikami zavírá oči a tvrdí, že se jedná v zájmu práv dětí…chce se mi blejt ![]()
Příspěvek upraven 07.02.14 v 09:10
@micelinka píše:
Nevěřím tomu, že se to děje i v čr.
V čr se to zatím neděje, protože ten zákon o juvenilní justici tu nějak neprošel. Nechci kecat, ale prostě tu zatím není. O to ale přeci vůbec nejde, že to není v čr. To může být jen otázka času. Je to podle mě ještě zrůdnější, než kdejaký totalitní režim a kde jaká diktatůra. Nejsem odborníkem na statní zřízení a tak, ale myslím takové ty zřízení, které popírají základní lidská práva.
Já tomu nejradši nechci věřit vůbec…volala jsem kamarádce, která pracuje v této oblasti, prý o tom zatím nikdy neslyšela, a slíbila mi že se na to pozeptá na vyšších místech, tak snad se dozvím, nějakou relevantní informaci.
@Šalvějka píše:
Já tomu nejradši nechci věřit vůbec…volala jsem kamarádce, která pracuje v této oblasti, prý o tom zatím nikdy neslyšela, a slíbila mi že se na to pozeptá na vyšších místech, tak snad se dozvím, nějakou relevantní informaci.
Myslíš jako tady v čr, nebo v zemi, kde už platí zákon o juvenilní justici?
V Británii to prý jede ve velkém.
Je to fakt zrůdnost tohle.
Příspěvek upraven 07.02.14 v 09:17
Opet kachna ktera se siri pres pochybne blogy. Vic k tomu nereknu
U nás v ČR zatím není a doufám, že ani nebude. Jinak si myslím, že v zahraničí jsou případy konání hodně známé. Akorát naše zpravodajství se tomuto tématu vyhýbá.
Sledovala jsem případ paní Borové ze Slovenska kdy ji odebrali děti v Anglii a mazec.
Příspěvek upraven 07.02.14 v 09:21
@75tomas.novotny píše:
Opet kachna ktera se siri pres pochybne blogy. Vic k tomu nereknu
Tak jestli víš něco víc, tak řekni, mě by to zajímalo.
Stejně tak může být „kachna“ tohle tvoje psaní. ![]()
V ČR si myslím, že to neprošlo. Ani na Slovensku. Ale manžel jezdí pracovně do Norska, kde juvenilní justice je a říkal, že je to docela hustý podle toho, co slyšel. Mě to přijde víc jako legální obchod s dětmi, než pomoc ![]()
Taky jsem viděla nedávno různé dokumenty a bylo zle z toho týpka, co zastupuje ČR, když se ho ptali, proč nepomůžou Češkám, co jim odebrali děti. Jak on jen řekl něco v tom stylu, že se neměli stěhovat, nikdo je nenutil.
Slovensko teda tak laxní vůči svým občanům není.
@Manaja píše:
V ČR si myslím, že to neprošlo. Ani na Slovensku. Ale manžel jezdí pracovně do Norska, kde juvenilní justice je a říkal, že je to docela hustý podle toho, co slyšel. Mě to přijde víc jako legální obchod s dětmi, než pomocTaky jsem viděla nedávno různé dokumenty a bylo zle z toho týpka, co zastupuje ČR, když se ho ptali, proč nepomůžou Češkám, co jim odebrali děti. Jak on jen řekl něco v tom stylu, že se neměli stěhovat, nikdo je nenutil.
Slovensko teda tak laxní vůči svým občanům není.
To je děsný.
Tohle téma mě taky děsí. Někde jsem četla, že snad byl u nás schválen zákon, který prošel i přes Klausovo veto a tím se otevřely dveře právě juvenilní justici
![]()