K Vánocům prstýnky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3442
10.10.12 14:34

@Laaja Vybavení bude podle fin. situace, asi to bude více méně společně. Což by se tak samozřejmě i dělilo. V manželství se při rozvodu dělí tak nějak na půl, takže to by tak i bylo. Jen s tím, že prostě dům - tak jak bude stát(bez vybavení) bude jeho. Když to vezmu ze svého pohledu - vzít si přítele, který není při penězích, postavit si ze svých peněz dům a manžel by si pak třeba našel jinou, chtěl by ode mě odejít a já bych mu měla vyplatit půlku domu, který jsem platila já? To bych si šla hodit mašli :lol:
Ne teď vážně. Nebude to ve stylu, že dům, auto a všechno ostatní bude jen a jen jeho. Jde jen o ten dům. I pozemek na dům je od jeho rodičů, takže mi připadá fér, že jsme se takhle domluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
10.10.12 14:53

@maky 1993 Mě by zajímalo, co s těmi prstýnky pak uděláte, až se eventuelně jednou vezmete? To si tyto stejné prstýnky pak při obřadu znovu navléknete, nebo pořídíte jiné a tyto šoupnete do šuplíku nebo na jiný prst?

Proti prstýnkům jako takovým nic nemám, taky jsme s manželem „za mlada“ měli prstýnky, místo snubní jsme jim říkali hromádkové (že spolu žijeme na hromádce). Nosili jsme je 8 let, než jsme se vzali, a nikdy se mě nikdo neptal, jestli jsem vdaná, s tím jsem se fakt nesetkala (navíc každému po tom může být houby).

Jen bych si být vámi ujasnila, co s těmi prstýnky pak, až se vezmete (pokud tedy někdy v budoucnu, když teď nechceš…). Připadá mi blbé si ty samé prstýnky pak navlíct na svatbě, to mi fakt přijde nevhodné. No a pokud by tyto prozatímní prstýnky měly skončit někde v šupleti (tak je tomu u nás), tak je fakt ujeté kupovat prstýnky za 10 tisíc. To si radši kupte třeba nějaké stříbrné nebo z chirurgické oceli za pár stovek a zbytek investujte smysluplněji. Symoblickou hodnotu budou mít pro vás i levnější prstýnky velkou a nebude vám pak po svatbě líto, že je odkládáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
10.10.12 15:16

Opinka Můžeme je pak nosit třeba na jiném prstu nebo na řetízku na krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
10.10.12 15:51
@maky 1993 píše:
Přítel chce koupit k vánocům svatební prstýnky, ale brát se nechceme. Není to blbý? Děkuji za názory.

Nečetla jsem diskuzi, tak nevím, co jsi dostala za rady…
Tak já jsem k našemu prvnímu výročí vztahu (na Silvetsra) koupila „snubní“ prstýnky ze stříbra, nijak nezdobené bez rytí. Po pěkné procházce jsem mu předala dárek s tím, že je to věc, kterou budeme mít oba a tím si ho zamlouvám na další společná léta. Svatbu jsem v žádném případě neplánovala. Nečekala jsem, že by prstýnek nosil, ale nosil ještě několik let, než ho vyměnil na opravdový snubák.
Takže proč ne :palec: Pokud nechcete nějaké echt luxusní a chcete jen symbolické prstýnky, tak by to mohly být hezké Vánoce jako u nás Silvestr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
10.10.12 15:57

Baruse. t děkuji za pozitivní odpověď.......On se nám za tři týdny má narodit syn. A u nás to navrhnul sám přítel. Třeba si nás chce tak taky zamluvit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
10.10.12 23:29
@maky 1993 píše:
Opinka Můžeme je pak nosit třeba na jiném prstu nebo na řetízku na krku.

Maky, ale vždyť ty svoji odpověď znáš - ten nápad se Ti líbí, tak proč se ptáš, co si o tom myslí někdo jiný? Jsi přece dospělá svéprávná bytost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný