Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Izzz píše:
@maky 1993 na svatbu brzy…na dítě, ne?
přesně to samé mě napadlo…asi opět z nějakých zdejších žertíků nebo to bude možná i trošku opačně…dítě neplánované a nechce se ženit chlap ![]()
Slunicko83… Malej se bude jmenovat po něm…S tím problém nemám. Já neříkám, že si ho nikdy nebudu chtít vzít…Třeba až pak budeme mít bydlení( chceme domek).....tak pak to bude o něčem jiném
Laaja…Žádný společný majetek nemáme… a je mu 27. Nechci se vdávat, protože mi to teď nepříjde důležité.
@slunicko83 píše:
@maky 1993 no já teda taky ještě vdaná nejsem, příští rok to přijde, ale jsem zastáncem svateb. Teda pokud už máte miminko tak obzvlášť. Píšeš, že se v 19ti vdávat nechceš, ale miminko je plánované a přítele miluješ? Jak se bude mimi jmenovat? po tobě, nebo po něm? nebudeš mít problém s tím, že se budeš jmenovat jinak? nebo přítel? já jsem z toho teda na prášky, když objednávám malýho k doktorovi nebo na plavání, všude vysvětluju a pak mě stejně osloví příjmením mého přítele a dítěte… A pak další věc, nedejbože se příteli něco stane…nebudete svoji, nebude existovat žádná pojistka apod. a jsi nahraná, protože nejsi jeho manželka..nemáš na nic nárok, absolutně na nic..a je jedno, že máte spolu dítě.. Nevím, v tomhle jsem asi staromódní, ale rodina by měla být komplet se vším všudy ne? a k těm prstýnkům, taky mi to přijde nesmyslné..radši kupte něco malýmu. až se budete chtít brát, pak si kupte snubáky, do tý doby mi to přijde fakt přinejmenším podivný, ale to je jen můj názor
Tak to jsme dvě staromódní. Takže jsem přítele postavila před hotovou věc:,,Ty bys chtěl dítě? Fajn, ale já chci dítě až po svatbě´´ Hotovka
@maky 1993 píše:
Laaja…Žádný společný majetek nemáme… a je mu 27. Nechci se vdávat, protože mi to teď nepříjde důležité.
Samozřejmě je to Tvůj názor a Tvoje věc…ale nechápu to. Jaktože Ti to nepřijde důležitý? Buď máš hodně bohaté rodiče nebo jsi nad tím nepřemýšlela. Co když přítele venku přejede auto(nebo cokoli jiného se může stát) - nebudeš mít nárok vůbec na nic. Nemyslím společný majetek. Ale vdovský důchod, sirotčí důchod pro dítě. Já vím, že jste mladí a nepřemýšlíš nad tím, že by se mohlo něco takového stát. Ale prostě může.
Tak třeba je důvod proč se vdávat nechci i v tom… Že u nás doma to mezi rodičema není zrovna růžový…Tátu už pomalu neberu jako tátu. S mamkou mám výborný vztah. Ale nechci aby se u nás s přítelem dělo něco podobného jako tady.
@prcekniky píše:
Samozřejmě je to Tvůj názor a Tvoje věc…ale nechápu to. Jaktože Ti to nepřijde důležitý? Buď máš hodně bohaté rodiče nebo jsi nad tím nepřemýšlela. Co když přítele venku přejede auto(nebo cokoli jiného se může stát) - nebudeš mít nárok vůbec na nic. Nemyslím společný majetek. Ale vdovský důchod, sirotčí důchod pro dítě. Já vím, že jste mladí a nepřemýšlíš nad tím, že by se mohlo něco takového stát. Ale prostě může.
Jojo, to je další věc, která je spojená s tím, že nebudete manželé. Sirotčí mít bude, ale vdovský ne a nejsou to zrovna malé peníze.
A že nemáte společný majetek neznamená, že ho mít nebudete. Díváš se na to dost naivně, víš. Koupíte dům a bude psaný jen na něj a ty nebudeš mít nic, kdyby se něco stalo, tak zase nebudeš mít nic. Vyhodí tě a nebudeš mít na nic nárok. Kdyby byl dům ideální polovinou, tak opět dědí prvně dítě, pak rodiče a sourozenci a ty je budeš muset vyplatit nebo oni vyhodí tebe.
Dům v nejbližší době neplánujeme. A až jednou, rozhodně nebude psaný jen na něho.
@maky 1993 píše:
Tak třeba je důvod proč se vdávat nechci i v tom… Že u nás doma to mezi rodičema není zrovna růžový…Tátu už pomalu neberu jako tátu. S mamkou mám výborný vztah. Ale nechci aby se u nás s přítelem dělo něco podobného jako tady.
Ale tak to neovlivníš přeci svatbou
Nebo jako myslíš, že kdyby vaši nebyli svoji, tak by to mezi nima fungovalo??? Jinak - k základnímu dotazu - přijde mi blbost kupovat si snubáky bez svatby, ale jestli vám to přijde jako dobrej nápad, tak do toho
@maky 1993 píše:
Nebudu muset řešit rozvod…
To ne, ale toho chlapa ze svýho života stejně už nedostaneš, páč budete mít dítě ![]()
@Laaja píše:
Jojo, to je další věc, která je spojená s tím, že nebudete manželé. Sirotčí mít bude, ale vdovský ne a nejsou to zrovna malé peníze.
A že nemáte společný majetek neznamená, že ho mít nebudete. Díváš se na to dost naivně, víš. Koupíte dům a bude psaný jen na něj a ty nebudeš mít nic, kdyby se něco stalo, tak zase nebudeš mít nic. Vyhodí tě a nebudeš mít na nic nárok. Kdyby byl dům ideální polovinou, tak opět dědí prvně dítě, pak rodiče a sourozenci a ty je budeš muset vyplatit nebo oni vyhodí tebe.
Tak to je zase o tom, jak si to s majetkem dohodnou. My s přítelem chceme svatbu a stavět dům, ale bude smlouva, že dům je mého přítele, v té době už to bude manžel. Je to z toho důvodu, že financovat to bude přítel, takže v případě rozvodu by mu dům zůstal. A v případě jeho úmrtí by mi dům zůstal. Ale to je o domluvě mezi partnery.
@maky 1993 víš, já z tebe mám pocit že vidíš nejdál na konec ulice…ale budeš mít dítě a to je třeba naučit se koukat i za roh! Neříkám že máš jít v pátek na radnici a říct tam ano (i když jako pár tady jsem i já zastánce svatba-pak dítě) ale měli by jste si s partnerem sednout a probrat co chcete, jak to bude do budoucna, na čem vám záleží, z čeho kdo neustoupíte… svoje rodiče do toho netahej, je to a bude to tvoje vlastní rodina, děti budou přebírat tvůj rámec chování, neřeš jak vaši ale velmi důsledně řeš jak VY! a k vánocům si raději kupte relaxační víkend pro vás
bude se hodit ![]()