Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem.Listovala jsem ve starších diskuzích a něco jsem se tam dočetla,ale stejně bych ráda Vaši radu na můj problém.
Malá má asi 3 den zelenou stolici,často plaká a teplotku má 37,6. Tak nevím jestli je to jen přechodné,nebo máme nějaké vážné problémy. Mlíčka mám dost,vždy jsme přes den jedli po 3-4hodinách a v noci tak po 5 hodinách.Poslední dva dny papáme tak po 2,5 hodinách.Tak nevím jestli jí mlíčko stačí,jestli nemáme hladovou stolici anebo je to něco jiného. Mám počkat do pondělí a jestli se to nezmění jít k doktorce nebo???Prosím poraďte.Díky
Zuzík+Anička
Malej míval zelenou stolici skoro pořád,když jsem plně kojila-může být i přejedená nebo jí bolí bříško,že pláče.A ta teplota myslim nic neznamená,miminka jí mají vyšší.
Kolik malé je? Jelikož jí má 3 dny a předtím ne, tak se mi to úplně normální nezdá. Jí stejně, nepláče? Ta teplota je před odečtením v konečníku? Jestli už je odečtená, tak i teplota je vyšší, tak by mohla mít nějaký lehčí zánět. Záleží na celkovém stavu..Kdyby potíže přetrvávali a malá byla plačtivá, nechtěla jíst a další problémy, tak bych neváhala a jela k doktorovi.
Ahoj!Můžu se taky přidat??
Mám obdobný problém.Malému jsou 3 měsíce a je plně kojen.Už 3. týden mame střídavě zelenou stoličku.Spíše častěji.Dr. udělala výtěr.Ten je negativní.Máme Hylak f. a mrkvovej odvar.Mám,ale pocit,že je to furt stejný.Jinak malej se chová pořád stejně,nepláče,je spokojenej ,přibírá,TT nemá,ale už mi to přijde divný.
Jediné co mě napadá,jestli mu nerostou zuby.Ale ve 3 měsících???(slintá a má furt narvanou ručičku v pusině) Jindy míval stoličku i obden.Nesetkal jste se s tím někdo???Já už nevím a záčínám být s toho dost nervozní.
Prosím poradte.Děkuji
Ahojky, to co popisujete jsme měli taky, a jak to přišlo, tak to odešlo. Jednak máte děti ve 3-měsíčním růstovém spurtu a to chtějí děti častěji jíst a málo kakají. Mě dokonce malý nekakal 5 dní a stolička byla přesně taková jakou popisujete. A teplotu jsme měli taky malinko vyšší. Konzultovala jsem to s dr., prohlédla ho a řekla, že je vše naprosto v pořádku. Zkuste to vydržet, myslím, že to za týden přejde. L.
Tak jsem ráda že jste mě trochu uklidnili,taky jsem si myslela že to bude spurťák.Jinak teplotu měla bez odečtení(nevím co se má odečítat), jí pořád stejně.A už se i trošku zklidnila,už tolik nepláče.Tak snad všechno bude o.k.Ve středu jdem k doktorce,tak se jí ještě raději zeptám,pro sichr.Díky všem za rady.
Zuzík+Anička
Tak já se k vám přidávám, my máme tyhle problémy taky. Teda poslední 3 dny je to v pohodě. Ale předtim měl malej každej večer záchvaty breku - kdy byl vyloženě hysterickej. My nevěděli co s nim, prdíky neměl ani nic jinýho. Akorát navečer měl zeleno v plíně. Ráno to bylo vždycky v pohodě. Začala jsem ho teda častějc krmit, ale nijak zvlášť to nepomohlo. Pak to najednou zmizelo a malej nebrečí. Kaká mi jednou denně a to je normální kakání. Tak nevim, co se to s nima kolem těch 3 měsíců děje s chudáčkama.
Fakt je, že kolem třetího měsíce jsme měli taky stolici nejzelenější
Kolikrát drsně khaki…
Ale jinak byl v pohodě, prospíval, přibýval, tak jsem to neřešila a přešlo to.
Jestli pije častěji při teplotě, to bych spíš podporovala u něj, přeci jen, tam je vyšší příjem tekutin docela žádoucí…