Kase u alergiku

2964
18.11.06 17:27

Kase u alergiku

Ahojda,

pri posledni prohlidce jsem s pediatrickou probirala zavedeni kase u naseho rizikove alergickeho klucika a pani dr. doporucila, abychom kupovali nemlecne a delali je do HA mleka. Tak se chci zeptat, jestli s tim mate nektera zkusenosti - jestli se musi nejdriv udelat mleko a pak do nej teprva kase nebo jestli jde oba prasky smichat podle doporuceneho pomeru na mnozstvi vody a udelat je do vody najednou?
Zakoupili jsme taky Sinlac, takze tady problem neni, ale presto bych rada vyzkousela i jine prichute a znacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1468
18.11.06 18:15

Ahoj.

Kvůli alergii na bílkovinu kravského mléka ( máme i AE) jsme dělali nemléčné kaše do Nutrilonu Pepti. Možná záleží i na druhu mlék a kaší, ale nám se nejlépe osvědčilo udělat první mléko, to přelít do misky, přidat kaši (nedám dopustit na nemléčnou Hami a Sunarku, pro počátky rýžovou a rýžovokukuřičnou - bezlepkové) a zamíchat metličkou. Radim husté kaše na lžičku nemusel - betonovaly ho, takže jsme dělali kaše řídké do láhve.

Dobrou chuť přeje Beruška :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
18.11.06 18:17

Ahoj Marjánko, my dáváme od narození HA Nutrilon )oba jsme s manželem alergici, tak pro jistotu) a teď jsme po čtvrtém měsíci přidali navečer kašičku. Dokud budu dceři dávat Ha mléko, mohu používat jen nemléčné kaše a žádné mléčné výrobky, jinak by se HA mléko minulo účinkem. Nejdřv jsem koupila rýžovou Sunarku (ještě dělají nemléčnou rýžovo kukuřičnou), teď papá Hami rýže s banány a po té se maximálně olizuje:) Ze začátku jsem zkoušela hustou kaši na lžičku, ale krmila jsem třičtvrtě hodiny:) Další den už jsem dělala řidší do láhve. Nejdřív jsem si připravila klasicky HA mléko do láhve a do něj nasypala menší množství kaše než uvádí výrobce (alespoň o lžíci míň). Dcera si šmakuje a vydrží spinkat 8-9 hod. v kuse:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
19.11.06 11:09

Já dávám do flašky 240ml vody 6 odměrek Nutrilonu Pepti,protřepu a pak přidám 6 odměrek rýžové nemléčné kaše Hipp-je speciálně pro alergiky.Dávám taky řidší do lahve,protože už bývá večer tak unavenej,že by to lžičkou nezvládl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
21.11.06 10:17

Ahojky,
mně dr poradila stejně jako tobě. Já koupila Nutrilon 2 HA a nemléčné kaše od Hami / Sunarka. Další UM jsem koupila BEBA 2 HA a to papáme dosud. Mliko jsem vždycky rozdělávala ve flašce, podle stupnice jsem si tam nalila vodu a hned věděla, kolik dát odměrek. Cca poslední týden si ale vodu odměřím ve flašce, naleju do misky, dám potřebnej počet odměrek, zamíchám pořádně metlou a nasypu kaši. Je to rychlejší a míň nádobí. Ono to UM je docela dobře rozpustný, takže v misce to jde taky rychle.
Co se týče kaší, Sinlac jsme ještě nezkoušeli, ale občas udělám nějakou rýžovou (Hami/Sunarka), zamíchám do ní ovocnou přesnídávku a moc nám chutná. Výborná kaše je taky Osmizrnná Bifidus od Nestlé :)
Dobrou chuť
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí