Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mně tohle malá začala dělat po 9m, nechtěla pít přes den, pak ani večer, po nějaké době tomu ani ráno moc nedala. Tak jsem ji po ranním nakojení udělala ještě UM a ona ho celý vypila, takže ode mě měla určitě málo. Po pár dnech už se odstavila úplně, pozvolna. Pije UM do dneška z kouzelného hrnečku. Jestli to byl správný postup nevím, ale pro mě jo. Prostě jsem začala mít pocit že už tomu moc nedává.
já si myslím, že pokud jí sýry a jogurty, tak to netřeba s mlékem přehánět.
UM je ještě v normě, ale obyčejné kravské mléko je přeceňováno. Organismus zahleňuje, překyseluje a vyvolává alergie. Mám alergii na mléčnou bílkovinu a kdoví, jestli za to nemůže v dětství povinný hrníček mléka k snídani, po kterém se mi půl dne zvedal žaludek.
Navíc v jogurtech a tvrdých sýrech je lépe vstřebatelný vápník. Dokonce jsem někde četla, že mléko jako takové odvápňuje, protože tělo není schopno ho využít a tak ho nějak odebírá…
NiKi
alfie, my davame sunar tiez z avent hrnecku s pitkem. tiez som zacala pridavat k MM sunar od cca 11mesiaca, aby sa naucil a postupne som ho mohla odstavit…aj tak som uz podla mna nemala mlieka tolko, aby mu to dennu davku pokrylo…najprv som mu davala vecer pred spanim pred kojenim, trvalo to dlho nez vypil aspon nieco
, potom aj vecer aj rano.teraz vypije rano a vecer cca 230ml, uz nekojim.
k.
Ahoj
mě se malej odstavil ze dne na den v 10 měsících a hned jsem nahradila kojo sunarem (ráno a večer)… což mělo velký úspěch¨:o)) z dudláku nikdy nepil, vyžahne to během neuvěřitelné chvilky v avenťáku kouzelňáku…
Děti by měly mít 500 ml mléčných výrobků denně.