otisky nožiček

7461
17.11.06 18:46

otisky nožiček

Dělali jste někdo otisky nožiček vašich miminek? Jakými barvami se to dělá? Koupila jsem nějaké dětské na otisky ručiček, ale tím nám to nejde. Rozmazává se to. Díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
17.11.06 18:49

Zkus tempery, jdou snadno smýt a nestékají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
17.11.06 19:00

to je skvělej nápad,já chtěla otisknout nožky i ručky do sádry,ale náš prcek to celé rozpatlal a pak už to uschlo,takže zkusím raději ty barvy, taky jsem pro temperky,ale pak mu budu muset důkladně umýt ruce i nohy,vše dává do pusy,no a pak to dám zarámovat a pověsím na zeď.pá J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
17.11.06 19:51

Ja jsem to delala normalnima vodovkama. Na ruce a nohy jsem je natrela stetcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
17.11.06 20:27

Ja to udelala pesne jako Lenka - natrela stetcem vodovkama a hned umyla. Delali jsme to kdyz mel maly asi 4mesice, takze ruce nam nehrozily - porad je mel do pesticky, takze nakonec jsme udelali jen nozky. A je to fakt nadherna vzpominka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
17.11.06 20:27

To my jsme lepší exoti… :lol: my máme nožičky otištěné v betonu před vchodem do baráčku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
17.11.06 20:54

A co takhle zkusit tu samotvrdnoucí hmotu? Třeba terakotu. S otisky musí trošku spolupracovat ještě jedna osůbka(ta třeba drží mimčo a druhá „tiská“ do hmoty-musí se trošku víc přitlačit). Na vzduchu tak do tří dnů (podle tloušťky půátu) uschne. Nezapoměňte udělat špejlí dírku srkz, ať lze tu krásu pověsit.
Nebo - je-li možnost, tak do klasické keramické hlíny (je měkkčí) a pak nechat vypálit (kdejaká základka či dům dětí a mládeže určo rádo poslouží).
Tak otiskům zdar.
 Alena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
17.11.06 21:35

My jsme dělali otisky prstovýma barvičkama od Jovi a povedly se :wink: Jsou určení na malování prstíkama pro malý děti, takže by měly být zdravotně nezávadný… a hlavně jdou krásně umýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
18.11.06 14:56

Naše beruška nás přivedla na nápad - ráda si maluje smývatelnýma fixama a hrozně ráda si čmárá po rukách, tak jsme jí trochu pomohli, namalovali je pořádně a otiskli do deníčku.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
18.11.06 21:49

Ahojky.

My máme otisky udělané rtěnkou. Dokonce na lesklý papír. Udělalo to krásnou vrstvu. Jsou vidět všechny čárky. Je to 1,5 roku a nic se nerozmázlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.11.06 22:21

Já jsem někde slyšela,že se to dělá potravinářskými barvami

• Citovat
  • Upravit
7461
19.11.06 01:35

Tak jsem dnes zkusili ty tempery a je to pekne. jen maji holky trochu zelene nehty, ale to se snad hned vymyje. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
19.11.06 11:38

Tak my jsme zkusili potravinarskou barvu, ale bylo to moc svetle :( Pak rtenku, to se povedlo hezky, ale mela jsem strach, ze se to rozmazne a casem to nebude ono.

Tak jsme nakonec skoncili u gencialky. Sice to je silene. Delala jsem to sama a fialove bylo vsechno :D Ale nakonec mame krasne otisky, ktere doufam, vydrzi vecne. Skoro jako betonove :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
19.11.06 13:22

Ta gencianka jde ale taky blbe umyt, nebo ne??? Doma mam zbytek, tak by jsme to taky mohli zkusit… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
19.11.06 13:57

No umyt to jde fakt blbe. Spis nejde. Ale tak za tri dny to bylo pryc. A nejak to Honzikovi nevadilo. Ruce mohl cucat i kdyz byly barevne a nic se nestane, kdyz se gencialkou normalne vytira pusinka.

Ja bych spis nela strach z jinych barev. Kdyz se to dostane za nechtiky, tak to asi neni jednoduche dostat pryc a neumim si predstavit, ze Honzik cuca neje tempery :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí