Miminko se trápí u kakání

40
15.3.10 09:12

kakání:-)

Ahoj holky,chci se zeptat jestli je normální že naše 6,5 měsíční holčička se strašně trápí u kakání.Je přikrmovaná necelé 3týdny,a když se jí chce,tak strašně moc tlačí a vytlačí bobek jak zajíc.Přitom jde na ni vidět,že chce ještě jenže to nejde,tak začne příšerně křičet,jakokdyby bolestí nebo co.Takhle to udělá třeba 3× za hodinu a půl a pořádně se vykadí až třeba na druhý den.Je to normální?Nebo se leká že z ní něco leze?Ptám se asi blbě,ale nepřijde mi to vůbec v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
15.3.10 09:14

U na takhle mala kadila kdyz jsem Nutrilon zmenila na Hipp mleko,po zmene zacala kakat zase normalne.
Pokud krici tak je to mozna proto ze ji to boli :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
15.3.10 09:16

Ahoj Mischko, jak malá pije? Kojíš?
My měli dosti podobný problém, taky nám to nešlo :-), přestože jsem kojila (dle rad se nemá dávat čaj), já jsem dávala a situace se zlepšila. Příkrmy obsahují míň tekutit a potřeba tekutin se naopak s věkem zvyšuje. Zkus to uvidíš. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.3.10 09:17

Má zácpu, můžeš zkusit z ovoce švestku nebo hrušku (nedoporučuju hipp, přislazují to a cukr jde taky na zácpu), nebo probiotika, měli jsem Biopron, ale je to sladký jak cecek, fakt hnus, ale pomáhal zázračně. Další možnost jsou ovocné šťávy. Já kvůli zácpě začala dávat v 7m jogurt, byla to fakt úleva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
15.3.10 09:32

Já kojím,čaj nedávám,ani žádné jiné tekutiny,taky mi doktor řekl,že není třeba.Přitom hrušky už jedla,a nepomohlo.Ale mě to na zácpu nepřipadá,ono jí to jde,ale strašně s velkými obtížemi.Jako kdyby to hovino měla moc tvrdé,co je na změkčení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.3.10 09:39

No já nevím, pro mě vždycky byla zácpa hodně tlačení a bobek tuhoš :nevim: Ovoce nám pomohlo jen na chvilku, pomohl ten Biopron, ale pak ho začal odmítat, tak pak až jogurt.

Jinak ze zeleniny měkčí stolici dýně, pak brokolice a květák, sice nadýmavé, ale rozhodně neucpou.
Z ovoce hlavně ta švestka, nejlepší mi přijde od Hami 100%ovoce jablko-švestka.

A možná by nebylo naškodu zkusit jí dát teplou vodu, to je způsob i pro dospělé, že vypijí ráno po probuzení sklenici teplé vody a pak se jim jde dobře na záchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
15.3.10 10:16

Já bych zkusila dát trochu čaje, ať popíjí průběžně celý den. Malá mi taky měla tužší stolici, než jsem byla zvyklá před příkrmy a tak jsem jí dala ten čaj. Pomohlo to, netlačí vůbec a kaká bez problémů. Mám bylinný od Leros a čistý heřmánkový.
Nic se tím nezkazí, taky kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
15.3.10 10:30

Mischko, přesně jak píše Tyja, nic tím nezkazíš, ale čajíky pokud možno neslaď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
15.3.10 14:34

Ahoj píšeš, že kojíš a nic jiného. Tak asi záleží na tom co jíš ty sama a co jí z toho nedělá dobře. Zkus sama sníst něco na změkčení a zkusila bychjí dávat už čajíka.

• Citovat
  • Upravit
381
15.3.10 20:09

Nam pomohly probioticke kapky,jinak jsem taky porad resila nekakani po UM,ted kaka denne max ob den,kdyz pridam cajik,tak i 3krat denne. :-) .Jinak predtim taky boleni az krece,tuha stolice po Nutrilonu,po prechodu na Hipp se to zlepsilo,ale co kus to original :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.3.10 20:11
Mischka píše:
Já kojím,čaj nedávám,ani žádné jiné tekutiny,taky mi doktor řekl,že není třeba.Přitom hrušky už jedla,a nepomohlo.Ale mě to na zácpu nepřipadá,ono jí to jde,ale strašně s velkými obtížemi.Jako kdyby to hovino měla moc tvrdé,co je na změkčení?

Tak nevím, školy nemám, ale řekla bych, že po zavedení příkrmů už jenom MM na doplnění tekutin nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
15.3.10 20:18
Bersaba píše:
Mischka píše:
Já kojím,čaj nedávám,ani žádné jiné tekutiny,taky mi doktor řekl,že není třeba.Přitom hrušky už jedla,a nepomohlo.Ale mě to na zácpu nepřipadá,ono jí to jde,ale strašně s velkými obtížemi.Jako kdyby to hovino měla moc tvrdé,co je na změkčení? [/cit
Tak nevím, školy nemám, ale řekla bych, že po zavedení příkrmů už jenom MM na doplnění tekutin nestačí.

Jooo tak to jsem necetla ten uvodni prispevek poradne,taky si myslim,ze je lepsi davat vic tekutin nez jen MM ci UM,kdyz davas prikrmy a vidis,ze mala ma problem s kakanim.Kdyby kakala v poho,tak MM staci k UM bych pridala caj ci stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.3.10 08:24

Řekl mi to doktor,že nemusím přidávat žádné tekutiny,když ještě kojím,a taky jsem nevěděla,že by čaj mohl pomoct na lepší kakání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
16.3.10 10:29

Problé taky je, jak do miminka tu tekutinu navíc dostat. Moje to dost bojkotuje, ale taky je pravda, že bojkotuje příkrmy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.3.10 22:32

Tyjo,tj pravda,nekdy mi malej nevypije ani mleko co mu davam,resim s mudr.ze malo pije a pak zase da o 200ml navic a jeste caj k tomu,takze proste nabizim,on pije,nebo vylivam :-( .Nekdy kaka 3krat denne,ted zase zuri,ze mu to nejde :-? pritom strava stejna,tak zatim mi radary nefunguji,abych byla vseved,co ten prcek potrebuje :nevim: .Ted je nemocny,takze i ty leky a zuby a vsechno dohromady maji zrejme vliv.

Jinak kdyz mu caj prislazuju Glukopurem,tak pije bez sklebeni a daveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí