Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Z toho si vůbec nic nedělej, každý dítě je jiný. Starší dcera v půl roce začala dělat všechno… sedla se, lezla i se stavěla k nábytku a v 7m začala kolem něj chodit a v 10m už si to drandila sama. A mladší? ta v 6m jen pásla koníčky a převracela se z bříška na záda a zpět, ségru dohnala v 8m a chodit začala přesně v roce. Takže ještě máte na všechno čas. ![]()
ale klid maminko,prohlásila by naše paní doktorová,já si taky myslele,že malý nebude chodit po čtyřech a v 9 měsících už lítal po dvou.
Příjde to ani se nenaděješ,malému se taky nechtělo a ted´lítá jak torpédo. ![]()
Tak my na tom v půl roce byli hooodně podobně.. a v podstatě pořád jsme
Už se teda umí točit i na záda, na bříšku skoro celou dobu co je vzhůru, lízt neumí ale záhadným způsobem se posouvá po zemi v kruhu o průměru cca 1,5 metru… Asi tím jak „točí hodiny“
Na kolínka zkoušel jediný den a to ještě měl zapřený nožičky o moje žebra ![]()
Nojo, jenže ona je fakt buchta..na víc se blížíme (no, už je asi máme ) k devíti kg a jestli se bude pořád jen ,, válet jako brambora ,,
tak mi za chvíli spadnou ruce.
![]()
největší pohyb je, když se odkopne nožičkou na bok a pak se svalí zase zpátky.. ![]()
Mám taky otesánka - začal na průměrnejch 3,5 a vykojil se na 8,5 kg v 6ti měsících. Je šikovnej, ale línej. Otáčet se umí, ale když jsem na dosah, tak povykuje něco ve smyslu mámo podej, za ničím se neotočí. Když ale nejsem na dohled a něco nutně potřebuje, tak se pro to otočí. Otáčí se sice od 4 měsíců, ale párkrát za den, někdy vůbec. Jinak se na bříšku se vzpírá na ručičkách, couvá (pak řve, že nedosáhne na hračky, protože jim ujíždí). S hračkama si na bříšku rád hraje. Na zádech je děsně nerad. Hlasově se projevuje víceméně jen křikem. Nijak zvlášť nežvatlá, nebrouká.
Já si taky myslela že budu mít cvaldu,ale jakmile se to tělíčko začne víc hýbat jde váha dolů. ![]()
Každé mimi je jiné a nikdy se nedívejte na to,co umí nebo neumí stejně staré,ono se to časem vyrovná. ![]()
Domca byl malej a hubenej a lehkej
Konicky pasl ukazkove, ale to bylo vse, lezel na zadech a koukal, ani se nehnul… a ja mela svatej klid
![]()
Na bricho se otocil presne v 6 mesicich.. chodit zacal v prubehu 15.mesice… ![]()
A ted, co bych za to dala, kdyby si na chvili sednul na zadek
Takze klid…
Anonymni,my jsme na tom stejne
,otoci se na bok a zase zpatky jednou uz valel sudy,ale ted se mu zase nechce,ani na brisku ho to nebavi dele nez 5minut,proc by se pro neco natahoval,kdyz mu to vsichni ochotne pristrkuji
.Ted je nachlazeny,tak jsem rada,ze vubec jí.
.Mame 5 a pul mesice temer 8kilo.Hmmmmm.
Jo,ale uz od 4mesicu si umi vytahnout a nasadit dudlik,nekdy se trefi do oka,ale na druhy pokus ho ma vetsinou v pusine.
Svatá pravda,miluju své dítě nadevše,ale když spinká,je to miláček cha ![]()
Někdy jsem po celém dni jak po šichtě v dole
,jo totálně vyblitá,ale zase ráda,že je zdravý.
Známý taky pořád,aby už náš malý chodil,kdo jeje má furt nosit.. a ted´je rád,když chvilku posedí a nemusí za ním běhat,ale to k tomu všechno patří ![]()
Tak koukám, že buď jsou fofříci, co vše zvládají rychle a nebo buchťáci ![]()
Můj manžel prej šel s chodítkem v 7. měsíci za babičkou do práce. Takže je dcerka po mě.
Malá chvíli na bříšku přežije, je to dobrý, ale pak se vzteká.. Nejradši na zádech a hrát si..Pomalu jí ani nemůžu nabrat z kočárku.. Ani nepomůže ![]()
Já si pamatuju,ž jsem jej lákala na hračky,nebo dudlík,ležela jsem proti němu taky na břiše a šišlala na něj ,jenže jemu to bylo jedno,máma je trapná,stejně mi ten dudlík pak dá,tak co bych se namáhal ![]()
Apak to začalo zničeho nic,nejdřív se převaloval,pak jsem jej hledala pod stolem,pak se mi motal pod kuch. linkou a ted´už si sám otevře dveře i venkovní vrátka,takže mám furt oči i na zadku ![]()
Ahoj holky, jen bych se chtěla zeptat, co umělo vaše miminko v 6 měsících??Já mám šest měsíců starou holčičku, která je pěkná lenoška..není teda žádná hubeňourka, patří k těm naducanějším dětem..Jen leží, občas se jako zasnaží, zvedne prdku a přitáhne se, pak pase koníčky ale to je všechno..
Jen mě zajímá, jak jsou na tom vaše dítka??