Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám takové trápení. Už od 19týdne cítím jak se mi ten můj drobeček převaluje v pdbříšku. No a teď asi tři dny ho vůbec necítím. Mám strach
jestli se něco neděje, myslíte je to normální, ale zase jsem začla cítit kopání, teda myslím že je to kopání
. Jsem prvorodička tekže mě asi chápete. Teď jsem ve 22týdnu. Poraďte. Děkuji moc
Jestli jsi ho za ty tři dny necítila vůbec, tak jdi co nejdřív k doktorovi - tři dny je docela dost. Každé mimčo je jiné - některé je už v bříšku aktivní, jiné je lenoch. Ale jestli se Ti zdá, že se u Tvého prcka něco změnilo, tak bych neváhala a mazala. Minimálně si ke svému doktorovi zavolej a zeptej se - to bych udělala pro klid v duši hned teď. Tak ať je vše ok. ![]()
Jo, teď koukám, že ke konci píšeš, že cítíš kopání - no, porovnej jak kopalo předtím a v současnosti - třeba fakt jenom lenoší
Ale jestli máš pochybnosti, tak se raději poptej - aspoň po telefonu, ať máš klid.
Ahojky uplně si vzpomínám na sebe taky sem se vždycky hned bála.když sem necítila pohyby tak sem dála všechno proto aby ten den koplo nebo se převalilo třeba nahlas hudbu nebo k bříšku dala jak maj v porodnicích ty budíčky je to ta minutka na vaření atd…ale vždycky sem ho teda ten den probrala,je fakt že někdy bylo línější,ale 3 dny nevim.tak dlouho sem to nikdy neměla.zkus ho nějak probudit třeba i jemně zaklepat z bříškem ze strany na stranu a uvidíš…když nic šla bych k doktoroj..ale neboj určo je to ok.. ![]()
Pjeťa píše:
Ahoj, mám takové trápení. Už od 19týdne cítím jak se mi ten můj drobeček převaluje v pdbříšku. No a teď asi tři dny ho vůbec necítím. Mám strachjestli se něco neděje, myslíte je to normální, ale zase jsem začla cítit kopání, teda myslím že je to kopání
. Jsem prvorodička tekže mě asi chápete. Teď jsem ve 22týdnu. Poraďte. Děkuji moc
Neplaš,pohyby každého plodu jsou individuální stejně jako jejich vnímání maminkou..U Adámka jsem taky necítila skoro žádné pohyby,nikdy jsem nezažila žádné převalování,kopance,tolik jsem se bála a byla jsem i několikrát na pohotovosti,naštěstí zbytečně..
Emička,to bylo jiný kafe..Pohyby jsem cítila hodně brzo,pak šťouchání,kopání,převalování..A rozhodně to nebylo tím,že bych byla těhotná podruhé.Nebo možná ano,ale jen částečně.Opravdu s sebou mlela daleko víc..
Když jsem v těhotenství s Adámkem šla k doktorovi,že necítím pohyby,bylo to kolem 20.týdne,vyšetřili mě,vysvětlili mi,že je to individuální a taky mi na rovinu řekli,že stát se může cokoliv,samozdřejmě.A v této fázi stejně miminko zachránit nejde.
Vím,že je to tvrdé,ale je to tak.Neplaš,pravděpodobně je vše v pořádku.Nečti žádné články o komplikovaných těhotenstvích.
V takhle časném stadiu se mi to stávalo taky - má tam ještě hrozně moc místa a stačí, že se ti jinak otočí - třeba nožičkama k páteři a pohyby takřka neucítíš. Taky se mi stávalo (až do cca 26tt), že třeba týden byly ty pohyby třeba jen 1× denně a pak týden se chemelil i 20 denně. Zdůvodnila jsem si to tak, že má období klidu, a víc odpočívá, a pak aktivnější období na střídačku.
taky jsem to tak měla, pamatuju si, jak jsem se bála, nevím v kterém týdnu, ale jak se potom pohl, trošku jsem tomu pomohla, že jsem si pohýbala s břichem, tak jsem si tak ulevila…snad to bude oká a neboj se, určitě je to v pohodě…
Zajdi si na UTZ a budes klidnejsi
,jinak ja mela toooolik plodove vody,ze jsem pohyby citila strasne malo i v 9.mesici a na kazdem vysetreni jsem chtela UTZ,presvedcit se co tam dela,fakt tam mel tolik mista,ze jsem ani nevedela,jestli tam je,jooo podle skytavky,tu mel kazdy vecer,ted je kluk jak buk.
culikatá-
taky jsem to tak měla, ale pak mi někdo řekl, že utz je prostě ozáření miminka a néní to pro ně tak moc dobré…tak jsem si říkala, je v pohodě, kdyby nebylo, tak by se to poznalo i jinak, než pohybama a poslední měsíc, to byla hrůza jak kopal a byla jsem za to ráda, i když kopance do žeber a močáku docela bolely…
taky jsem slysela,ze casty UTZ neni uplne vhodny,ale ja jsem krom skytavky az do porodu zadne kopance necitila
,taky jsem byla jak sud a dr.zjistovala velikost,jestli porodim normal.ci cisarem.
Ahoj holky dnes nějak necítím pohyby zítra budu 18tt. Mám plasit nebo je to normální v tomto tt? Stresuju se z toho