Kakání jen do plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32112
12.6.18 13:31

@natyber Já bych to neprala, já bych to vyhodila :D. Tuhle měl mladej taky nějaký bacil a nestihl zvracet do záchodu, ohodil celou koupelnu. No uklidil si to sám :D. A držet ho hodinu na záchodě by pro mě teda nebyl problém, držela bych ho klidně i déle. A zkoušela si i něco projímavého, aby mu to šlo líp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
12.6.18 13:33

@natyber tak tady bych ja asi pozadala o psychologa detskeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
12.6.18 13:56

A co na to jít po dobrém, zkusit zjistit co by moc chtela, navnadit ji na to a klidně to pořídit ale nedat, pouze pokud až půjde příště kadit tak ne do pliny ale na záchod nebo ten nocnik. Třeba se překoná když budeš tu vec mít v ruce nebo ona na ni vidět a uvidí pak ze kadit mimo plinu že to nic není?
Vlastní zkušenost s tím nemam. Moje dcera byla naopak od cca roku a něco úplně hotova když měla v Pline bobek, stala nohy od sebe a musela se hned přebalit. Vysypala jsem jednou ten bobek do nocniku a říkám hele sem patří zkusis? No a jednou zkusila a už do pliny nikdy neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
12.6.18 14:06

Hmmm, tak ja pujdu proti proudu a tu plenu bych ji nechala. asi k tomu ma svuj důvod, a do puberty ji mit nebude. kdyz se pokadi, proste bez kecu a komentářů sundar, umejt a je… mozna bych ji dala do sprchy, at se umeje sama :nevim:
ale nenutila bych násilím, at to pak není jeste horší.. zajisti, at chodi častěji, aby ji to nebolelo, nebo nebolelo břicho z toho. az zvládnete tohle, muzes zkusit odbourat plenu. idealne na wc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 14:22

Co je teda problém, to, že má plínu nebo ten smrad? Náš malý začal chodit na záchod taky až po 4 roce. Víc než rok jsem to řešila, přemlouvala, uplácela, pak teda plínu nedala. Předtím chodil každý den a bez plíny to začal zadržovat a vydržel 4 dny, až jsem mu plínu zase dala, hodinu tlačil, bolelo ho strašně bříško a pak to bylo i s krví. Řekla jsem dost, takto už nikdy. Přestala jsem to řešit a najednou to šlo. Sice ze začátku za autíčka, ale během par dní už se zvládl obsloužit úplně sám. Takže moje největší rada je, aby se to nehrotilo. Milionové rady od tchýní a chytrých matek vypustit. Je sice pěkné, že některé vysazují od roka na nočník, ale ne všechny děti jsou ochotné tam sedět a něco vykonat, každé dítě je individuál.

• Citovat
  • Upravit
12067
12.6.18 14:23

@leonkas milá paní já diskuzi min týden necetla ale todle je vaše ostuda 4 létě dítě i když Stelinka prostě do plenky když není nemocná nějaká Nepremlouvejte prostě plenky nejsou a basta fidli Co jí dát třeba v momentě potřeby vypít vlažnou vodu a nebo posadit na nočník a tlačit s ni I když 4 letá a nočník je také trochu ostuda ale budiž
Já bych byla přísná a variantu plenky vůbec neřešila Mluvte o tom s ni dopředu připravte jí na to že plenky nejsou a že je šikovná a velká holčička a todle zvládne razdva
A smrad eliminovat snad jedině osvezovacem vzduchu a plány balí do vinných sáčku Ale ve 4 je to fakt vaše ostuda a slabost a to bez pardonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
12.6.18 14:27
@xsaleen píše:
Hmmm, tak ja pujdu proti proudu a tu plenu bych ji nechala. asi k tomu ma svuj důvod, a do puberty ji mit nebude. kdyz se pokadi, proste bez kecu a komentářů sundar, umejt a je… mozna bych ji dala do sprchy, at se umeje sama :nevim:
ale nenutila bych násilím, at to pak není jeste horší.. zajisti, at chodi častěji, aby ji to nebolelo, nebo nebolelo břicho z toho. az zvládnete tohle, muzes zkusit odbourat plenu. idealne na wc

jenže ve 4 letech už většina dětí chodí do školky, jak to budou dělat tam? :nevim: Navíc pokud jí tu plenu bude dávat, holčičce to bude připadat v pořádku že kadí do pleny a mohla by to vyžadovat dále a dále, nedojde jí že v tomhle věku většina dětí chodí na wc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
12.6.18 15:09

@Celeste97 kamarádka to nela stejne, a kluk se velice rychle naučil si prostě pockat domu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30905
12.6.18 15:59

@leonkas Dcera to delala. Ale utnuli jsme to driv. Asi 2 mesice pred 3. narozeninami dennodenni masaz, ze ve 3 letech sebereme pliny. To jsme udelali. Poprve jsme ji drzeli nasilim na nocniku hodne dlouho, ale nakonec se povedlo, dalsi dny bylo nasili uz potreba mensi a asi ctvrty, paty den uz si na plenu ani nevzpomnela. Po dobrem bychom s ni patrne nic nesvedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
12.6.18 16:19
@Monchichik píše:
@leonkas Co tě na tom uráží? Já bych jí tu plenu fakt nedala, protože bych jí nedokázala přebalit :poblion:. Prostě by seděla na záchodě tak dlouho, dokud by se nevykakala tam. A děti mám. A učila jsem je odmala na nočník, takže by se mi nemohlo stát, že by tu plenu ve 4letech vůbec chtěly.

To bych chtěla vidět, nevíš co to je, když se tvému dítku hrozně chce, ale nemůže… Co to je „učila jsem je od mala“? Myslíš, že já ne? A věř tomu, že pokud bys to někdy zažila, tu plenu dáš milerada… :roll: Zazivala jsem to u dcery…(teda bez plen)… Seděla na záchodě, tekly ji slzy jak hrachy, celá se klepala… Ještě, že je to už za námi. Syn kadi taky jen do pleny, řekne si o ní - nemá ještě 3, jdu na to pomalu, snažím se ho přesvědčit, bez nátlaku, křiku a hubovani, že hovínko patří do nocniku nebo záchodu… Zatím se nám to podařilo 3X… Ale raději do pleny než vůbec a dopracovat to jako jeden chlapeček k hospitalizaci, kdy již měl ve střevě zatvrdle „špunty“ a problém i s curanim… Naštěstí se vše vyřešilo, je z něj šikovný a chytrý kluk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
12.6.18 16:28

Tak mě napadlo ještě když to musí dělat do plíny tak ať si ji sama sundá, umyje se a pak ji vyhodí :nevim: třeba to udělá 2× a pak jí přestane bavit se v tom matlat a začne chodit na záchod :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
12.6.18 16:33
@Markéta80 píše:
@leonkas proč nepíšeš do diskuze kam jsi psala ten samý příspěvek :roll: Jak chceš redukovat smrad z podělaných plen, to nejde :mrgreen: :mrgreen:

no tak ten smrad je tady asi jediny problem, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
12.6.18 16:36
@Monchichik píše:
@leonkas Dokážu přebalit malé děti a to jen svoje. 4 leté dítě už je moc velké a z toho se mi dělá prostě na zvracení a fakt bych jí nepřebalila. Stejně tak nejsem schopná uklidit, když se pozvracely. To bych se tak akorát přidala :poblion:. Naštěstí moje děti tím, že byly posazované na nočník, se to celkem rychle naučily. Ten poslední byl bez plen i na noc už v 19 měsících.

ty jo, tise zavidim. Malou vysazuju, nevypada to, ze by si byt jen uvedomovala, ze to vyslo z ni, kdyz nahodou do toho nocniku neco udela. 18m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30905
12.6.18 16:48

@MarieP Taky by me zajimalo, jak by to byvalo dopadlo, kdyby se hned pri prvnim „nasili“ nezadarilo. Ale my to predtim nezkouseli, ja se proste rozhodla, ze od 3 to skonci a fakt jsem ji na to dlouze pripravovala. Takze vlastne ani nezacala blbnout se zadrzovanim a napoprve to nejak nahodou zvladla a bylo. A jinak souhlasim, ze je to psychicke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32112
12.6.18 17:14

@warita No každý dítě je jiný, to je jasný, nakonec se to naučí každý. Ale já nechápu to, že když ho vysazuju na nočník, třeba od roka, normálně se vyčůrá i udělá bobek, tak jak najednou třeba ve 3 letech přijde na to, že chce plenu? To nevadí, že si to tvoje malá neuvědomuje, ale zvyká si, že na něm sedí a občas se jí třeba něco povede. Jako začít tam dítě vysazovat když už je větší, aby ho chudinku nestresovaly, no tak už ho tam prostě nedostaneš. Já jsem měla první děti v době, kdy bylo normální je dávat brzo a v jeslích třeba bylo jen jedno dítě s plenama a to bylo holčičce 16 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze