Kakání jen do plínky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak mě napadlo ještě když to musí dělat do plíny tak ať si ji sama sundá, umyje se a pak ji vyhodí
třeba to udělá 2× a pak jí přestane bavit se v tom matlat a začne chodit na záchod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
@leonkas proč nepíšeš do diskuze kam jsi psala ten samý příspěvekJak chceš redukovat smrad z podělaných plen, to nejde
![]()
no tak ten smrad je tady asi jediny problem, ze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@leonkas Dokážu přebalit malé děti a to jen svoje. 4 leté dítě už je moc velké a z toho se mi dělá prostě na zvracení a fakt bych jí nepřebalila. Stejně tak nejsem schopná uklidit, když se pozvracely. To bych se tak akorát přidala. Naštěstí moje děti tím, že byly posazované na nočník, se to celkem rychle naučily. Ten poslední byl bez plen i na noc už v 19 měsících.
ty jo, tise zavidim. Malou vysazuju, nevypada to, ze by si byt jen uvedomovala, ze to vyslo z ni, kdyz nahodou do toho nocniku neco udela. 18m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP Taky by me zajimalo, jak by to byvalo dopadlo, kdyby se hned pri prvnim „nasili“ nezadarilo. Ale my to predtim nezkouseli, ja se proste rozhodla, ze od 3 to skonci a fakt jsem ji na to dlouze pripravovala. Takze vlastne ani nezacala blbnout se zadrzovanim a napoprve to nejak nahodou zvladla a bylo. A jinak souhlasim, ze je to psychicke.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita No každý dítě je jiný, to je jasný, nakonec se to naučí každý. Ale já nechápu to, že když ho vysazuju na nočník, třeba od roka, normálně se vyčůrá i udělá bobek, tak jak najednou třeba ve 3 letech přijde na to, že chce plenu? To nevadí, že si to tvoje malá neuvědomuje, ale zvyká si, že na něm sedí a občas se jí třeba něco povede. Jako začít tam dítě vysazovat když už je větší, aby ho chudinku nestresovaly, no tak už ho tam prostě nedostaneš. Já jsem měla první děti v době, kdy bylo normální je dávat brzo a v jeslích třeba bylo jen jedno dítě s plenama a to bylo holčičce 16 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP Chce, ale nemůže? A proč ne? Když mu to jde do pleny, proč by mu to nemělo jít do záchodu? No ty na to jdeš prostě pomalu, bez nátlaku a křiku. Já jsem na to zase šla bez diskuzí. A klidně s křikem, protože prostě do kalhot se to ve 3 letech vědomě nedělá a hotovo. Neumím si představit, jak po mě chce dítě, které už normálně mluví, ať mu dám plenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katuska1984 jo dneska se hned hledá psycholog
on se to naučí i dospělý mají problémy, že nejdou jinde než doma. Plíny nenosí, na záchod chodí, ve školce funguje normálně, nic mu není, jen to prostě nemá rád. Znám víc takových dětí a žádné nechodí k psychologovi, jen o jednom vím, že muselo chvíli užívat nějaké projímavé léky, na to u nás naštěstí nedošlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xsaleen píše:
Hmmm, tak ja pujdu proti proudu a tu plenu bych ji nechala. asi k tomu ma svuj důvod, a do puberty ji mit nebude. kdyz se pokadi, proste bez kecu a komentářů sundar, umejt a je… mozna bych ji dala do sprchy, at se umeje sama
ale nenutila bych násilím, at to pak není jeste horší.. zajisti, at chodi častěji, aby ji to nebolelo, nebo nebolelo břicho z toho. az zvládnete tohle, muzes zkusit odbourat plenu. idealne na wc
Souhlasím, my jsme taky na syna nikdy nekřičeli ani ho násilím nedrželi na záchodě, je to totiž v tomhle případě zbytečný. Samozřejmě, jsme důrazně vysvětlovali, že je to normální, že taky chodíme a nakonec se povedlo, ono mu totiž pak podle mě vadil ten bobek v plíně, takže časem pochopil, že do záchodu je to lepší, asi se bál i toho záchodu nebo nevím, každopádně je to lepší, venku problém nemáme a doma hlídám, připomínáme a snažím se, aby nejdéle druhý den šel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@semisova píše:
A co na to jít po dobrém, zkusit zjistit co by moc chtela, navnadit ji na to a klidně to pořídit ale nedat, pouze pokud až půjde příště kadit tak ne do pliny ale na záchod nebo ten nocnik. Třeba se překoná když budeš tu vec mít v ruce nebo ona na ni vidět a uvidí pak ze kadit mimo plinu že to nic není?
Vlastní zkušenost s tím nemam. Moje dcera byla naopak od cca roku a něco úplně hotova když měla v Pline bobek, stala nohy od sebe a musela se hned přebalit. Vysypala jsem jednou ten bobek do nocniku a říkám hele sem patří zkusis? No a jednou zkusila a už do pliny nikdy neudělala.
Ano, tak to měla i moje dcera, bohužel všechny děti to tak nemají a se synem byl v tomto ohledu problém. Jiné děti se zase počůrávají v noci a s tím my problém nemáme, třeba jsem nikdy nepřevlékala počůranou postel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Celeste97 píše:
jenže ve 4 letech už většina dětí chodí do školky, jak to budou dělat tam?Navíc pokud jí tu plenu bude dávat, holčičce to bude připadat v pořádku že kadí do pleny a mohla by to vyžadovat dále a dále, nedojde jí že v tomhle věku většina dětí chodí na wc
Nijak, ty děti prostě ve školce nejdou, zadrží to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@MarieP Chce, ale nemůže? A proč ne? Když mu to jde do pleny, proč by mu to nemělo jít do záchodu? No ty na to jdeš prostě pomalu, bez nátlaku a křiku. Já jsem na to zase šla bez diskuzí. A klidně s křikem, protože prostě do kalhot se to ve 3 letech vědomě nedělá a hotovo. Neumím si představit, jak po mě chce dítě, které už normálně mluví, ať mu dám plenu.
Protože, když tu plenu třeba dva dny nedáš tak se to ho.no zacpe a nejde vytlači za dva dny je to pořádnej ranec že to až zadek potrhá a to dítě to bolí, udělá si pak blok a příště zase zadrží. Takže nakonec dáš plenu, aby se vykadilo a pak zase zkoušíš dál. Jsou děti co jim u toho i teče krev, nebo nejdou třeba 5 dní a to pak nevydržíš ani ty jak dítě řve bolestí břicha
Proč to někdo nedokáže pochopit, píšu že mám děti dvě, jedno naprosto v pohodě a druhé s tím má problém a co jako s tím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natyber No já prostě nedokážu pochopit, proč má vůbec třeba 3leté dítě plenu. A nemluvím o tvém, ale všeobecně. Jak jako to dítě vůbec přijde na to, že třeba chodí celou dobu na nočník a najednou si vzpomene, že chce plenu? Proč jako je to do tý pleny lepší než na záchod nebo nočník? Tomu jako nerozumím, jakej je v tom rozdíl? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leonkas Doporučuji, hodně pít. Ovocné a zeleninové šťávy, ale klidně i čaje, třeba fenyklový atd. Omezit sladkosti. Plínky bych zkusila nedat a vypozorovat kdy dítě potřebuje, já to vzdy poznala, že se někam schoval a byl rudej až na zadku. Chce to stihnout posadit dřív než začne zadržovat, posadit na záchod držet a talačit jako taky
Ven bych plínu nedala, pokud potřebuje, dokáže to vydržet, nebo musí na záchod. V případě, že už by to šlo a jste někde na záchodě, tak držet pod nohama (jako když se dává venku čůrat) a ty nohy trochu přitáhnout k bříšku. Když se jeden den nezadaří, tak druhý den zkoušet a k večeru dát plenu, protože třetí den už je to bolestivé, ale neustále opakovat, že je velká holka, že plínka je pro mimina, že já ani táta, nenosíme plínku atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik Já to taky nechápu, ale je to tak. Asi se toho zahodu bojí, že tam spadne nebo nevím
Každopádně jsem ráda, že to máme za sebou, protože mě i chlapa to taky štvalo. Teď si i řekne sám, ale jde fakt na poslední chvíli. Jak nejde druhý den, tak už ho nutím, už je fakt velký, takže už žádný ofrky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit