kakao

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
163
11.8.06 23:41

kakao

Ahojda maminy,
chci se optat, zda a od kdy dáváte kakao? Malý (skoro rok ) se nedávno odstavil a UM mu nechutná. Dala jsem Sunar obyč. a Hipp ovocný, ale nechce to. S trochou inst. kaše to taky nepil. Když jsem přidala malinko kakaa, vypil. Tak nevím, jestli to můžu takhle řešit, jestli na roce už kakao může? S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
12.8.06 07:36

Ahoj Sylvus,
co kakaový Sunar?
http://www.hero.cz/…rodukty/799/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
12.8.06 07:54

Ahojky,
pokud máte v rodině alergie, tak s kaaem opatrně. Je to nejčastější spouštěč alergií!!!

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
12.8.06 07:55

Ahojky,
já bych kakao ještě asi nedávala, ale tuhle jsem narazila na leták od Hera a Sunar dělá pokračovací výživu s příchutí kakaa (teda myslím čokoládový), tak to zkus a uvidíš…

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
12.8.06 08:58

Ahojky, já myslím, že to opatrně můžeš zkusit. Ne, že bych Lu programově kakao dávala, ale občas jí nechávám cucnout ode mě a opravdu jí to jede. A nic jí neni. Já si teda už od prvních týdnů těhu dělám denně minimálně litr vodovýho kakaa; je to spíš taková obarvená voda s trochou mlíka, asi jako kdybych si dělala kafe. Zkusit to můžeš, koneckonců, to kakao je skoro všude, dokonce i v těch pokračovacích UM, tak by se s tim tvůj prcek stejně brzo setkal. Já osobně bych to teda se strašením s alergiema nepřeháněla.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
12.8.06 10:03

Ahojky,
nechci strašit, jen jsem uznala za vhodné na to upozornit. Manžela mám silného astmatika, takže po poradě s doktorkou jsem ze svého jídelníčku po dobu těhotenství a kojení vynechala „spouštěče alergií“ a malý se s nimi do dvou let taky nepotká - podle babiček je hrozná chudinka, ale nemyslím si, že by o něco přicházel. Je to jen pár potravin a proč mu je zbytečně dávat - třeba to opravdu pomůže a nebude se trápit jako manžel. Třeba by se astma neprojevilo, i kdyby to jedl, ale to nezjistíme. Každého věc. Jen jsem se už setkala s maminkama, které toto vůbec netušili. Konkrétní příklad - chodíme do herničky a maminka si tam posteskla, že už neví, čím má malé mazat zadeček, že už jej má celý „olezlý“ - prostě Verunce slézala kůže na zadečku - tak jsme to rozebíraly, co by to mohlo být. Každá přispěla se svými poznatky a maminka se nakonec rozhodla, že jí vyzkouší nedávat kaši s čokoládovými lupínky - výrobce doporučoval myslím od 8m. - proč by jí nedávala, když je to výrobce na dětskou výživu, tak ten snad ví, co vyrábí :? A opravdu se zadeček zahojil.

Tak jen tak ukecaně naokraj :lol:

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.8.06 12:39

Ahojky,
taky se kloním k názoru, že malému trochou kakaa nemůžeš ublížit. Pokud tedy není alergický. Náš Jířa pil kakao taky od roka, měli jsme stejný problém jako vy. Z ničeho nic mu přestal chutnat obyč. Sunar,tak jsem mu začla ráno dělat kakao a na noc jsme měli ochucený banánový sunar. Teď jsem viděla, že už dělaj i kakaový,ale za nás nebyl.
Dneska je mu 2,5 roku a mlíčko má jen ráno - už kupuju normální krabicový a pije ho jedině s grankem. Je schopnej vysápnout skoro půl litru, jak mu to chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
12.8.06 15:13

Ahoj,

nam nase pani doktorka rekla, ze do tri let je lepsi davat sunar atd. nez-li klasicke mleko.
Zkusili jsme take zmineny Sunar s kakaovou prichuti a dcerka (2 roky a 4m) si to moc chvalila :-). Existuje jeste bananovy a vanilkovy. Oba dceri tez chutnaji. Stridame s obycejnym Sunarem.

S kakaem bych zkusila spis jeste pockat a Granko bych dala jen velmi vyjimecne. Je to, myslim, samy cukr. Tak pozor na zoubky :-)

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
12.8.06 15:28

Moje dvojčata mají 2,5r. a pořád vařím sunar. Dr. říkala, že je dobré do š let dávat, že obsahuje vitamíny apod. Někdy jim do toho přidávám maliíčko granka aby byla jiná chu´t. ale opravdu jen trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
12.8.06 18:05

Ahojky,tak já se přikláním na „stranu“ Jany76,jelikož je manžel alergik a atopik a malá k tomu má dispozice,tak mě kožařka i imunoložka varovaly, že nemám dávat kakao (ani manžel by ho neměl,ale víte jak to je,říkejte něco chlapovi :roll: ),no tak ho nedávám,ale nevím jak je to u dětí,kde není žádná dispozice k alergiím.. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
13.8.06 09:01

Souhlasim, že když jsou k alergiím v rodině dispozice, tak je na místě zvýšená opatrnost. Ale pokud je všechno v pořádku, tak je určitě lepší za cenu nějakých ústupků udržovat pitnej režim, zvlášť když je problém vůbec nějakou tekutinu do prcka dostat. To je pak i to kakao dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
14.8.06 22:33

Já normálně malé kakao dávám do Nutrilonu a nemám s tím žádnej problém. Pije i normální mlíko, takže nemám důvod se kakau vyhýbat. Stejně tak to je i se sirupama. Dávám jí pít šťávu. Když sme jednou přišly za doktorkou, že má malá průjem, tak říkala, ať jí nedávám sladký pití, že to není dobrý, jenomže sem věděla, že kdyby neměla sladký pití, tak by té vody zas tolik nevypila a nechtěla sem aby skončila v nemocnici na kapačkách, takže sme sirupovaly dál. Někdy je fakt lepší udělat menší ústupek. účel světí prostředky ! :lol:

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect