Novorozenecká kolika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
197
9.8.06 17:31

Novorozenecká kolika

Ahoj holky,
moc prosím o radu, jak řešíte koliku u miminka. Mám 6ti nedělní holčičku a moc ji trápí prdíky. Pořád pláče a já už nevím co s tím. Jak to řešíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
9.8.06 18:28

Ahoj,

my jsme si s prdíkama užívali až do 10 m, takže mám docela zkušenosti. Základem je samozřejmě rozumná strava matky, pokud kojí. My jsme používali SAB Simplex a následující praktiky - cvičení nožičkama - skrčené nožky u sebe se přitlačí na bříško vlevo a opíše se s nimi oblouk k pravé straně a pak se pokračuje dolů až se s nimi opíše kruh - masíruje se s nimi střevo - po směru hodinových ručiček. Někdy pomáhá nahřívání bříška, otočení míma na bříško a položení si ho přes stehna, když člověk sedí - bříško se stlačí a líp se vyprdí. Někomu pomáhá klubíčkování, kdy se mimi chová hodně sbalené do klubíčka - palečky má ve výši očí. Někdo používá různé gely na masírování bříška. Někdy pomůže teplá koupel. Někdo sahá po rektální rource, ale může si na ni mimi zvyknout, takže se nemá používat moc často. Na nic dalšího si momentálně nevzpomínám, ale řekla bych, že prostě buď na prdíky trpíte nebo netrpíte, ať se stavíš na hlavu jak chceš.

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
9.8.06 18:35

Ahoj zkoušela jsi takové ty klasické rady? Změna vlastního jídelníčku ( pokud kojíš): žádná nadýmavá strava ( květák,zelí,cibule, čerstvé pečivo - hlavně chleba, pití bez bublinek,…) nebo změna UM. Ještě mě napadá důkladné odříhnutí po jídle ( u nás to bylo na třikrát), jemná masáž bříška a cvičení nožičkama, někomu pomáhá poloha na bříšku ( pod dozorem), nám se nejvíc osvědčila poloha na bříšku mně na předloktí a hlazení zádíček, malá se uklidnila. Dávala jsem Sab simplex, ale kolika nás provázela (někdy horší někdy lepší)po celé první tři měsíce. Některé děti jsou na to náchylnější, prostě se to asi musí vydržet. Přeju nebolestivé bříško, Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.8.06 18:36

Ahoj,

poslala jsem Ti SZ.

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
9.8.06 18:38

Koukám než jsem své rady sesmolila, Lasička mě předběhla.Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
9.8.06 18:40

Tak já neporadím - přidávám se k prdíkovým :roll:
Dneska je zatím nejhorší den :cry:
Zkoušíme všechno popsané od Sab, baby calm, masáží, nahřívání, cvičení s nožičkama, pokládání na bříško atd. atd. odříhnutí nevyjímaje.
A nic. Tak holt, jak píšete, musíme vydržet.
 Chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
9.8.06 19:32

Ahoj,
nám docela pomáhal olejíček od Weledy, je speciálně pro mimísky na bříško a masíruje se jenom určitým směrem (jenže nevím jakým, myslím že od pupíčku postupně větší kruhy).
Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.8.06 19:55

Ještě jsem si vzpomněla, že jsem četla, že nějaký americký expert vyzkoumal, že tříměsíční kolika neexistuje. Dítě prý řve kvůli přemíře podnětů, které k němu přes den dorazí. Proč se uklidní, když se vyprdí, to nepsali :-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
9.8.06 20:02

já taky nemám doboru zprávu, už nám je 15 týdnů a prďoši nás stále týrají 8O :twisted: A to jsem si říkala že už z toho snad vyroste… Sice někdy prdí v pohodě,ale někdy to je boj… a stálý večerní pláč :cry: Naštěstí krásně spinká v noci a to jí jde prdění snadno. Někdy mě ty její rány i vzbudí :wink: :lol: :lol:
Prdíkům zdar a hlavně ať brzo přejdou :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
9.8.06 20:05

No já nedám dopustit na rektální rourku=okamžitá úleva.Nejlepší je kombinace: zastrčená rektální rourka a masáž od pupíku v kruzích ve směru hodin.ručiček,nejlépe ve dvou.
Doktor mi řekl,že rourka by se měla používat max.3× denně, tak jsem si to nechávala spíš na noc.U Barunky jsem používala i 5× denně a žádný návyk nevznikl, u Vojtínka tak 1× a do 4.měsíce se bez rourky nevykakal.No až potom jsem zjistila,že mám prostě míň kakací dítě a že kakal i poté tak jednou za šest dní,ale když jsem mu podráždila zadeček,tak se vykakal,i když by to normálně neudělal. Takže si myslím,že to závislost ani nebyla.
A jak se používá?Namočíš do olejíčku užší konec,opatrně dáš do zadečku a pak už jen posloucháš,jak lítají ven bubliny. A nejen ty,tak si nachystej ubrousky. :lol:
Jitka a kuřátka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
9.8.06 20:06

No já nedám dopustit na rektální rourku=okamžitá úleva.Nejlepší je kombinace: zastrčená rektální rourka a masáž od pupíku v kruzích ve směru hodin.ručiček,nejlépe ve dvou.
Doktor mi řekl,že rourka by se měla používat max.3× denně, tak jsem si to nechávala spíš na noc.U Barunky jsem používala i 5× denně a žádný návyk nevznikl, u Vojtínka tak 1× a do 4.měsíce se bez rourky nevykakal.No až potom jsem zjistila,že mám prostě míň kakací dítě a že kakal i poté tak jednou za šest dní,ale když jsem mu podráždila zadeček,tak se vykakal,i když by to normálně neudělal. Takže si myslím,že to závislost ani nebyla.
A jak se používá?Namočíš do olejíčku užší konec,opatrně dáš do zadečku a pak už jen posloucháš,jak lítají ven bubliny. A nejen ty,tak si nachystej ubrousky. :lol:
Jitka a kuřátka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
9.8.06 20:35

Ten americký expert bol Harvey Karp a kniha sa volá Nejšťastnejší mimino v okolí. Niečo na tom možno bude lebo moja krpatá častokrát reve celé dni a noci aj keď prdí ako o dušu. Na druhej strane ani jeho metódy vždy nezaberajú :D :D

Lasička : díky za nový tip na cvičenie - spolu s debatením je to naša obľúbená aktivita pri prebaľovaní :D Sú to ako dve muchy jednou ranou - súčasne sa malej vetrá zadoček.

Rektálna trubička : u nás z nej akurát tak lietajú sračky (sorry za výraz), prdíky si necháva hlavne na čas kojenia :D :D

Pri masážach sa Miška tvári hrozne blažene a detto pri fénovaní bruška - tento zvuk a teplý zvuk funguje hlavne v noci ako uspávadlo :D Občas nerozumná strava maminy dcérku takisto necháva chladnou…

Najviac prdíme v nasledovnej polohe : nožičky do tureckého sedu a pritlačiť k brušku - u nás zaručené :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
9.8.06 20:36

kojodemencia …mno teplý zvuk :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
9.8.06 22:19

Ahojky, u nas to byl s kolikou taky boj (ted uz je to o hoooooodne lepsi) a kromne vyse zminenych rad nam strasne pomahalo skakani na gymnastickem mici.To praktikujeme jako uklidnovaci metodu porad…tak drzim palce, at jste brzy bez problemu.Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
9.8.06 22:19

ahojky

tak po radě mé dr - tedy Michalové dr… jsem byla pěkně naštvaná, protože to nebyla rada… ale holt to byla pravda:o(

řekla mi, že se to prostě musí přetrpět, že nějaký mimi koliku má a jiné ne, a pokud dávám kapičky, cvičíme s nožkama a dávám teplé na bříško, a pokud nechci pořád používat rektální rourku, tak prostě s tím nic nenadělám a že to přejde.....

tehdy jsem za její „pomoc“ byla fakt moc „vděčná“, ale prostě je to tak… mimču můžeš podle mě trochu ulevit, ale holt stejně to budete muset přetrpět… nám to tvralo přesně 3 měsíce a týden… a pak jak mávnutím kouzelného proutku … nic - žádný pláč, žádné urpoutné tlačení… prostě zázrak:o)

Co Michalovi ulevilo bylo teplé na bříško … má dlaň, termofor…někdo zkouší fén… v noci moc hlučné, ale výhodou je že u toho monotonniho zvuku mimi většinou usne - prý - já to nezkoušela..... fénovat ve 2 hodiny ráno - třeba do 4-5 … nic moc… tak jsem používala termofor, nebo dlaň…

Upřímně řečeno, už se děsím že náš druhý pindíkatý poklad v bříšku na tom bude stejně jak Michal..... a zase nenadělám nic:o(

tak se držte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect