Novorozenecká kolika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
200
9.8.06 22:32

Ahoj, holky výše už mnoho napsaly, tak jen krátce - u nás spolehlivě fungovala jen rektální rourka, používala jsem ji 1-2× denně, nejlépe v kombinaci s lehkou masáží bříška, odešly větry se stolicí. Přestala jsem ji používat v 9. týdnu, nezanechala žádné následky, tak se jí neboj. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
9.8.06 22:37

Drž se,

zkoušeli jsme všechno zabíralo jen nošení v šátku v kolíbce - i tam vzlykala a brunčela ale nebyl to ten ohlušující řev. A teploměr do zadečku. Nic z toho není návykové takže chovejte, noste, pomáhejte a vydržte.

jo a co se týče stravy tak u nás nezabíralo nic - jednu dobu jsem pila jen kojící čaj a tvrdý rohlíky a stejně malá plakala - jen já pak málem přišla o mlíko z hladu a vyčerpání. Tak hodně trpělivosti ono to fakticky přejde. U nás ve 3m a dvou týdnech.

Ahoj Iva a Viki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
12.8.06 13:05

Ahoj, s prdíkama jsme taky zkoušeli asi do 10 měsíce, takže mám bohaté a dlouhodobé zkušenosti :-) tak po těch všech trablech jsem dospěla k následujícímu. Buď miminko na prdíky trpí nebo ne. To co netrpí a tak normálně si samo prdíkuje a občas zabrečí, tak tomu všechny přípravky pomáhají :-) to miminko co trpí na prdíky - a my jsme trpěli strašně :cry: tak můžu říct, že nám - když se na to dívám teď s odstupem - nepomáhalo vůbec nic. Vlastně tu trubičku jsem nezkoušela, připadalo mi to šílený - omlouvám se všem, co to používaly :-) pořád jsme masírovali, kapkovali, mastičkovali a nic. Prostě jeden den příšerný a druhej lepší, obvzlášťě noci jsme měli dost vydařený. Doktor řekl, že když na to trpíme takhle, že nám nepomůže v podstatě nic. A to jsem během celého kojení jedla 2 dny starý rohlíky, pila jen vodu a normálně jsem se za těch 10 měsíců snad nenajedla - príma dieta :( takže všem maminkám prdíkových dětiček přeju hlavně pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
12.8.06 14:31

Co se týče prdíků, manžel mi poradil fígl, který se u nich traduje. pokud dáváte UM rozpusťte kousek bonbonu větrovky v láhvi a nechte vypít. Já jsem malou kojila, tak jsem vzala vždycky bonbon do prstů a nechala jsem ji ho chvíli polízat. Nevím, jestli ji to až tak zázračně na ty prdíky pomáhalo, ale je pravda, že ta zvláštní sladká chuť ji asi uklidnila. A taky samozdřejmě masírovat a nahřívat bříško. Takže asi tak. Sati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
8.2.10 19:40

maminky chci se zeptat kde sezenu tu rourku!dekuji moc!!
:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
11.2.10 22:28

v lékárně :-)

• Citovat
  • Upravit
Eliška s Krystínkou
15.7.10 13:05

Nám pomáhá pološtářek s třešňovými peckamy,nahřátý v mikrovlnce a masírovat sním.Koupila jsem ho ve zdravé výživě + masážní gely.Probiotycké kapky pomáhájí.Stojí 600 kč.Pomůžou až za týden + sab simplex kapky.Také se dělá kojenecká výživa Hiip s probiotyky stojí 100,ale ted´díky ní mám problém skojením,protože jí to více chutná.Pokud kojíte je dobré se vyvarovat oříškům,čokoládě a mléku.Jíst hodně zeleniny,rostlyních tuků,kefír a activii.Comám zkušenost hodně věcí pomáhá jen na chvíly.Toto nám už pomáhá jen tršku

• Citovat
  • Upravit
3802
15.7.10 14:14

Uprimne vas lituji, mi si z kolikami uzivali pul roku, vlastne do zavedeni prikrmu, pak to bylo pryc.
Jak tu nekdo psal, deti na ne bud trpi, nebo ne. Je ale v nasi moci jim alespon trochu ulevit.
Tady ti hodim odkaz na stranky, kde skoro vsechno, co muzes udelat:
 http://www.miminko.estranky.cz/…diky_-koliky

Jinak nam pomahali Probioticke kapky, vlastne muzes zkusit kterekoliv probiotika vhodne pro tak male mimi. Upravi prostredi ve strevech a kdyz nepomuzou, je alespon mimco odolnejsi pred strevnimi infekcemi.
Posledni zachrana byla rourka, k te muzu napsat toto. Pouzivali jsme ji docela casto a maly se vykaka a vyprdi ted sam, bez jakych koliv negativnich nasledku z rourky. Povidali jsme si o ni s nasim mudr. a ten rikal, ze se bat nemusime. U sveho syna ji take pouzivali casto a ve svych tehda 22letech se dokaze take vykakat sam bez problemu. :lol: Take jsem mela o rource predsudky, ale kdyz clovek vidi, ze to tomu drobeckovi pomuze, sly predsudky stranou.

Tak drzim palce, aby bylo malemu brzy veselo a osklive koliky daly pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.17 03:00

Tejpy na prdíky

Zdravím, máme skoro čtyřměsíční holčičku. Měla jsem preeklampsii a malá se narodila o měsíc a něco dřív. Hodně jsme bojovali s blinkáním, to už je lepší (nebo jsme si zvykli :D ), ale bolení bříška ji trápí pořád i když se fakt snažím nejíst nic, co by jí mohlo dávat takhle zabrat. Dáváme Espumisan, polštářek na bříško, masírujeme, ale nejvíc ze všeho nám pomáhají tejpy. Dávají se od šesti týdnů miminka a fakt je můžu jen doporučit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17316
28.11.17 06:43

@Adriana3410 A to se da koupit v lekarne nebo spis zdrav. potrebach? A jak to funguje, vypada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.17 09:50
@Jahudka82 píše:
@Adriana3410 A to se da koupit v lekarne nebo spis zdrav. potrebach? A jak to funguje, vypada?

Doporučuji zajít k nějakému fyzioteraputovi apod. který to dělá. My chodíme k jedné výborné paní, která dělá i masáže a podobně. Tejpy jsou takový ty barevný pásky, který používají sportovci. Drží to ty svaly a trošku jakoby hřeje. A k tomu ještě mažeme tymianovou mastí od Justu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17316
28.11.17 11:51

@Adriana3410 No ja si rikala jestli to je ono:)
Edit.jen mi nebylo moc jasny, jak to muze na ty prdy pomoct, jestli se tim to bricho nejak jako stahne ze z nej jdou snaz ven? Predpokladam teda, ze se ty pasky dávají na brisko, ale chapu ze se to asi tezko popisuje, tak dik za info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí