Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci si jen popovídat nebo znát vaše zkušenosti s menstruačními kalendáři. Mám aplikaci Můj kalendář a tam mi vychází ovulace a plodné dny jinak než třeba na internetové stránce plodne-dny-vypocet. Máte nějaký zkušenosti s nějakou přesnou aplikaci? ![]()
@EliskaBrozik žádná aplikace ti to neřekne na 100%.. aplikací se neřiď ![]()
@korn123 píše:
@EliskaBrozik žádná aplikace ti to neřekne na 100%.. aplikací se neřiď
Když já abych pravdu řekla tak nějak na sobě nepoznám ovulaci. 🙈 Proto jsem si myslela že nějaká aplikace by mi v tom třeba pomohla.
@EliskaBrozik zkus ovulační testy mně se nejvíce osvědčila značka Livsane. Nebo měř BT ![]()
@korn123
16.9. mi skončila menstruace. Kdy asi tak zkusit ovulační testík 😊
@EliskaBrozik píše:
@korn123
16.9. mi skončila menstruace. Kdy asi tak zkusit ovulační testík 😊
Jak dlouhý máš cyklus?
@EliskaBrozik já měla cyklus 27-28 dní a začala jsem s OT cca 10 DC. OT byl pozitivní vždy kolem 11-12 DC ![]()
Žádná aplikace ti to nedokáže říct přesné, protože ovulace nejde prostě vypočítat. Každá ji má jindy a stejně tak každý měsíc se to může trochu měnit.
Já se to naučila vnímat, když jsem začala používat Lady Comp - měřením teploty ihned po probuzení (bazální teplota). Začala jsem pak vnímat, že mě při ovulaci lehce pobolívá v podbřišku, ale to mi trvalo několik měsìců.
S testy zkušenost nemám, takže to neporadím.
@EliskaBrozik ahoj, neřiď se aplikací. Je to logicky blbost. Tvé tělo ti řekne. Dělej si ovulační testy. Mě ovulace vyšla o 3 dny dříve, než mi ukázala aplikace.
Jak už psaly ostatní, aplikace má jen orientační funkci, každé tělo je jiné. To, jak ovulaci vypočítá je dané algoritmem té aplikace, některé ji vyznačují v polovině cyklu, některé 12-14 dní před předpokládaným začátkem MS, některé 12-15 DC…
Zkus ty ovulační testy, nebo měřit BT. Já dle testů ovuluji 18-20 DC, cykly mám dlouhé 32-35 dní, aplikace mi to snad nikdy nevyznačila správně…
Navíc, pokud v plodném období máte sex obden, tak se s tím stresovat nemusíš, to se totiž určitě trefíte.