Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím, cyklus mám dlouhý 30 dní. Od 14.9. si dělám ovu test, ale na všech jen slabá čárka, tak že negativní. Myslíte, že může ještě přijít?
Zdravím, mám cykly dlouhé cca 32 dní a ovulaci mívám 19-20 DC. Pozitivní test byl jednou 17 a jednou 18 DC, pak jen pár dní později potvrzeno bazální teplotou. Takže může být
Hlavně, aby byla pak dostatečně dlouhá luteální fáze, držím palce ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, cyklus mám dlouhý 30 dní. Od 14.9. si dělám ovu test, ale na všech jen slabá čárka, tak že negativní. Myslíte, že může ještě přijít?
Co máš za značku OT? Mně GS ukazoval duchy celý cyklus (otěhotněla jsem).. Za mě je nej značka OT Livsane.
Ovulační testy nejsou nikdy tak spolehlivé, jako je měření bazální teploty, tam je to vidět tutově. Potvrdila mi to doktorka. Doporučuji si tedy raději měřit.
Jinak taky mám cyklus 30 dnů. Ovulace mi byla potvrzena gynožkou 16. DC a shodovalo se to s tím, co ukazoval teploměr.
Několikrát jsem i zkoušela ovulační testy, ale celý měsíc nebylo vidět nic.
Speciálním bazálním teploměrem, koupíš cca do 300,– Kč (z klasického to nepoznáš) - ihned po probuzení ještě v posteli jej dáš buď do pusy, nebo do pochvy nebo do konečníku (podle preferencí) a měříš stanovený čas, udává se 5 minut. Výsledek si zakreslíš na papír do grafu. Takto musíš měřit každé ráno přibližně ve stejný čas. Musí to být pokaždé stejný teploměr, stejný otvor a stejně dlouhá doba měření, jinak si výsledky zkreslíš. Je to nejspíš nejlevnější cesta a používá ji spousta žen.
Já jsem před časem používala ovulační monitor iFertracker, ale zjistila jsem, že před rokem přestali podporovat android, takže je mi k ničemu. Jestli dnes funguje aspoň s iOS, to nevím. Fungoval ale skvěle. Připevnil se na tělo před spaním (pomocí náplasti, ty se musely dokupovat, nebo pak šlo vymyslet různé domácí vychytávky). Spíš s ním celou noc, kdy měří teplotu a ráno spáruješ s telefonem a hodnota se sama zapíše do grafu. Hotovo, žádné ranní crcání s teploměrem a eliminovalo to chyby v měření. Proč to přestali podporovat, nevím…
Pak ještě myslím existuje TempDrop a nějaký LadyComp, ale k tomu víc nevím. Musíš zjistit. Poslední tři varianty jsou tedy dražší, třeba ten iFertracker stál asi 2.900,–
Přidej se když tak do FB skupiny „Přirozená antikoncepce“, tam to holky rozebírají každý den ![]()
Ještě doplním, že pro zjednodušení je nejlepší pravidlo „tři po šesti.“ Pokud je zvýšená teplota tři dny po sobě po šesti naměřených nízkých teplotách, došlo k ovulaci poslední den nízkých teplot. Tudíž poznáte ovulaci zpětně. Ale při pravidelném sexu ob den cca se trefíte vždy. Lépe se nestresovat přesným dnem D ![]()