Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Je to možné a když si zkusíte udělat ovocný čaj, zjistíte, že je to ještě horší. Máme to takto na chatě. Kafe si rodiče chválí, ale na čaj si vozím vodu z domu. Na pití jen tak je v pohodě.
Mám podobnou zkušenost, čaje u mamky jsou výborné, mají chuť, kterou mít mají, ale doma z tvrdé vody je to jen obarvená tekutina a ještě dělá mapy po hrnku i konvici. Ta voda udělá fakt hodně..
Já si kvůli tomu čaj vařím z kupované vody i když se mi to příčí. Kafe je ok, na běžné pití a vaření taky dobrý, ale čaj se z naší vody nedá nazvat čajem. Takže mám doma pár lahví neperlivé vody a vařím čaj z ní.
Take máme na chatě ošklivou vodu na pití.
Uvařím z ní, ale na čaj či kávu si kupují balenou a nebo na start přivezu.
Máme velice tvrdou vodu a čaj si vařím výborný, co popisujes se mi nikdy nestalo s žádným čajem, a to mám zelené, černé, bílé, ovocné… Zkus si udělat test s vodou z per lahve a uvidíš, zda to bude lepší
pickwick navíc není vůbec dobrý čaj, spíš je to prášek, tak je možné, že reaguje jinak…
Prosím máte někdo stejnou zkušenost?
Jela jsem na dovolenou a do apartmánu nakoupila potraviny včetně klasického černého čaje Pickwick. Každé ráno jsme si libovali, jak je chutný voňavý, jak fajn zahřál a zavoněl i po návratu ze sjezdovky. Pak jsem dojela domů a čaj si uvařila. Výsledkem byla hnusná hnědá kalná břečka, která ani chuťově zdaleka nedosahovala předešlých kvalit. Zkusila jsem test zopakovat i na jiném čaji a jinde a výsledek byl stejný. Celý problém tkvěl ve vodě. Máme snad čtvrtou nejtvrdší vodu v ČR. Je možné, že by voda - ač na pohled krásná čistá jasná a chutná (ale s obrovskou tvorbou vodního kamene) tohle udělala s černým čajem?