Kam do gyncentra v kdy?

veverka-andy
16.2.10 08:23

Kam do gyncentra v kdy?

Ahoj. Mám dotaz na již těhotné či s dětmi.

Kdy je správný čas začít navštěvovat gyncentrum? Jsem v 6. týdnu a moje gynekoložka mě jen prohlédla a odkázala na gyncentrum, aniž by mi řekla, kdy se tam mám registrovat. :cry:

Je to vůbec moje první těhotenství a nějak se neorientuju v tom jejich přehazování si mě. Doteď nevím, zda je mimčo zdravé či ne, zda není mimoděložní atd. Tohle by se mělo podchytit hned, ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
16.2.10 08:30

Ahoj, nějak nechápu, když máš gynekoložku, proč tě posílá do gyncentra?Gynekolog se přeci stará také o těhotné než je předá porodnici ne? Docela mě to zajímá tedy.

• Citovat
  • Upravit
10017
16.2.10 08:30

VeverkoAndy nejak tomu nerozumim. Ja jsem po celou dobu tehotenstvi chodila ke sve gynekolozce a az od 36.tydne tehotenstvi do porodnice kde jsem mela rodit, vzhledem k tomu, ze jsem rodila v male okresni nemocnici nebyla zadna registrace nutna. Nevim co tim mysli tvoje gyndarka, jake gyncentrum ci co? Rada bych ti poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
16.2.10 08:48

Ahoj, napadá mě možnost, u malých vesnických lékařů to chodí tak, že nemají ani malý UTZ, možná proto tě tam odkázala, gyncentra bývají dobe vybavená. Jinak pokud jde o čas, tak bych se objednala v termínu kolem 12tt, to se dělají první testy z krve a UTZ :mavam: držím palečky, ať těhotenství probíhá bez potíží :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.2.10 09:26

nejak tomu taky nerozumim…i tady „vesnicky gyn“ o sve pacientky pecuje a trikrat je tedy za dobu tehu posle do breclavi do spitalu na UTZ. :nevim: jinak chodi stale k nemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
16.2.10 11:36

není náhodou gynekoložka smluvně svázaná s gyncentrem (Tedy pokud se gyncentrem myslí pražské Gyncentrum - soukromá gynekologie, má několik poboček po Praze). Tam se totiž musí platit roční poplatek (990 Kč) a je si možné připlatit za nadstandardní vyšetření v těhotenství asi 4000 - nedělá jim doktorka kšeft, případně nemá tam druhý úvazek a ty jen jakoby přejdeš do její ordinace pod gyncentrem, budeš platit a ona se na tebe bude víc usmívat a víc tě prohlížet?
Píšu to záměrně ironicky, jsem klientkou gyncentra a je to prostě ždímačka peněz, ani bych se podobnému scénáři nedivila (ostatně proto to sem taky píšu :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
16.2.10 11:42
zdenkak píše:
není náhodou gynekoložka smluvně svázaná s gyncentrem (Tedy pokud se gyncentrem myslí pražské Gyncentrum - soukromá gynekologie, má několik poboček po Praze). Tam se totiž musí platit roční poplatek (990 Kč) a je si možné připlatit za nadstandardní vyšetření v těhotenství asi 4000 - nedělá jim doktorka kšeft, případně nemá tam druhý úvazek a ty jen jakoby přejdeš do její ordinace pod gyncentrem, budeš platit a ona se na tebe bude víc usmívat a víc tě prohlížet?
Píšu to záměrně ironicky, jsem klientkou gyncentra a je to prostě ždímačka peněz, ani bych se podobnému scénáři nedivila (ostatně proto to sem taky píšu :twisted: )

**
V Gyncentru nemáš povinnou roční kartu, je doprovolná a s tím máš spojené výhody ( zrcadla, bez poplatku 30,– Kč atd. )**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
16.2.10 12:57

Když jsem se bránila, že tento nadstandard platit nechci, že mi stačí standard pojišťovny, bylo mi doktorem řečeno, že bez zaplacení poplatku nemohu být jejich klientkou, a že se nejedná o nadstandardní zdravotní péči, ale něco jako poplatek za administraci, či co. Konzultovala jsem to se svojí zdrav. pojišťovnou, bylo mi řečeno, že na toto nárok mají a že s tím nejde nic dělat, pouze přejít do jiného zdrav. zařízení.
Ale už jsme asi offtopic :)
Nicméně neudržím se, prostě v gyncentru mi lezou krkem a kdybych neměla malé dítě a nebyla těhotná, začnu se dívat po jiném gynekologovi. Jenže na to teď prostě nemám čas :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
17.2.10 09:56

Ono jde o to, že moje gynekoložka má vybavení „sto let za opicema“ a prý mě smí ultrazvukem vyšetřit jen ve 20. a 30 tt. Což mi přijde nesmyslné, protože se musí zjistit spousta věcí, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
17.2.10 16:13

Zdenko to je divný, chodíš do Hloubětína nebo jinam? Co zkusit jiného doktora v GC? Já teda roční kartu mám, ale mohu říct, že kromě jedné protivné sestřičky jsem tam z toho fakt nadšená… :dance: a ten litr ročně mi zatím nevadí. Bylo mi při registraci řečeno, že karta povinná není a nijak mi nucena nebyla a tak to mají i na webovkách. Myslím, že pokud by zavedli něco takového jako standart, tak jim hodně pacientek, především těch starších, odejde.

Veverka-andy: osobně si myslím, že je to dík tomu vybavení. Řekla ti přímo že si tam k nim máš nechat převést kartu a nebo jen domluvit na nějaké vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
18.2.10 13:16

No něco v tom smyslu. Prý jí jí do gyncenter chédí většina holek - maminek.

O převodu karty mluvila ve smyslu se stěhováním a kdybych si našla v místě nového bydliště jinou doktorku/doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.2.10 15:10
zdenkak píše:
není náhodou gynekoložka smluvně svázaná s gyncentrem (Tedy pokud se gyncentrem myslí pražské Gyncentrum - soukromá gynekologie, má několik poboček po Praze). Tam se totiž musí platit roční poplatek (990 Kč)

Já teda do Gzncentra chodím a žádnou kartu neplatím, jen 50Kč za zrcadla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.2.10 15:17
veverka-andy píše:
Ono jde o to, že moje gynekoložka má vybavení „sto let za opicema“ a prý mě smí ultrazvukem vyšetřit jen ve 20. a 30 tt. Což mi přijde nesmyslné, protože se musí zjistit spousta věcí, ne? :think:

Můj gynekolog má UZ jen vaginální, takže v těhotenství mi dělal UZ jen dokud nepotvrdil srdeční akci, a pak jsem jezdila na UZ na Chodov. Mch hrazené jsou jen tři - ke konci 1.trimestru, kolem 20.tt a kolem 32.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
19.2.10 15:18
veverka-andy píše:
Ahoj. Mám dotaz na již těhotné či s dětmi.

Kdy je správný čas začít navštěvovat gyncentrum? Jsem v 6. týdnu a moje gynekoložka mě jen prohlédla a odkázala na gyncentrum, aniž by mi řekla, kdy se tam mám registrovat. :cry:

Je to vůbec moje první těhotenství a nějak se neorientuju v tom jejich přehazování si mě. Doteď nevím, zda je mimčo zdravé či ne, zda není mimoděložní atd. Tohle by se mělo podchytit hned, ne?

Být tebou asi se na gyncentrum nevážu a najdu si nového gyn.dle své chuti… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
19.2.10 15:18

Já chodím taky do Gyncentra a neplatila jsem v těhu vůbec nic a péče byla nadstandartní…naopak, když mě poslali na genetiku, tak tam jsem při běžné prohlídce jako v Gyncaru platila za ultrazvuk 100kč…takže fakt nwm. A to chodím v centru Prahy 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty