Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
poradíte, prosím, konkrétní místo, kde jste byli na dovče a byli jste spokojení? Rádi bychom v létě do Řecka na nějaký ostrov. Nejlépe all inclusive, písečná pláž, vyžití pro dítko - bazén, brouzdaliště, hřiště a hlavně čisto. Díky! ![]()
Ahoj, my byli na Kassandře v městečku Pefkochori. Bylo to tam krásný a moře čistý, ale pláž byla spíš kamenitá a dost to do nohou bolelo než si na to člověk zvyknul, takže pro mimi nevhodné. Jinak asi celkově Řecko pro mimi ne, zas tak čistý není a o ubytování, no dospělýmu stačí, ale dítěti nevím.
Jé, tohle téma mě taky zajímá. Mně osobně teda až tak úplně nejde o Řecko (si ráda nechám poradit), ale teď by mě nejvíc zajímalo, na kolik tak asi vyjde dovolená 2 dospělých se 2 dětmi (1 a 5 let), rozhodně letecky..
Pettulle píše:
Ahoj, my byli na Kassandře v městečku Pefkochori. Bylo to tam krásný a moře čistý, ale pláž byla spíš kamenitá a dost to do nohou bolelo než si na to člověk zvyknul, takže pro mimi nevhodné. Jinak asi celkově Řecko pro mimi ne, zas tak čistý není a o ubytování, no dospělýmu stačí, ale dítěti nevím.
My chceme jen to Řecko a myslím si, že to není taková špína, já byla dost a špinavý se mi to nezdálo. A to nebyl žádný luxus. Jen těch hezkých míst, kde by to bylo fajn pro malé dítě , jsem si pochopitelně tenkrát nevšímala ![]()
hkac píše:
Jé, tohle téma mě taky zajímá. Mně osobně teda až tak úplně nejde o Řecko (si ráda nechám poradit), ale teď by mě nejvíc zajímalo, na kolik tak asi vyjde dovolená 2 dospělých se 2 dětmi (1 a 5 let), rozhodně letecky..
Ahoj, já bych teda doporučila Tunis… Děti vyžití jako blázen, všude animátoři kteří ze sebe dělají šašky a děti se smějou.. pisek na pláži taky fajn na hrani, jinak samozdrejmost bazen u hotelu takze sladka voda+ slaná voda!!!!
![]()
No my se rozhodujem jestli na Mallorcu nebo Zakynthos s 2,5letým v tý době.Na Zakynthosu máme výhlídnutou oblast Kalamaki a hotel Bitzaro grande mají tam all anl.Není to nic moc levnýho.Ale kdyby jsme mohli tak si vybereme něco levnějšího,ale máme poukazy od fischera tak máme výběr trošku omezený.A vybíráme aby to nebylo daleko od letiště,protože nevíme jak malej bude reagovat na letadlo a při pomyšlení,že pojedem ještě autobusem někam 2 hodiny tak ani náhodou.
Na zakynthosu byla moje kamarádka se synem a byla spokojená.
My byli letos s pulrocnim a 5-letym ditkem na Krete a super. Pisek,tepla voda, relativne cisto…skvele jidlo.
slunik: a kde jste byli na Krétě?My jsme byli v Plakias.
Bylo tam krásně.
Béb, Plakias na jihu Kréty je docela dobrej. Byli jsme tam 2×. Ale transfer z letiště je něco málo přes hoďku. Pláž je dlouhá, z jedné části je písek - a z druhé drobounký kamínky. Blízko pláže je jeden větší hotel, kde je i bazén ale je to na hlavné třídě, takže trošku hlučnější.
Jináč je hezký Rhodos - mrkni na Hotel Lindos memories, je to super i pláž je docela pěkná.
Zakynthos je supéééér!!! Doporučuji! Ale ne oblasti kolem letiště - Laganas a myslím taky Kalamaki - tam je to spíš o mládí a nočních radovánkách!
Na Zakynthu je kráááááásně mělké moře - teplé - jááááj jak bych tam jela znova! My jsme byli v Amoudi,kousek od Alikanas a supéééér! Malý měl tenkrát 8 měsíců.
Ahoj, tak mi byli letos v létě s 1,5 dítkem na řeckém ostrově Kos, hotel ACTI Beach club. Hotel super, čisťoučký, 4 velký bazény, 4 brouzdaliště pro prcky od 40 cm zhruba do 1,20. Všude byli nájezdy pro kočárky, v jídelnách dostatek židliček. Pokoj jsme měli třílůžkový, ale do požadavků jsme si dali dětskou postýlku. V koupelně vanu. Pokoje každý den uklizené, převlečené postele a nové ručníky. No prostě báječné. Samozřejmě all inclusive. Sunárky tam dělali kdy jsi potřebovala i v noci, žádný problém. Pláž byla z hrubším pískem, ale našemu mláděti se moře moc nelíbilo, tak jsme trávili dovolenou u bazénu, odtamtud jsme ho nemohli dostat. Takže za mě dovolená s takhle malými dětmi v Řecku je bezvadná.
hkac píše:
Tak mi sice máme dítko jenom jendno (1,5). A vlastně jsme platili jenom mi, malého jsme měli zadarmo. U většiny cestovek do 2 let. Ale bohužel nemá na nic nárok - sedadlo v letadle (to bylo asi to nejhorší). I když cestou tam nám v Praze vyblokovali místo mezi námo, neb nebylo letadlo plné, zpátky už musel sedět na nás - letadlo bylo úplně plné. Jo a vyšlo nás to v 5* hotelu, all inclusive na 35 tis.
Na Krete jsme byli u mesta Chersonisos nebo jak se to pise.Pristi rok mame v planu Turecko.
Plakias na jihu Kréty bývá dosti větrný.Moře oproti severnímu pobřeží znatelně studenější.Asi bych se poohlídla na Krétě po Agia Maria nabo Platanias.Rhodos je super,tam bych volila Faliraki s písečnými pláženi.A Zakynthos-úžasný bílý písek,křišťálové moře-nádherný zelený ostrov.Byli jsme v Tsilivi a super volba.
A cena-určitě bych vybírala nyní na první moment.Je z čeho vybírat a dají se vybrat děti úplně zdarma.
No, špína v tom Řecku ani tak ne, ale je pověstné toulavými psi, kteří jsou opravdu všude a hlavně co mi na Řecku vadilo, byl jejich systém kanalizace. Toaletní papír se musí házet do košů místo aby se spláchnul, takže se válel všude na ulicích, což zrovna esteticky nevypadalo. Jinak hezký je to jo, ale pro tak malý děti jsem tam opravdu nic neviděla. Lepší je už to Tunisko a nebo Španělsko, i když tam moře teda moc průhledný není. Jinak Řecko nás jen pro 2 dospělé vyšlo se vším všudy na 40 tisíc.