Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Než kamkoliv kdykoliv pojedeš najdi číslo na netu a nejprve tam zavolej. Jento jistota ze nebudes jezdit od jedné do druhé nemocnice …
@Lioness34
díky, to mě nenapadlo. Ještě otázka když ho to ouško chytne, tak na pohotovost nebo je nějaká extra pohotovost ORL ????
ORL v nemocnici v Rakovníku. Na běžné pohotovosti ucho nepichnou
Koukám,že asi v nemocnici v Rakovníku orl není,asi mají v Kladně
@Gábííí píše:
ORL v nemocnici v Rakovníku. Na běžné pohotovosti ucho nepichnou
Ucho neni potreba vzdy pichat. Kolikrat je to horsi nez vydrzet nez zaberou atb.
@Alčák1 píše:
@Lioness34
díky, to mě nenapadlo. Ještě otázka když ho to ouško chytne, tak na pohotovost nebo je nějaká extra pohotovost ORL ????
Na orl pohotovost. Když ale zavolas do nemocnice tak tě prepoji a i ti řeknou, navíc budou i o tobě vědět, ze dojedete. Když je bolí pokud mate možnost nech si předepsat otobacid, častokrát pomůže ze do hodiny je klid a nikam nemusíte. Pokud bolí hodne měl by to vidět lekar z orl - lepší dříve nežli později. V noci se to obvykle horší. Deti se boji ale strašne se jim uleví když jim ousko pichnou. Když ho pichnou už žádný otobacid ani nic so ucha nepatří (nesmí). Taky kapejte do nosu olynth nasivin apod klidně po 30minutach - dle veku dítěte vhodný přípravek a v mezi čase mořskou vodu. Nesmí mít ucpaný nos, musí volné dýchat. Je to i když má “jen” rýmu. Kapejte často - můžete předejít prave zánětu středního ucha. Jinak nurofen paralen dle potřeby (veku a dávkování dle kg)
@Verun83 o tom se ale tady zakladatelka nebaví ne…prostě tím chci říct,že s bolesti ucha na orl a ne na běžnou pohotovost.....
@Alčák1 píše:
@Lioness34
@Verun83 odpovídala jsem na danou otázku a dost už o tom! Já opravdu nechápu,proč se tady na emiminu neustále někdo do někoho úplně zbytečné naváží a dělá děsně chytrého.Je vidět,že se dost nudíte.
@Gábííí píše:
@Verun83 odpovídala jsem na danou otázku a dost už o tom! Já opravdu nechápu,proč se tady na emiminu neustále někdo do někoho úplně zbytečné naváží a dělá děsně chytrého.Je vidět,že se dost nudíte.
Pokud si tak desne vztahovacna a mas pocit, ze to tu nedavas, tak sem nechod. A fakt se nenudim. Netrcim doma s deckem.
Holky díky moc za rady. alespoň vím pro příště. Naštěstí to proběhlo v pohodě, možná zabral ten Otipax. Napsali nám ho v únoru v nemocnici a doktor říkal, že kdyby ho chytlo někdy ouško, je dobrý nakapat vyčkat a pak kdyby to nezabralo tak k lékaři. Ve středu jsem běžela k naší doktorce. Ouška v pořádku, bez zarudnutí. @Lioness34 koupili jsme nasivin a kapeme do nosu je to o hodně lepší, je hodně zahleněný a přes den nekašle ale v noci kolem jedný se budí a kašle třeba 20min z té rýmy. Asi měl bolesti ouška taky z té rýmy. Jsem ráda, že to dopadlo dobře a nikam jsme nemuseli. Díky.
@Alčák1 bezva!!! Ono bolesti ucha dost souvisí s rymou - ucpaný nos pak vznikne v propojení s eustachobou trubici podtlak a je na malér zaděláno - proto je důležité kapat a klidně to prostřidej s mořskou vodou. Lepší jsou kapky nez spray ale zase lepší spray než nic
kapnout a hlavičku na stranu na které kapes
krasne se to sveze a zabírá
tak se držte a ať je vše ok ![]()