Kam podat stížnost

528
28.8.12 09:55

kam podat stížnost

Holky jdu k vám zase pro radu. přítel skončil v bývalé práci a nechcou mu vyplatit zbývající peníze za dny které byl v práci cca 2000 kč stím že to padlo na pracovní obuv kterou vracel a na papíry na vzv které měl ještě před nástupem jenže tam podle nich musel bejt s těma co to neměli když dnes byl u vedoucího tak mu řek at jde za učetní jenže ta má zase dovolenou má ji skoro pořád když tam jde tak tam není a byla jsem tam i sním takže mi nelže :lol: musím říct že ty peníze jsou pro nás docela velká častka tak co by jste dělali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2528
28.8.12 10:09

Kamarádka měla podobné problémy s firmou od manžela jednalo se tam jen o dost vyšší částku hlásila to na pracák poslali tam kontrolu udělali tytyty a konec peníze stejně nedostali myslím že ty 2000 budete muset oželet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
28.8.12 10:12

Moji kamaradce dluzila práce 3 výplaty, což byla asi 90 000,– a doted je nemá. Je to asi 5 let, dali stíznosti na ruzne urady a nakonec jí sefka udelala splatkovy kalendar a splaci asi 400,– mesicne… Coz je za rok 4800,– :)
Jinak urad práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
28.8.12 10:17

Tý jo je to vůbec možné že si s lidma dělají co chcou? jako chápu že pro někoho jsou 2000 málo ale pro nás je to jídlo na dva tejdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
28.8.12 10:23

Tak manželovi občas taky nějaký zaměstnavatel nezaplatil, pracák s tím nic neudělal, jo a výplata byla vždy kolem 30 tisíc, takže nešlo o malou částku, ale máme pojištění u jedné pojišťovny a ta to vždy vymohla bez soudního sporu, zaměstnavatel raději zaplatil než aby šel do prohraného soudního sporu, ale vždy to nějakou dobu trvalo, 1 výplata byla i ze zahraničí a taky jsme jí nakonec dostali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
28.8.12 10:24

@brouček123 Tady se už nedivím ničemu, proto jsem ráda, že jsem dělala u státního podniku, tam si tohle nedovolili :zed: zato soukromník si může se zaměstnanci orat i vláčet bez postihu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.8.12 10:56

Poradila bych ti odbory, ale manzel by musel byt nekde clenem, aby mu pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
28.8.12 10:58

Tak co já vím tak dnešní odbory už nejsou spásou lidstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.8.12 11:01

Tak asi jak ktery, ale treba tam co jsem ja, tak poskytuji svym clenum zdarma pravnika na pracovnepravni problemy a on kdyz pak na zamestnavatele zatlaci pravnik tak je to neco jineho nez samotny zamestnanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
28.8.12 11:30

Jj, já vím. Jenže u nás v rodině už řeší problém právník z odborů přes půl roku a prd z toho. jediná výhoda, že je gratis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
28.8.12 12:01

V první řadě počkejte do řádného výplatního termínu, pak ať si přítel zajde za účetní pro výplatní pásku na kterou má nárok. Z té budete mít veškeré informace, které potřebujete k případné stížnosti. Pokud peníze nedostanete v řádném výplatním termínu, tak pak informovat písemně zaměstnavatele a pak třeba oblastní inspektorát práce, pracák, soud??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
28.8.12 13:44
@ekrovka píše:
V první řadě počkejte do řádného výplatního termínu, pak ať si přítel zajde za účetní pro výplatní pásku na kterou má nárok. Z té budete mít veškeré informace, které potřebujete k případné stížnosti. Pokud peníze nedostanete v řádném výplatním termínu, tak pak informovat písemně zaměstnavatele a pak třeba oblastní inspektorát práce, pracák, soud??

Výplatní termín byl 15 srpna a dnes tam byl nedostal ani tu výplatní pásku :twisted: nic jen že učetní má zase dovolenou pokaždé co tam jde tak má dovolenou ještě ani jednou tam nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
28.8.12 14:45

To je těžký, jít kvůli 2000 do soudního sporu je pro většinu lidí pouze plýtvání časem a energií. Bohužel většina zaměstnavatelů s tím počítá a náš soudní systém jim v tom velice pomáhá. Napsala bych žádost o vydání výplatní pásky a o doplacení dlužné mzdy. Kopii bych si nechala a poslala to doporučeně. Pokud nezareagují, tak vše sepsat a poslat na oblastní inspektorát práce. Pracák už nemůže posílat kontroly, maximálně vám můžou bezplatně právně poradit. Sama musíte zvážit jestli do toho běhu na dlouhou trať půjdete nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.12 09:06

Taky chci z práce odejít ve zkušební době, protože mám neuvěřitelné množství přesčasů, samozřejmě neproplácených. Dostala jsem od zaměstnavatele pracovní oděv a obuv. Je pravděpodobný, že mi to ještě ke všemu při odchodu strhne z platu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.15 14:44

Cena za prac. oděv při zrušení prac. poměru ve zkušebce

Ahoj,

zrušila jsem pracovní poměr ve zkušebce a ve smlouvě je uvedeno, že bych měla uhradit poměrnou část za oděv poskytnutý zaměstnavatelem. Myslela jsem, že si to strhnou z poslední výplaty, ale nic takového se nestalo, ani jsem nebyla vyrozuměna, že to mám uhradit. Stalo se vám to některé taky tak? Jak jste to řešily? Nebo jste to nechaly vyšumět?

Dík předem za pomoc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat