Kam s knížkami?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kam s knížkami?
Ahoj,
jdu si pro radu. Mám moc ráda knihy, okolí to o mně ví, ale naše knihovna se čím dál víc a víc plní, knížky už není kam dávat a když jsem se v ní dnes snažila udělat aspoň trochu pořádek, tak jsem si říkala, kolik tam mám knih jen „ze zdvořilosti“, které určitě nikdy ani neotevřu. Tak si říkám, že to protřídím a nabídnu dál, ale kam? Teď nemyslím prodej - to abyste mě nezačaly odkazovat na bazárek. Chtěla bych je spíš darovat, jen nevím, kde všude by o knihy měli zájem? mě napadla knihovna a antikvariát. Co nějaká charita?
jsem z Prahy
Příspěvek upraven 11.05.14 v 16:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jo a jedná se převážně o kuchařky, beletrii, možná nějaké učebnice, pár dětských, humorné… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anushka antikvariáty většinou nechtějí. Jediný co jsme kdysi vyzjistili bylo poslat do vězení, ale musíš se smířit s tím, že z těch knížek si basmeni můžou udělat cigára.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mozna se zkusit zeptat v domove duchodcu nebo v dennim stacionari pro duchodce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Knížky jsem darovala do městské knihovny. Co třeba nějaký azylový dům? Mladé matky bez zázemí by mohly ocenit dětské knížky a kuchařky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anushka píše:
Ahoj,jdu si pro radu. Mám moc ráda knihy, okolí to o mně ví, ale naše knihovna se čím dál víc a víc plní, knížky už není kam dávat a když jsem se v ní dnes snažila udělat aspoň trochu pořádek, tak jsem si říkala, kolik tam mám knih jen „ze zdvořilosti“, které určitě nikdy ani neotevřu. Tak si říkám, že to protřídím a nabídnu dál, ale kam? Teď nemyslím prodej - to abyste mě nezačaly odkazovat na bazárek. Chtěla bych je spíš darovat, jen nevím, kde všude by o knihy měli zájem? mě napadla knihovna a antikvariát. Co nějaká charita?
jsem z Prahy
Příspěvek upraven 11.05.14 v 16:14
V Praze jsou takové ty knižní budky, nebo jak se to jmenuje na ulici. Jedna je v Dejvicích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prodejny Sue Ryder - ty jim knihy věnuješ, oni je za pár korun prodají a výtěžek jde na seniory
Dobročinné obchody Domova Sue Ryder přijímají a prodávají darované věci. Z výtěžku pomáhají financovat péči o klienty Domova Sue Ryder.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nosím knížky do knihovny, buď beletrii, kterou dostanu, přečtu a netoužím ji mít dál, nebo třeba když jsme třídili knihovnu manželovy babičky… oni něco zařadí do fondu a něco dají do beden „čtenáři čtenářům“ a lidi si to rozeberou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky za tipy
mrknu po těch budkách a charitách, to Sue Ryder nezní vůbec špatně. Už jsem jednou chtěla darovat knížky u našich na vesnici, jenže máma furt všechno skladuje, tak ty knížky schovala, že se budou hodit a postupně mi je zas všechny nanosila - dívej, co jsem objevila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to dávám nahoru do kontejneru s papírem, když je už plny, lidi si to tam už proberou
jednou jsem tam potkala sousedku a rovnou si vzala, tak ji příště půjdu nabídnout přednostně, když už vim, co za žánr upřednostňuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaga píše:
Prodejny Sue Ryder - ty jim knihy věnuješ, oni je za pár korun prodají a výtěžek jde na senioryDobročinné obchody Domova Sue Ryder přijímají a prodávají darované věci. Z výtěžku pomáhají financovat péči o klienty Domova Sue Ryder.
Za ten Sue Ryder se přimlouvám, berou cokoliv. Několikrát do roka pořádají literární bazar, také dětský bazar atd. Jinak obchůdky jsou v různých částech Prahy, stačí to tam dovést a oni si je rádi vezmou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kam s knížkami?
Několikrát ročně pořádá Městská knihovna v Praze akci „Výměna knih“ - lidé tam (obyčejně přímo do budovy Městské knihovny na Mariánském náměstí)mohou přinést odevzdat své knihy a z jiných, přinesených, si vybrat a vzít. Takováto výměna specielně dětských knih bude nejblíže na Kulaťáku v rámci Bambiriády 24. května - stačí se podívat na www.mlp.cz.
Kromě toho má Městská knihovna na svých stránkých i seznam obvodních knihoven, které mají „koutky“ nazvané Čtenáři čtenářům - tam také lze zanechat své knihy pro jiné zájemce.
Taková polička - odkladiště použitých knih pro náhodné zájemce je např. i Shoping Parku na Zličíně - v prostoru kavárny v I. patře a jistě i na mnoha dalších místech.
No a pak jsem tedy ještě já, která také uvítám cokoliv ke čtení ![]()
zdravím všechny čtenáře!
Pratet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pratet děkuju moc za spoustu tipů
musím ty knížky probrat, ať vůbec vidím, co vše dám pryč ![]()
a klidně pak písnu zprávu, jestli chceš, třeba by se ti něco zalíbilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!