Bezdomovkyně - jak pomoct?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1211
21.5.13 22:01

bezdomovkyně

V NEDĚLI chodila po naší vesnici žena ve špatném stavu a jen lehce oděná, smrdící, sprostá, a okukovala obydlí, k jedné starší sousedce vešla až do dvora a pak do otevřených dveří do baráku, chtěla jídlo nebo peníze(nedostala nic),řekl mi to pak druhý soused, který se sousedkou mluvil. v pondělí spala na zastávce ve vedlejší obci před školou, dnes byla v obchodě kde pracuji a na odkládací lavici na nákup seděla asi 3hodiny(venku dnes lilo),tak jí tam tu dobu než přestalo nechala, ale pak jí řekla, že by měla odejít, že to není čekárna. Ta bezdomovkyně začala nadávat do p…í 8o jsem nechápala, ale jak dlouho 8o pak křápla dveřma a odcházela. Když jsem jela na kole z práce viděla jsem jí už v naší obci sedět zas na zastávce to bylo pul 4 odpol. a byla tam do pul sedmé…ted večer nevim kde může být, ale je strašná zima, ona strašně kašlala, hleděla tupě do prázdna, tam kdesi hluboko v srdci mi jí bylo líto, ale jak pomoci, že? napadlo mě že jestli jí někde zítra uvidím dám jí starý svetr, nevím :nevim: Pomohli by jste? Nebo to nahlásit na obecní uřad starostovi, at si její totožnost prověří policie, přece jen to lidem na vsi není příjemné videt, potkávat, takto vystupující ženu, která tu nikdy předtím nebyla viděna :nevim: nebo si ničeho nevšímat? toulá se tu cca týden podle lidí v obchodě co říkají, ale nikdo nic neřeší jinak by nepospávala na zastávkách atd.kde přes den nastupují školáci a školkáčci, taky by nemuseli tohle děcka včetně mojí vidět, a ptát se co a proč…Myslíte si, že potřebuje pomoct a podat pomocnou ruku? ale jak jí oslovit? aby se třeba na toho dotyčného neupnula. U sebe nemá žádné zavazadlo, ani igelitku, nic! jen triko a rifle na sobě, a celá špinavá. tak já nevím. To je téma, že? holky, ale když mě to nedalo, tak pěkný večer všem, a zkuste třeba poradit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3361
21.5.13 22:04

V Praze jsou na tyhle pohledy lidé zvyklí, ale na vesnici…myslím, že asi nejsi jediná, kdo si s tím láme hlavu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
21.5.13 22:08

Ve meste je to naprosto bezne…

Temto lidem je tezke pomahat, protoze ve vsech azylovych domem a ruznych charitach je zakazano chlastat! a tam oni proste nepujdou…

• Citovat
  • Upravit
1211
21.5.13 22:09

No právě tady je to vzácné, ojedinělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher

Nemáte v okolí nějaký azylový dům? Odvést tam, pokud je při smyslech, pokud není, pak to vidím na léčebnu, ale násilím to nepůjde, musela by dobrovolně nebo někoho ohrožovat.

• Citovat
  • Upravit
609

Zavolej na nejlizsi charitu, nebo jim tam napis e-mail, nekteri delaji tereny a jsou schopni pro ni prijet, musi si nechat chtit pomoci predevsim ona sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.5.13 22:11

Ahoj.Hele to je sila, me by ji bylo nekde uvnitr lito taky..Vlastne jsem kdysi zazila podobny priklad, je to hodne let, ale jak vidis, zustalo mi to v pameti. Myslim, ze svetr je prima napad! Jen te muze poslat do prd… :think:.Mozna bych to obci nahlasila, prilozila k tomu seznam kam se obratit(na netu info o utulcich bude, jen te to bude stat vlastni cas a vysledek nejisty).Taky si myslim, ze deti toto nepotrebuji potkavat, videt. Treba pani patri i na psychiatrii :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
21.5.13 22:11

Nechala bych jídlo na té zastávce, i něco na sebe, dala bych jí i peníze. Jsem z města, na bezdomovce jsem zvyklá, často žebrají před Kauflandem, vždycky jim něco dám, třeba tu desetikorunu, co vytáhnu z vozejku. Oblečení co už nenosíme dávám do krabice k popelnici, je to pryč během pár hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.5.13 22:12
@ivodička píše:
V Praze jsou na tyhle pohledy lidé zvyklí, ale na vesnici…myslím, že asi nejsi jediná, kdo si s tím láme hlavu :)

Presne tak.Na vesnici je to jine.Ve meste je toho plno, ale je to jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
21.5.13 22:12

Tak pomoct jí můžeš..Já jsme dlouho žila v Praze tak sem na tohle už trochu otrkaná. Pokud chceš můžeš jí dát svert, nějakou korunu a nebo víno..
Můžeš se podívat zda někde u Vás není nějaké centrum kam by mohla jít.
Taky to nemusí být bezdomovkyně, ale mohlo jí něco zlého potkat..Někdo jí vyhodil na ulici, opustil ji manžel, někdo jí zemřel.
Zkusila bych jít za ní s něčím a slušně se zeptat co se stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
21.5.13 22:13
@chatwenna píše:
Ve meste je to naprosto bezne…Temto lidem je tezke pomahat, protoze ve vsech azylovych domem a ruznych charitach je zakazano chlastat! a tam oni proste nepujdou…

nebyla ani opitá, no jasně když nemá za co.je těžké jim pomáhat, oni mají svuj žebříček hodnot hodně nízko, ale kdoví jak je to u zrovna téhle ženské, proč se nedostane do města vzdáleném 6km, tam by se mohla v charitě najíst a obléct, taky jsou tam bezdomovci, ale tady na vsi to vidím za ty léta co tu žiju prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.5.13 22:15
@travovka5 píše:
Nechala bych jídlo na té zastávce, i něco na sebe, dala bych jí i peníze. Jsem z města, na bezdomovce jsem zvyklá, často žebrají před Kauflandem, vždycky jim něco dám, třeba tu desetikorunu, co vytáhnu z vozejku. Oblečení co už nenosíme dávám do krabice k popelnici, je to pryč během pár hodin.

Ja treba zasadne penize nedavam, jsem z mests a lidi co zebraji par je.Maji to na chlast a suchy rohlik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.5.13 22:15
@Prcek88 píše:
Tak pomoct jí můžeš..Já jsme dlouho žila v Praze tak sem na tohle už trochu otrkaná. Pokud chceš můžeš jí dát svert, nějakou korunu a nebo víno..
Taky to nemusí být bezdomovkyně, ale mohlo jí něco zlého potkat..Někdo jí vyhodil na ulici, opustil ji manžel, někdo jí zemřel.
Zkusila bych jít za ní s něčím a slušně se zeptat co se stalo.

Proc vino 8o?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
21.5.13 22:16

@chatwenna především musíš mít občanku, aby tě tam vzali. Občanku na ulici většinou prodáš jako první, za ní jsou pěkný prachy. No a ten chlast je další, to ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
21.5.13 22:17
@Prcek88 píše:
Zkusila bych jít za ní s něčím a slušně se zeptat co se stalo.

to mě taky napadlo opatrně slušně se zeptat…na víno bych jí nedala na to mám svuj názor. je to víc než zajimavé obec je malá a nikdo jí nezná, proč se asi potuluje tady? poutá jí tady k tomu místu něco? pokládám si otázky…mohl jí někdo vyhodit taky možné, ale přece by neskončila z ničeho nic na ulici v dedině kde jí nikdo nezná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!