Jak a kde mohu být nápomocna tomu, kdo to potřebuje?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak a kde mohu být nápomocna tomu kdo to potřebuje
Hezký večer všem mamináám, budoucím maminám a všem co mají tenhle webík rádi.
Moc moc bych Vás chtěla poprosit o rady, nápady a zkušenosti pokud máte s TZV. DOBROVOLNICKOU ČINNOSTÍ. Především tedy s činostmi, kterými člověk může pomoci někomu druhému bez nároku na odměnu.
Mám nádhernou roční holčičku a už celý rok (v podstatě od té doby co se narodila), tak mám velmi intenzivní pocit, potřebu nebo jak to nazvat, ale moc ráda bych se nějakým způsobem podílela a měla možnost se realizovat v pomoci ostatním.
Přemýšlela jsem v jaké oblasti bych se našla, ale nemám kromě toho pocitu konkrétní vizi. Nevím jaké jsou možnosti a tak.
Dcerka je opravdu překrásná a zdravá a já bych chtěla životu, který mi ji dal alespoň kouskem co mohu vrátit alespoň špetku štěstí, které mě díky ní potkalo. Velice si vážím toho, že je zdravá a vím, že je spousta lidí, kteří jsou staří a dětí, které jsou nemocné. Vím že je mnoho lidí, kteří nemají možnost dělat z různých důvodů co je baví a počem touží. Já chci a můžu, jen potřebuji poradit jak…
Děkuji všem co si na tuto diskuti našli čas.
Kačka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pomáhat můžeš v dnešní době všude, je toho zapotřební stále víc. Mě jako první napadlo toto http://www.mamypromamy.blogspot.cz/.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeptat se do nejblizsi LDNky, detskeho domova, domova duchodcu.. se starymi lidmi jde vetsinou o to si s nima popovidat, zahrat clobrdo, karty ci jim precist kus knizky (neznamena to zdaleka zadnou praci jako pro sestry!!) to same v LDNkach.. teti z DD se berou na vylety, ven, taky si zahrat hry a podobne.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHoj Kačko, je hezké číst o bytosti, která dosáhla takové úrovně, že uvažuje o nezištné pomoci druhým
opravdu mne to těší. Dobrovolnictví je velmi široký pojem - můžeš se realizovat od péče o zvířata v útulcích, přes pomoc v mateřských centrech, pomoc v nemocnicích, nebo nějaké ekologické akce. Stačí si vybrat
http://www.dcmotol.cz/cs
Já konkrétně podporuji hlavně pomocnetlapky.cz, ale jen finančně a dobrovolničím v mateřském centru, kde pomáhám při realizaci akcí pro děti - vlastně i pro ty své
. Je to pro mne čistě jen zábava a relax s vedlejším pozitivním efektem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kasna
Ahoj,
koukala jsem, že jsi z Prahy. Tak tady máš tip na dobrovolnictví http://www.sue-ryder.cz/…volnici.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo můžeš zkusit Charitu, provozují azyláky, domy pro seniory…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jestli myslíš finančně, tak zkus adopci na dálku? Já takhle přes známou posílám alespoń nějaké věci jako lupu, sluneční brýle, pastelky a všechno co doma najdu. dítko z toho má hroznou radost a já pak ještě větší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem o tom taky už uvažovala. Konkrétně o čtení v domově důchodců, nebo hraní her, nebo si jen tak pokecat, vyvézt babičku ven… Četla jsem v novinách, že se ale do těchto pozic Lidi vybírají a musí projít školením - jak a o čem mluvit a tak… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa313 píše:
No jestli myslíš finančně, tak zkus adopci na dálku? Já takhle přes známou posílám alespoń nějaké věci jako lupu, sluneční brýle, pastelky a všechno co doma najdu. dítko z toho má hroznou radost a já pak ještě větší
Já mám adoptovanou už 5 let na dálku holčičku z Indie. Lupa, vidíš, tu jsem jí ještě neposlala, dobrý nápad.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cilly píše:
Já mám adoptovanou už 5 let na dálku holčičku z Indie. Lupa, vidíš, tu jsem jí ještě neposlala, dobrý nápad.![]()
tak ted na oplátku napis ty, co posíláš..Já už nevím čím udělat radost..Vím že její sestra je albínka, takže se ji kvůli zraku hodí brýle, slunečník, kšiltovka ale už fakt nemám žádné nápady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím odkud jsi, ale dobrovolnickou činnost využívají hodně velké nemocnice (vím, že třeba Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Pze), stacionáře apod. Nemyslím chodit za infekční oddělení, ale třeba za lidmi dlouhodobě na lůžku, za seniory, dělat společnost postiženým v ústavu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa313 ahoj,můžeš o tom napsat prosím víc? Mě to docela zaujalo, protože každou chvíli když doma dělám debordelizaci, tak nacházim spoustu takových věcí, který prostě vyhazuju a to je zase škoda, když vlastně jak píšeš z toho může mít někdo radost.
A pak mám ještě jeden dotaz, když už jsem narazila na takové téma - za měsíc, za dva se mi tu začne hromadit spousta oblečení na miminko. Některé fakt hezké, ale většinu už nosili čtyři děti, takže to prostě neni nejnovější, ale určitě to nejsou hnusné hadry a někde by to mohlo pomoct. Jenže já nevim jestli to neni blbý, zkoušet vůbec takle někam donést docela onošené oblečení? Plus budu mít hluboký kočár, který už má taky hodně najeto, tak než bych ho někde prodávala za pár šlupek, tak bych ho chtěla dát někam, kde pomůže - ale opět ten stejný problém, abych prostě nevypadala, že se někde chci zbavit starých krámů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa313 aha,tak než jsem to dopsala, tak jsi napsala, že je to adopce na dálku. Nad tou jsem docela uvažovala, jenže já někde četla docela velkou částku a to si nemůžu dovolit, budu to muset znova pořádně propátrat, jak to je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa313 píše:
tak ted na oplátku napis ty, co posíláš..Já už nevím čím udělat radost..Vím že její sestra je albínka, takže se ji kvůli zraku hodí brýle, slunečník, kšiltovka ale už fakt nemám žádné nápady
Zrovna dnes jsem nesla dopis na poštu, poslala jsem jí sponky, žvejkačky, krémy - vzorky z časopisů. Jinak posílám i ty malé parfémy - vzorky, gumové medvídky - malé pytlíčky, pastelky, pravítka, ořezávátko, penál. A také spodní kalhotky (někde jsem četla, že spoďáry tam nosí jen vyšší třída, že je to znak luxusu), kartáček na zuby, malou pastu a z DM ty malé šampony a sprcháče.
Za ty roky jsem jí už docela zásobila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!